Január 27,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


NYOSZ: Sorban állunk, de meddig és miért?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,243,767 forint, még hiányzik 1,756,233 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az NYOSZ, vagyis a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országs Szövetsége közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyet meglepő módon le is közöltek. Azért meglepő, mert a NYOSZ bírálja a kormány nem létező oltási tervét és olyan kérdéseket tesz fel, amelyek teljesen jogosak. Mert ugyan bejelentették, hogy az idősek hamarosan hozzájuthatnak a covid elleni oltáshoz, csak azt nem tudni, hogy melyik fajtához, mikor, hol és pontosan kik. Pont ezért javaslatokat is közöltek annak érdekében, hogy a kormány el tudja kezdeni valahonnan az építkezést és előálljon egy valódi tervvel. Egy olyannal, amely nem csak szavakban létezik.

Sorban állunk, de meddig és miért? Csütörtökön, február 4-én indul a regisztrált legidősebbek oltása – tudta meg az ország a híradásokból. De hogy ki, mikor, milyen oltáshoz fog hozzájutni, azt senki nem tudja. 

Mit tud ma ezen kívül az állampolgár?
– Többféle védőoltás áll rendelkezésre, amelyek jobbára előre tervezhető módon érkeznek az országba, egy részüket az EU is jóváhagyta, más részüket nem.
– Létezik egy oltási sorrend, amelyről inkább azt tudjuk, hogy kikre nem vonatkozik.
– Regisztrálhatunk a védőoltásért, amiről azt tudjuk, hogy aki él ezzel a lehetőséggel, azt figyelembe veszik a sorrend összeállításakor.

Mit szeretnének tudni az oltásra várók, a regisztráltak?
– Mikor kapják meg az oltást?
– Milyen oltást fognak felajánlani nekik?

Mindezek alapján könnyű feladat lenne:
– elkészíteni egy TAJ-szám szerinti oltáslistát, amelyen napi frissítésben – akár az idő közben elsőbbséget élvezőkkel, és az érkező vakcinák száma szerint módosítva – bárki nyomon követhetné, kb. mikor kerül sorra,
– ha mind ez mellett a regisztráltaknak naponta feleslegesen érkező emailekben arról is érdeklődnének, hogy az oltásra váró milyen vakcinát fogad el, akkor akár az egyes oltóanyagok szerinti listák is elkészülhetnének.
Akkor mindenki nyomon követhetné, március, vagy május a számára “szabadulást” hozó hónap. Vagy esetleg október…

Kiadó: Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége NYOSZ (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!