Január 29,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyelvében él a szóvivő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,409,833 forint, még hiányzik 1,590,167 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már legalább értem, miért Szentkirályi Alexandra lett a kormánynak az ő szóvivője. Remekül fogalmaz, és hihetetlenül okos dolgokat tud mondani.

Azt csak csendesen teszem hozzá, talán azért is van akkora igény a településeken iskola-, óvoda- és bölcsődefejlesztésekre, mert csúful le vannak pusztulva sok helyen ezek az intézmények, gyerekek pedig ezelőtt is születtek szerintem, nem 2010 óta potyognak sorra. A kedvenc mondatom – mondatrészem – mindenképpen ez:

amikor a kormány elhatározta, hogy a magyar jövő záloga a család

Ezt a kormány határozta el? Mert ha igen, akkor ideje lenne elhatározni azt is, hogy ne legyenek betegségek, balesetek. Sőt, tessenek szívesek elhatározni azt is, hogy télen a közutakra ne essen a hó, mert nem szeretek csúszkálni. Köszönöm. A 98 ezer gyerek megszületésének vállalása kicsit gyengébbre sikerült, mint a jövő zálogának elhatározása, de azért az sem rossz. Gratulálok a szóvivőasszonynak, de tényleg.

Az elmúlt években több mint 120 milliárd forintot költöttek bölcsődei és óvodai férőhelyek bővítésére az országban, ezek az intézmények jelentik egy-egy település jövőjét – hangoztatta a kormányszóvivő pénteken a Hajdú-Bihar megyei Földesen, a helyi óvoda új és felújított épületeinek átadásán.

Szentkirályi Alexandra azt mondta, egyre több településen van igény iskola-, óvoda- és bölcsődefejlesztésekre, ami jelzi: az emberek bíznak a jövőben, hogy érdemes “a családalapítás szép feladatát vállalni”.
    Hozzátette: amikor a kormány elhatározta, hogy a magyar jövő záloga a család, akkor korábban soha nem látott és a világon is egyedülálló családtámogatási rendszert dolgozott ki. A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) 2015-ös bevezetése óta 189 ezer család jutott 599 milliárd forint támogatáshoz, és 98 ezer gyerek megszületését vállalták. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!