December 1,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs jobb ötlet, marad a trianonozás, a szélsőjobbos hőzöngés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,089,995 forint, még hiányzik 1,910,005 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Trianonból kivezető magyar út és Európa saját Trianonját elkerülő útja ugyanazzal a lépéssel kezdődik, ezt a nemzeti identitáshoz való jog emberi jogként való elismerése, valamint az államok általi kölcsönös és érdemi szavatolása jelenti

– ezt mondta a fideszes Országgyűlés elnöke pénteken Várpalotán, a Trianon Múzeum újranyitási  (!) ünnepségén. Az a legrosszabb, amikor a magyar politika életvitelszerűen dühöngő alufóliasisakja filozofikusra frusztrálja magát. Akkor ez lesz belőle. Nemhogy egyszer az életben valami hasznos munkát végezne, mondjuk szemetet szedne, adakozna vagy egyenesen adományokat gyűjtene a pártja által emberi méltóságukban megalázott polgártársainak, hányja az identitáspolitikai epéjét a valóságra, mert akkor hátha nem látszik, hogy süllyed a hajó. Padlón a költségvetés, féltérden a forint, egyedül az infláció tartja a lépést a csillagos éggel, nincs pénz lóvéra, nem is lesz pénz lóvéra, a népről lehúzható bőr rétegeinek száma drámaian csökken, képesség és szándék a kormányzásra pedig soha nem is volt. Úgyhogy marad Trianon és a szélsőjobbos hőzöngés.

De hogy a nemzeti identitáshoz való jogot meg az általános emberi méltóság védelmét képes volt a bajszos szájára venni, miközben pártja és kormánya Magyarország színeiben éppen megvétózta, hogy az EU-tagállamok közös állásfoglalásban ítéljék el a karabahi (keresztény!) örmények kényszerkitelepítését, még a kényszeres, jól ismert EU-ellenes lázálmain is túltesz a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportja egykori segédmunkatársának. Azt értem, hogy a szottyos gyűlölettől eltorzult agyával már Kun Bélákat és uniós Trianont vizionál, az világos, hogy büdös neki az európai civilizáció, ahol még körömfeketényit számítanak azok demokratikus fékek és ellensúlyok, amelyeket ő már évekkel ezelőtt baromságoknak nevezett és mindent megtett az elvtársaival, hogy kiirtsa őket. De hogy a világ feketeöves elnyomóihoz, mindenféle kisebbségeket üldöző autokratáihoz dörgölőző Fidesz házmestere az emberi méltóságért aggódik, és Trianonról se tud úgy három mondatot egymás mellé rakni, hogy azzal ne Magyarország nyugati szövetségesei ellen uszítson, és diktátorsimogató fideszesként ne vádolja diktatúraépítéssel Brüsszelt, olyan hihetetlen önsorsrontás, hogy belegebedünk.

Azt hiszem, bölcs kollégámnak igaza van: ezt lehet, hogy már tényleg kezelni kellene, mert a legtöbb dörzsölt elvtársával ellentétben ez el is hiszi, amit mond.

Ez a lépés azt biztosíthatja az európai emberek számára, hogy elődeik anyanyelvét, kultúráját és szülőföldjük otthonosságát szabadon megörökölhessék, és szabadon tovább is adhassák utódaiknak.

A nemzeti identitáshoz való jog az általános emberi méltóság védelmének egyik nélkülözhetetlen eszköze, amely nemcsak a Kárpát-medencében, hanem a Balkántól a Donyec-medencén át a Kaukázusig mindenhol erősítheti a békét, biztonságot és stabilitást. A nemzeti identitáshoz való jog lehet a sarokköve a napjainkra tragikusan utat és célt tévesztett Európai Unió újjáépítésének is. 

Ha Trianon azt jelenti, hogy egy földrajzi térség lakosságának természetes etnikai arányait mesterséges, nem egyszer erőszakos módon megváltoztatják, vagy hogy a szülőföldjükön élő közösségeket meg akarják fosztani nemzeti önazonosságuktól, illetve hogy gazdaságilag életképtelenné akarnak tenni egy közösséget, akkor megállapítható, hogy „napjainkban az európai politika egésze, az Európai Unió maga tántorog a saját Trianonja felé”.

Európa szellemi önvédelme napjainkban romokban van, politikai vagy gazdasági önvédelemre való képtelensége kétségbe ejtő, katonai önvédelmi képessége pedig a második világháború óta nem is létezik.

Az Európai Unió vezetését „jelenleg túszul ejtő Európai Bizottság” működését Károlyi Mihályhoz és társaihoz hasonlította. Magyarországon Károlyiék után „Kun Béla és bandája” érkezett. Nem lesz ez másként jövőre Brüsszelben sem. Érkezhet oda is egy “uniós Kun Béla”, hacsak az európai polgárok a jövő évi európai parlamenti választásokon útját nem tudják állni az Európát eláruló brüsszeli bürokrácia egyre nyíltabb birodalom- és diktatúraépítési törekvéseinek.

Európa napjainkban egy „illegális migrációnak álcázott tervszerű lakosságcserére irányuló operatív művelet” áldozata. Napjainkban Európa minden nemzete ellen „identitásterrorista merényletek” zajlanak, amelyek célja az európai emberek elidegenítése önmaguktól, szülőföldjüktől és nemzeti identitásuktól.

„Bár talán szeretjük magunkat annak látni, nem Európa mártírjai vagyunk, hanem Európa túlélői”, és a túlélés receptjét „mindenkivel készek vagyunk megosztani”. Nem akarjuk, hogy a trianoni sors Európában bárkin ismét beteljesedjen, mert hiszünk abban, hogy az egymással szemben nemzeti méltányosságra képes demokratikus európai államok együttműködésén kívül nincs biztonságosabb és jobb élet az európai embereknek és nemzeteknek, így a magyaroknak sem. (via MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!