Február 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs helye a szegénységnek Orbán csodaszép Magyarországán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 68,517 forint, még hiányzik 2,931,483 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megrázó riportot készített a magyarországi mélyszegénységben élők helyzetéről a Német Közszolgálati Televízió, a ZDF. Megrázó annak, aki nem igazán mozdul ki a saját komfortzónájából, aki sokkal szívesebben elhiszi azt, hogy az ország jól teljesít, szegénység nincs, vagy ha van is néhány esetben, az csak az akarat és a szorgalom hiányával magyarázható.

Sokan nem hajlandóak tudomásul venni, hogy a mélyszegénységből a legtöbb esetben nincs kiút külső segítség nélkül. A segélyszervezetek az éhhaláltól meg tudják óvni a nélkülözők egy részét, de ez önmagában kevés, bármennyire fontos is. Állami segítség, megfelelő felzárkóztatási programok, a speciális igényekre koncentrált oktatás-fejlesztés nélkül ebből a kilátástalan helyzetből nem lehet kivergődni. A legtöbb esetben nem akaraterő, hanem a lehetőségek tökéletes hiánya húzza le a nyomorba, és tartja ott generációról generációra az embereket.

A társadalom és az uniós polgárok szeme elől elrejtve ott burjánzik egy olyan hihetetlen nincstelenség, amit borzasztóan nehéz megérteni annak, aki a biztonságba született és él. Még akkor is, ha nagyon szűkös az a biztonság. Azonban ez is az a helyzet, amikor nem oldódik meg a probléma attól, hogy a szőnyeg alá söpörjük. A mélyszegénység létezik és pusztít. Előbb vagy utóbb tudomásul kell vennünk, és kezdenünk kell valamit ezzel. Ehhez kevés a társadalmi szolidaritás, az önkéntesek emberfeletti munkája, az adományozók nagylelkűsége. Az államnak kell közbelépnie, a mindenkori kormány feladata ennek a kibontakozóban lévő tragédiának a megállítása.

A fordítást és a feliratozást köszönjük barátainknak.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!