Május 31,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nemzeti embertelenség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,171,738 forint, még hiányzik 1,828,262 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Virgonc szép reggelt! Ma csupa jó hírekkel érkeztem, ahogy szoktam. Vagyis nem szoktam, de talán el fog jönni majd az az idő, amikor igen. Akkor majd mesélek arról, hogy üvöltve nő a fű a kertben, dalolnak a madarak és kinyílott a pitypang. Most kezdjük azzal, hogy tavalyhoz képest mindössze 2,2 százalékkal nőttek a fogyasztói árak. Ebből is látszik, mennyire fantasztikus országban élünk, hála legyen gondos gazdáinknak, valamint az átlagszámításnak. Az átlagszámítás az tulajdonképpen egy varázsige, ami remekül működik. Ez teszi lehetővé, hogy mindenkinek legyen otthon 10 millió forintja a párnacihában, valahányan bruttó 400 ezret keressünk, és hogy úgy emelkedjen a parizer ára 22 százalékkal, a sertéshús ára majdnem 21 százalékkal, a krumpli és az alma, a répa, paprika, paradicsom ára 19 százalékkal, hogy közben átlagosan 2,2 százalék az áremelkedés. Merthogy a benzin és a gázolaj ára 22 százalékkal csökkent. Több dolognak is nagyon lehet örülni ez ügyben. Én csak egyet emelek ki: a nyugdíjemelés igen visszafogott lesz. Hiába kell sokkal többet fizetni a kajáért, a benzin olcsóbb. Tessék benzint enni paprikáskrumpli helyett, ez a megoldás.

A pártmédia jelenleg ott tart, hogy Soros György tüntet, gyújtogat és – már ha képes az idős ember betörni a kirakatot – fosztogat az Amerikai Egyesült Államokban is, más országokban is. Soros terve az, hogy egyrészt megbuktatja Trumpot, másrészt megbuktatja az összes, neki nem tetsző kormányt – igen, Orbán kormányát is, az csak természetes -, mindenhol ő fog uralkodni, és betelepít tizenszázmillió migránst mindenhová. Jól működhet a terv, mert Trump támogatottsága zuhanórepülésbe kezdett. Nekem olyan érzésem van, mint amilyen az EP-választások után volt. Akkor is azt jajveszékelte a komplett propagandahadosztály, hogy Soros volt – meg talán még Gyurcsány Ferenc anyja, Gyurcsányné -, a klímavédelem egy rohadt nagy hazugság, balliberális ármány. Aztán egy idő után sikerült felfogni, hogy de bizony, az emberek többségének fontos, erre hirtelen sötétzöld lett a teljes kormány, Orbán pedig egyenesen a Bolygó Kapitánya szerepbe kezdte belegyömöszölni a szilfid testét. Már éppen sikerült volna, amikor kitört a járvány. Ezzel egy ideig szintén nem tudtak mit kezdeni – mentségükre szóljon, hogy más országok kormányai sem -, aztán megragadták a vezérfonalat. Onnantól Orbán nem a Bolygó Kapitánya volt, hanem a Nagy Vírusölő. Most a járvány lecsengőben van, a gazdasági válság mélyül, de talán abban reménykednek, hogy olyan gyorsan elmúlik, észre sem fogjuk venni. Jobb is, ha nem ezzel foglalkozik a magyar társadalom, hanem az Amerikából indult, de már Európán is végigdurrogó rasszizmus elleni tiltakozásokon.

Azt a többség pontosan tudja, hogy nem annak az egy embernek a megölése robbantotta ki a mozgalmat, az egyszerűen az utolsó csepp volt a már régóta megtelt pohárban. Ahogy nem Greta Thunberg találta fel a klímavédelmet, ő csak az volt, akitől kicsordult a bili. Ahogy felesleges, értelmetlen és tökéletesen eredménytelen volt Thunberget támadni, éppen úgy nem fogja megállítani az embereket, hiába ír naponta a szélsőjobbos firkászok hada összeesküvésről, bűnöző afroamerikaiakról, Sorosról. Tök mindegy, hogy a rendőri brutalitás áldozata valójában büntetett előéletű volt, vagy éppen mintapolgár. Ez az egész nem erről szól. Jut is eszembe! Az megvan mindenkinek, hogy a nemrégiben nagy vihart kavart kettős gyilkosság elkövetője nem roma volt? Akkor sem, ha a kicsi szélsőségesek a roma önkormányzat előtt emlékeztek meg méltósággal az áldozatokról. Sajnos erről elfelejtett cikkezni a propagandamédia, pedig nem tegnap derült ki.

