December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Novák Katalin: Magyarország a demokráciáért küzd, azért, hogy az emberek dönthessenek arról, miként élnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kevés zavarbaejtőbb dolog van annál, mint amikor az egykor hivatalosan fideszes pártkatona, fideszes pártalelnök és fideszes miniszter a nemzetegyesítő államfői székből ugyanazokat a rongyos paneleket ismételgeti, mint a pártja. Ezért kár volt azokat a fülbevalókat lecserélni, de mindegy is. Novák Katalin másfél hetes turnén vesz részt éppen az Egyesült Államokban, és terjeszti Orbán Viktor igéjét, ezúttal turnézárásként Ohióban egy katolikus egyetemen tartott előadást.

Az MTI tudósítása szerint (annyira életszerű, hogy az embernek falra mászni volna kedve) a diákok egyebek mellett a Magyarországot érő nemzetközi támadásokról faggatták Novákot. Ez pont annyira valószínű, mint amennyire igaz az, hogy Magyarország (helyesen: a magyar államvezetés) a demokráciáért küzd. Meg a békéért. Mert arról is elmélkedett az fülbevaló-influenszer asszonyság, hogy a béke pártján állunk, of course. Az hogy a keresztény közösségvállalásról és a magyar családpolitika alapvetéseiről mit mondott, azt nem részletezte a fideszes hírügynökség, ellenben azt megtudtuk, hogy Magyarország pragmatikus kapcsolatokra törekszik Oroszországgal. Ha csak így nem.
Gondolom, a békepárti kereszténységnek tudható be az is, hogy a miniszterelnök Semjén nevű helyettese két hete, titokban sunnyogva (ahogy az éjszaka leple alatt beterjesztett törvénymódosításokkal is szokta) átvette annak az orosz ortodox egyházfőnek a kitüntetését, aki aktívan támogatja Oroszország Ukrajna elleni invázióját és háborús fegyvereket áld meg. Ja, ha csak így nem.

Meg független államelnök, az. Amúgy a demokráciáért valóban időszerű volna tenni valamit, miután a demokrácia legfőbb akadálya éppen az a párt, amelyet Novák Katalin, Kossuth Lajos önjelölt örököse immár államelnökként szolgál. 

A magyar családpolitika alapvetéseiről, az ehhez kapcsolódó kormányzati intézkedésekről, a támogató és ösztönző lépésekről, valamint a szabad döntés jogáról beszélt Novák Katalin köztársasági elnök az Ohio állambeli Franciscan University katolikus egyetemen kedden, egyesült államokbeli látogatásának zárónapján. „Ne hagyjátok magatokat megfélemlíteni, amikor döntést kell hozni” – ajánlotta a diákoknak, és Szent II. János Pál pápát idézve azt mondta: „ne féljetek”.

Az előadását követő beszélgetésen a diákok Novák Katalint egyebek mellett a Magyarországot érő nemzetközi támadásokról, az értékek melletti kiállásról, a közép-európai együttműködésről, a keresztény közösségvállalásról, valamint Magyarország Oroszországhoz fűződő kapcsolatáról kérdezték. Utóbbival kapcsolatban a köztársasági elnök megerősítette: Magyarország álláspontja kristálytiszta, amikor elítéli az orosz agressziót Ukrajnában, és kiáll Ukrajna területi integritása mellett, ugyanakkor Oroszországgal pragmatikus kapcsolatra törekszik, hiszen a társadalom és gazdaság működését fenn kell tartani, amihez szükség van az orosz olajra és gázra. Megjegyezte, hogy a beszerzett energiahordozókért Magyarország fizet, az nem valamiféle ajándék. Hozzátette: a szankciókat tekintve is hasonló racionális és pragmatikus megközelítésre van szükség.

Novák Katalin kedd délután Clevelandben, a Kossuth Lajos-szobránál tartott koszorúzáson idézte az egykori államférfi 1852-ben Ohio állam törvényhozásában a demokráciáról tartott beszédének részletét: „Minden a népért és mindent a nép által. Semmit a népről a nép mellőzésével”. A köztársasági elnök leszögezte: Magyarország még mindig ezekért az eszmékért és értékekért, valamint a demokráciáért küzd, azért, hogy az emberek dönthessenek arról, miként élnek.

A köztársasági elnök a clevelandi Szent Imre Katolikus Templom közösségében részt vett a Görgey Artúr cserkészcsapat foglalkozásán, majd beszédet mondott a templom ünnepségén, ahol egyben összegezte másfél hetes amerikai látogatását. Felidézte: egy héttel korábban New York-ban az ENSZ Közgyűlésén a béke üzenetét képviselte, amikor azt mondta, legalább azokban a szervezetekben, amelyek a béke követeiként jöttek létre, „legyen szó akár az ENSZ-ről vagy az Európai Unióról, amelyek mind békemisszióként jöttek létre, legalább itt gondolkodjunk, beszéljünk és tegyünk a békéért”.

Novák Katalin az amerikai magyar közösség felé azt a kérést fogalmazta meg: két évnyi nagyon nehéz járványos időszak után tegyenek meg mindent azért, hogy a közösségek ismét megerősödhessenek, ne mondjanak le a fizikai együttlét fontosságáról, szépségéről és lehetőségeiről, hiszen ezzel tudják segíteni a fiatalokat abban, hogy az az ajtó, amelyik Magyarországra nyílik, soha ne csukódjon be. (via MTI)

A címlapkép illusztráció: Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (j2) sétál egy kislánnyal nyakában a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Nagycsaládosok Országos Egyesületének születésnapi rendezvényén Szarvason 2017. szeptember 23-án. Mellette Kardosné Gyurkó Katalin, a szervezet elnöke (b), Novák Katalin, akkor még az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára (b4) és Babák Mihály polgármester (j). (MTI Fotó: Lehoczky Péter)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!