Május 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyilván nem ettől függ

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,080,262 forint, még hiányzik 1,919,738 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Holnap ugyan vélhetően meg fogják szavazni a felhatalmazási törvényt, Szél Bernadett azért megpróbálkozik azzal, hogy a Fidesz ne iktassa ki teljes mértékben a parlamentet korlátlan ideig. Gulyás Gergely ugyanis korábban elmondta, hogy Alaptörvény-módosításra van szükség ahhoz, hogy a parlament elektronikus formában folytathassa a munkáját. Ha ez kell, hát ez kell, gondolta Szél és benyújtotta az Alaptörvény kilencedik módosítását, amivel ez lehetségessé válna. Hogy meg fogják-e szavazni? Természetesen kizárt, hiszen Gulyás mondandója csak ürügy volt. De lássuk Szél teljes közleményét:

Digitális parlamentet! Szél Bernadett Alaptörvény-módosítást nyújtott be annak érdekében, hogy a parlament veszélyhelyzetben is megőrizhesse működőképességét. Ennek legkézenfekvőbb módja a több ország által alkalmazott digitális ülésezés és távszavazás. Cseh Katalin európai parlamenti képviselővel együtt azt kérik a magyar képviselőktől, hogy a parlament szükségtelen kiiktatása helyett tegyék azt működőképessé a járvány idejére is.

A Fidesz egyik fő érve a beterjesztett és heves vitákat kiváltó felhatalmazási törvény mellett az volt, hogy a parlament a veszélyhelyzetben akadályoztatott az ülésezésben, így nem tudja majd újra és újra felhatalmazni a kormányt a rendeletek fenntartására. Gulyás Gergely szerint ahhoz, hogy a parlament elektronikus formában folytathassa a munkáját, Alaptörvény-módosításra lenne szükség.

Bár álláspontunk szerint az Alaptörvény jelenlegi formájában is lehetővé teszi a virtuális jelenléttel járó parlamenti munkát, ha a kormány szükségesnek tartja, kérjük, szavazzák meg az Alaptörvényhez frissen benyújtott kilencedik módosítást, amely elektronikus kommunikációs eszköz segítségével tenné lehetővé az Országgyűlés működőképességének megőrzését veszélyhelyzet idején is.

Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő (MTI-OS)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!