Május 8,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Növeljük a haza iránti elkötelezettséget

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 410,523 forint, még hiányzik 2,589,477 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Továbbra is védeni kell a hazát. Nem tudom kitől vagy mitől, de minden áron meg kell védeni. Nem véletlenül lett Simicskó István a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos. Balassagyarmat és Újfehértó után Baján is létesül egy honvédelmi sportközpont potom 650 millió forintból. Simicskó szerint ezen létesítmények létrehozásának egyik célja egy sportolónemzet felépítése. Ez azonban még semmi ahhoz képest, amit Zsigó Róbert, Baja és térsége fideszes országgyűlési képviselője mondott az alapkőletétel kapcsán. Szerinte a Baja határában épülő sportközpont hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok honvédelmi nevelése erősödjön, illetve a haza iránti elkötelezettsége növekedjen. Najó, nem lövöm le az összes poént, nézzük, mi mindent hordott össze még ez a két nagyszerű ember:

A haza védelme nemzeti ügy, a honvédelmi sportközpontok megépítésével pedig az a szellemiség is erősödik, amely a közösséget össze tudja tartani – jelentette ki a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos csütörtökön Baján.

Simicskó István a volt Vaskúti úti laktanya közelében megépülő honvédelmi sportközpont alapkőletételén elmondta: a kormány lehetőséget kíván adni az embereknek, hogy “a sporttevékenységet minél magasabb szinten és minél szélesebb körben élhessék meg”. A kormánybiztos hangsúlyozta: valamennyi járásban épül majd honvédelmi sportközpont, amelyekkel további cél egy “sportolónemzet felépítése, mivel kiváló teljesítményű sportolóinknak köszönhetően a sport nagy nemzeti kincsünk”.

Magyarország a 177 olimpiai aranyéremmel a nemzetek sorában a nyolcadik helyen áll – emlékeztetett Simicskó István. Baja az első ütemben megépülő honvédelmi sportközpontok sorában – Balassagyarmat és Újfehértó után – a harmadik helyszín. A megye második és az ország huszonötödik legnépesebb településének laktanyái révén komoly katonai hagyománya van, és 1803 óta lövésztársulat is működik a városban. Ezt a hagyományt örökítenék tovább a sportkomplexumban, csak már 21. századi körülmények között – tette hozzá a kormánypárti politikus.

A nettó, több mint 650 millió forint összegű beruházás során az önkormányzat által biztosított telken egy 712 négyzetméter alapterületű földszintes, tetőtér beépítéses épület jön létre. A munkálatok várhatóan jövő nyárig tartanak majd. Simicskó István kiemelte: olyan multifunkcionális sportkomplexumok épülnek országszerte, amelyek a sportlövészetnek helyet adó lőtér mellett küzdő- és technikai sportok gyakorlásához nyújtanak teret, de a helyi igényekhez igazodva egyéb tevékenységek, illetve a közösségépítés lehetőségei és feltételei is biztosítottak lesznek.

Zsigó Róbert Baja és térsége fideszes országgyűlési képviselője és az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az ünnepségen elmondta: a magyar kormány az elmúlt években egyebek mellett azért dolgozott, hogy a haza és a nemzet iránti elkötelezettség és tisztelet megerősödjön. Hangsúlyozta: a megépülő honvédelmi sportközpont valódi közösségi térként működhet Baja határában, hozzájárulva ahhoz, hogy a fiatalok honvédelmi nevelése erősödjön, illetve a haza iránti elkötelezettsége növekedjen. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!