Ha mi nem védjük és képviseljük a magyar érdekeket, akkor senki más nem fogja.

Ezt nem én mondom, hanem maga a nagy kipcsak mágus, egykori klímaharcos, majd vírusharcos, mindezek előtt, között és után migránsvisszaverő. Az sajnos nem derül ki a szokásosan primitív, kifejezetten nem is két, hanem egybites üzenetből, hogy ki a tököm ellen kell védeni a magyar érdekeket. Ha már egybites primitívség:

Facebook/Deutsch Tamás

Ehhez mennyire kell síkidomnak lenni szellemileg? Szerintem nagyon, mert ekkora baromságot pénzért sem vesz a nevére senki. A főváros és minden önkormányzat bevételének – tehát az önkormányzat területén élő adófizető polgárok által befizetett pénz – döntő részét elveszi a cukrosbácsi. Aztán nem ad vissza belőle annyit sem, amennyiből alapszinten működhetne a település, ráadásul még a kevésért is kuncsorogni kell és kezet csókolni. Ha ezt szóvá teszi az önkormányzat vezetője, akkor pedig jön a kivénhedt cukifiú, és jól beszól. Beszarás, esküszöm. Ez éppen olyan, mintha én évtizedekig fizetek mondjuk egy lakásbiztosítást, a biztosító önállósítja magát, a havi keresetemet szép fokozatosan zsebre teszi, de ezt a biztosítást felbontani nem lehet, ám amikor villám csap a tetőbe, leég a házam, akkor a kárigényemmel elhajtanak a francba. És még gúnyolódik is a biztosító igazgatójának ágybetétje, akinek köze nincs semmihez. Igazi magyarosch virtus, komolyan. Ahogy ez is az:

Nem nyithat Karácsony Gergely főpolgármester hajléktalanszállót a Városháza műemléknek nyilvánított épületében – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala kedden az MTI-vel, miután elutasította a fővárosi önkormányzat örökségvédelmi engedély iránti kérelmét.

A közleményben azt írták: a főpolgármester a Városház utca 9-11. – Gerlóczy utca 2-6. szám alatti központi Városháza épületében tervezte megnyitni a hajléktalanszállót, az érintett ingatlan azonban műemlék, továbbá műemléki jelentőségű területen és a turisták által is nagy számban látogatott világörökségi védőövezetben fekszik, illetve kiemelten védett régészeti lelőhelyeknek is része.

Mindezeken túl Belváros-Lipótváros kerületi építési szabályzata szerint a Városháza vegyes városközponti terület építési övezetben található, ahol szállás funkció nem helyezhető el, így hajléktalanszálló sem létesíthető, és erre a meglévő épület, illetve épületrész rendeltetése sem módosítható – tették hozzá.

“Mindemellett a kormányhivatal álláspontja, hogy az elmúlt években sikeresen felépített és rekordokat döntő magyar turizmus szempontjából sem szerencsés a főpolgármester ötlete” – áll a közleményben. (MTI)

Azt hiszem, ebben minden benne van. A fideszes bagázs arroganciája, az a törekvés, hogy ott tegyenek keresztbe a főpolgármesternek, ahol tudnak, a hajléktalan emberek mélységes megvetése, az emberség tökéletes hiánya. Zavarná a turisták orrát a szegénység bűze? Lehet. Főként annak az orrát zavarná, aki nagy pénzeket hasít az idegenforgalomból. Azt gondolom, körbe is értünk.

A magam részéről megyek nyaralni, egészen holnap reggelig. Esküszöm, nem fogom azért látogatni a hajléktalanszállókat, hogy fintorogjak. Ha tehetem, segíteni szoktam, nem ítélkezni. Ezt javaslom mindenkinek, kellemes érzés. Komolyan.

Jó ébredezést. Mindjárt jön az első beszólás.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!