Január 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Objektíven a hírekről

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,164,786 forint, még hiányzik 1,835,214 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az MTI ma tökéletesen bemutatta azt, hogy mi a különbség egy ellenzéki hír, és egy kormányzati propaganda leközlése között. Az ugyanis nem úgy megy, hogy az ellenzék részéről is mindenféle kommentár, vagy egyéb háttérinformáció nélkül közöljenek egy a kormányt támadó állítást. Dehogy. Már a hír első mondata is igen szép és független: az ellenzék azzal vádolja a kormányt hogy ki akarja lakoltatni a világörökségi helyszíneken fekvő és a műemléki védelem alatt álló állami lakások bérlőit.

Az MTI azt is megemlíti, hogy a HVG online kiadásában megjelent cikket a kormányzat részéről már cáfolták – a letagadás nem egyenlő a cáfolattal – ezért hát így érdemes viszonyulni ahhoz, amit az ellenzéki polgármester-jelöltek nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban.

Arról sem feledkezett meg beszámolni az MTI, hogy a sajtótájékoztatón természetesen megjelentek valakik – ezt nem fejti ki bővebben a Távirati Iroda, ezért nem tudjuk, hogy újságírók, vagy ellenzéki politikusok, esetleg fidelitasos aktivisták – akik megkérdezték az ott lévő polgármester-jelölteket, hogy befogadnának-e menekülteket Magyarországra? Hogy ennek semmihez, semmi köze? Ez így van, köszöntjük Magyarországon. Az ott megjelent kérdezők arra is kíváncsiak voltak, hogy Soproni Tamás adót csalt-e, vagy sem.

Az ellenzék azzal vádolja a kormányt, hogy ki akarja lakoltatni a világörökségi helyszíneken fekvő és a műemléki védelem alatt álló állami lakások bérlőit.

Öt ellenzéki polgármesterjelölt hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón a HVG online kiadásában megjelent, azóta a kormányzat részéről cáfolt cikkre hivatkozott. Gy. Németh Erzsébet XVII. kerületi polgármesterjelölt azt mondta, a kormány arra készül, hogy az elvett ingatlanokat felújíttatja és szállodaként, illetve egyéb turisztikai célokra használja.

A DK fővárosi képviselője kijelentette, ezeket az ingatlanokat valóban fel kell újítani, de továbbra is bérlakásként kell hasznosítani. Felszólította Tarlós István főpolgármestert, nyilatkozzon arról, tudott-e a tervről és mit akar tenni az ügyben.

V. Naszályi Márta I. kerületi polgármesterjelölt leszögezte, a budapesti műemlékek a köz tulajdonai, azokat mindenkinek joga van használni, ahogy arra is mindenki joga van, hogy továbbra abban a lakásban lakjon, ami már évek óta az otthona.

Úgy fogalmazott, a budai Vár műemléképületeiben már most is sorban készülnek a “fideszes mulatók”. Úgy tűnik, a magyar állam csak olyan lakásokra és műemléképületekre hajlandó költeni, ahová aztán a “fideszes kegyencek beköltözhetnek” – tette hozzá.

Soproni Tamás VI. kerületi polgármesterjelölt egyértelműnek nevezte, hogy az Andrássy úton fekvő műemléki és világörökségi ingatlanokat is “át akarják játszani a ner-oligarchia kezébe”. A politikus szerint a jelenlegi lakók a kiköltözéskor a piacinál rosszabb árat kapnának kárpótlásként.

Niedermüller Péter VII. kerületi polgármesterjelölt hangsúlyozta, a fővárosban lakhatási válság van és Erzsébetvárosban is ezrével élnek méltatlan körülmények között emberek. A kormány, ami eddig nem segített rajtuk, most az állami bérlakásokat is saját magának akarja – mondta, hozzátéve, ez az intézkedéstervezet nem egyszerűen rossz, hanem morálisan elfogadhatatlan. Leszögezte, ha kell a légvégsőkig, a polgári engedetlenségig is elmennek az ügyben.

Pikó András VIII. kerületi polgármesterjelölt azt mondta, az állam olyan lakásokat akar megszerezni a józsefvárosi Palotanegyedben, amelyekben jellemzően idős emberek élnek. Amennyiben nekik ki kell költözniük, akkor nem biztos, hogy meg tudják oldani a további lakhatásukat – vélte. Bejelentette, ha megválasztják, minden jogi és anyagi segítséget megad az érintetteknek.

A hvg.hu hétfőn írt arról, hogy a Miniszterelnökség már dolgozik azon tervezeten, miszerint az állami lakások bérleti szerződését is egyszerűen fel lehetne mondani hat hónapos felmondási idővel, rendes felmondással, a világörökségi helyszíneken fekvő ingatlanok, a műemléki védelem alatt álló ingatlanok, illetve a földhivatalnál műemléki jelentőségű terület jelleggel bejegyzett ingatlanok esetében. A javaslatban nevesítik is a budai Várat, az Andrássy utat vagy a VIII. kerületi Palotanegyed lakóépületeit – írta a lap. A Miniszterelnökség álhírnek, hazugságnak és a választásokba való beavatkozásnak minősítette a cikket.

A hétfői sajtótájékoztatón megjelent politikusokat kérdezték, hogy a Momentum és a DK befogadna-e bevándorlókat Magyarországra. Soproni Tamás azt felelte, éppen arról beszélnek, hogy a kormány hogyan akarja kiforgatni az Andrássy úton élőket a vagyonukból “és önöket tényleg ez érdekli, tényleg ez a fontos”?

A momentumos politikust kérdezték arról a hírről, hogy lakossági bejelentés nyomán a terézvárosi önkormányzat vizsgálatot indított ellene, mert a gyanú szerint nem tett eleget adófizetési kötelezettségeinek. Soproni Tamás rámutatott: a Facebook-oldalán nyilvánosságra hozott két igazolást, amelyek azt bizonyítják, hogy nincs adótartozása.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!