November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Novák szerint a családokat nem lehet felülírni. Helyes. De akkor miért rettegnek életvitelszerűen a család miatt?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyszerűen csodálatos, hogy miután közönséges anyukaként (értsd: Egyike vagyok a sok anyukának, aki késő este jut hozzá, hogy süssön valamit a családnak) vadhajnalig sütötte a családnak a sós perecet és a csokis kekszet (a nemi szerepekkel kapcsolatos idejétmúlt, dohos sztereotípiákat tovább erősítve), egy félig éles váltással ma reggel már a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában értékelte a NER által Budapesten megrendezett, sorban IV. Demográfiai Csúcsot minden női princípiumok családügyi minisztere.

Ugyan nem volt alkalmam elborzadni, sem időm nem volt kínomban röhögni a mindenféle szélsőséges, keresztényfundamentalista, a házasság előtti szexet vagy a terhességmegszakítást megtorolandó bűnnek tartó, és mindenféle dohos, életidegen nézeteket terjesztő meghívottak részvételével zajlott, a nyugati újmarxista baloldaltól, a genderlobbitól, a balliberális médiától és a Brüsszeltől való kollektív rettegésben töltött szeánszon, ahol zömében vénülő férfiak osztották az észt az anyaság szépségeiről és nehézségeiről, de azt legalább megjegyeztem, hogy Novák Katalin a húsz éve a férje felesége címkével definiálta magát. Ebben minden is benne van, amit erről a rendszerről tudni érdemes.

A 21. századból és a józan ész oldaláról nézve szürreális konferencia abban a tekintetben viszont mindenképpen mérföldkő, hogy sok hiánypótló információval gazdagodtunk. Megtudtuk például, hogy az édesanyák hősök, mert ők kelnek fel a gyerekhez hajnalban, miközben a nyugati baloldal az LMBTQ-lobbival és a genderpropagandával támadja a hagyományos családmodellt; meg hogy ha valaki a közösségi médiában a kutyájáról oszt meg fotót, sokkal több lájkot kap, mintha a gyerekéről osztana meg felvételt; hogy ma már nem illik gyermekekről, családi értékekről beszélni, mert ezzel mások értékeibe gázolhatunk (????); hogy ma már azt sem lehet kimondani, hogy az apa férfi, anya nő.

Nos mindennek fényében Novák arra jutott ma reggel a pártállam rádiójában, hogy a családokat nem lehet felülírni, a családnak nincs alternatívája, mindig is a család lesz a mainstream. Akkor végre egyetértünk, végre sikerült igazat mondania a miniszterasszonynak. Akkor tényleg már csak az a kérdés, hogy mi a büdös kurva életért háborúznak a család védelmében milliárdokért, ha a családot valójában úgysem képes semmi felülírni? Nem mondom, hogy Novák a legélesebb kés a NER fiókjában, de akkor minek csődítettek Budapestre egy csomó alufóliasisakos, heteroszexuális, családbarát keresztényt, hogy közösen rettegjenek a nem létező ellenségektől, ha közben a megfejtés Novák Katalinnál van? Miszerint a család volt, van, lesz. Jó, tudom: valós problémákat megoldani nemigen megy, ellenségek nélkül a Fidesznek nincs létjogosultsága, tehát marad a kreált démonokkal fakardozás. Ha minden jól megy, már nem sokáig. Már nagyon elég volt ebből a sok kurvadrága, haszontalan erődemonstrációból. 

Örömének adott hangot, hogy sokan vettek részt a rendezvényen, amelyen közösen állapították meg: a családnak nincsen alternatívája és a demográfiai problémákkal foglalkozni kell. Mindenki egyetértett abban, hogy a demográfiai problémákra kifejezetten nem a tömeges bevándorlás a megoldás, hanem épp ellenkezőleg, a családok támogatása.

Nagy dolognak nevezte, hogy megállapodás született az állam- és kormányfők között, amelyben kimondták, a családok támogatása kiemelten fontos, a demográfiai problémákat a családtámogatásokkal is meg lehet oldani, valamint azt is, hogy az európai uniós forrásoknál a demográfiai típusú kihívások kezelésére is kell támogatást adni.

Emellett nyolc európai uniós országgal miniszteri szintű megállapodást is kötöttek, amely arról szól, hogy az EU-s javaslatoknál együtt képviselik a családközpontú értékeket, illetve olyan kezdeményezésekkel is előállnak, amelyek előreviszik a családok támogatását Európában.

A teltházas közönséget látva záróbeszédekor erődemonstrációnak érezte a kétnapos csúcstalálkozót. A rendezvényen a politikusok mellett családszervezetek képviselői, filozófusok, a vállalati szféra képviselői és tudósok találkozhattak, cserélhettek gondolatokat, miközben olimpiai bajnokok is vallottak a család fontosságáról, és kulturális program is várta a résztvevőket.

A kormány lassan 12 éve dolgozhat a magyar családokért, és van esély arra, hogy egy valódi demográfiai fordulat történjen. A nagy változásokat inkább két-három évtized, egy emberöltő alatt lehet elérni, ezért van még feladat. Ha Magyarország letér az útról – ahogyan az 2002-2010 között már egyszer megtörtént – akkor “porig lehet rombolni” mindazt, amit a kormány a családtámogatások terén felépített az elmúlt csaknem tizenkét évben.

Abban az értelemben is erődemonstráció volt a találkozó, hogy nem csak Közép- és Kelet-Európa vezetői vettek részt azon, de ott volt Mike Pence, az Egyesült Államok korábbi alelnöke is, aki a leghatározottabban állt ki a családi értékek mellett, és meglepő tájékozottság mellett ismerte el a magyar családpolitikát. Az EU-ban míg 2015-ben egyedül voltak a magyarok, most van nyolc-kilenc tagállam, amelyik kész arra, hogy a családok érdekeit határozottan képviselje. Ezt Novák Katalin komoly változásként értékelte.

A miniszter izgalmas tapasztalatnak nevezte a csúcstalálkozót, amelynek résztvevői számos példát hoztak fel a családok támogatására. A legtanulságosabb az volt, hogy mennyi jó gyakorlat létezhet, és még mindig tudunk egymástól tanulni. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!