Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nemzeti büszkeségünk tartóoszlopa és a pitiánerség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem kimondottan az a kérdés, hogy miért kolbászol Orbán Viktor Gödöllőn, amikor Novák Katalin már régebben beharangozta, hogy ma Varsóba mennek ők, és majd tudósít, milyen eredményt értek el. Gyerek még az idő, Varsó sincsen túl messze, biztos ezután indulnak. Majd figyelünk.

Ámde azt nem pontosan értem, hogy már a sport is majdnem megszűnt az elmúlt 12 év előtti elmúlt 8 évben? Eddig azt hittem, csak az ország ment majdnem csődbe. Mennyire szerencsések vagyunk, hogy ilyen sportkedvelő vezérünk lett! Hiszen a saját bevallása szerint 2100 milliárd forintot sikerült ebbe az ágazatba zúdítani. Meg is látszik az eredmény! Igaz ugyan, hogy nem kimondottan ott látszik, ahol várná az ember, mert nekem nem tűnt fel például, hogy sikeresebbek lennének a sportolóink bármelyik sportágban, de legalább van egy csomó stadionunk és jól megfizetjük a tehetséges – és a tehetségtelen – focistákat. Ez is komoly diadal ám.

A hivatalos sajtófotókon nem látom Gödöllő polgármesterét – akit történetesen Gémesi Györgynek hívnak, és aljas módon nem fideszes -, az MTI hírekből sem derül ki, hogy őt meghívták volna. Ott volt viszont Csányi Sándor, az egyetemi kuratórium elnöke és Vécsey László fideszes képviselő, valamint Gyuricza Csaba, az egyetem rektora. Talán a város vezetője majd külön avatja fel az uszodát, mint Szeged és Hódmezővásárhely polgármestere a vasutat. Pitiáneréknél már csak így szokás.

Az egyetemek fejlesztésével Európa legjobbjai közé kerülhetünk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Gödöllőn.

 A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tulajdonában lévő Gödöllő Városi és Térségi uszoda megnyitó ünnepségén tartott beszédében a kormányfő kiemelte: 2010 előtt a magyar sport a megszűnés szélén állt, olyan állapotok voltak az infrastruktúra, a szakemberképzés és a finanszírozás tekintetében, hogy aggódni kellett, “a nemzeti büszkeségünk egyik fontos tartóoszlopa”, a magyar sport elfogy.
    Emlékeztetett: 2010 óta 2100 milliárd forintot költöttek sporttámogatásra, az igazolt sportolók száma 560 ezer lett. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!