Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Németh Szilárd: Egyedül a Fidesz, egyedül Orbán Viktor képes arra, hogy ezt a rezsicsökkentést fenntartsa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az állampárt honvédelmi minisztériumból kipaterolt, ámde rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztosként a Technológiai és Ipari Minisztériumban újrahasznosított gasztronómiai rezsibirkózója, akinek másokkal ellentétben véget ért az éjszakája, a Kossuth rádió vadhajnali műsorában védte a rezsicsökkentés nevű hatalomtechnikai, szemfényvesztés jellegű bűvészmutatványt a baloldaltól. Alacsony színvonalú, primitív műsor, de ha ez a titka a sorozatos kétharmadoknak, akkor tolják. A pacalügyi szaktekintély már nem is Gyurcsányig, de egyenesen Horn Gyuláig vezette vissza a rezsiszolgáltatás vérzivataros történetét, és onnan vezette le, hogy a mai baloldal most is a multik oldalára állt és ott „üti-vágja a rezsicsökkentést, ahol csak éri”.

A baloldal ebben az egész dörgedelemben különösebben nem érdekel ezúttal se, viszont nem kellene, vagy nem kellett volna már eddig felvilágosítani a magyar embereket – akik Németh Szilárd szerint egy rakás választáson megvédték az idén 10 éves rezsicsökkentést – arról, hogy ha valami évente ezermilliárdos nagyságrendű kiadást jelent az állami költségvetésnek (a regnáló kormány saját bevallása szerint konkrétan 1300 milliárd forintról van szó, de lehet, hogy ennél sokkal többről), akkor az nem ingyen van, nem csökkentés, hanem közteher, amit mindenkinek ki kell fizetni?

Akármi is szerepel a sárga csekken, akármit is lódít a kormány vasárnap reggeltől a következő vasárnap estig. Azt az 1300 milliárdot nem az oligarchakormány dobja össze a zsebpénzéből, hanem az adófizetők állják. Brüsszel még semmilyen tetves szankciót nem fogadott el az olcsó orosz energiával kapcsolatban, de már most is rohadt sokba kerül fenntartani ezt a nemzeti nyomorúságot szimbolizáló csökkentett rezsit. Nem lehet, hogy bár nyilvánvalóan csak a Fidesz és csak Orbán képes megvédeni ezt a rezsicsökkentést, inkább nem kéne erőltetni? Jó, hogy Németh Szilárd pozíciója okafogyottá válna és az államtitkári fizetését is megspórolhatnánk, ha nem kéne védeni, fenntartani ezt a kormányzati gondoskodásnak álcázott népnemzeti átverést, de akkor is.

A magyar emberek 2013-ban, majd a 2014-es, a 2018-as és a 2022-es választáson is megvédték az idén 10 éves rezsicsökkentést.

A Gyurcsány-kormány, illetve már előtte a Horn-kormány az összes rezsiszolgáltatót külföldi kézbe juttatta. A cégek a rezsicsökkentés ellen bírósághoz fordultak, amely 2013 februárjában nekik adott igazat, az akkori baloldal – ami gyakorlatilag ugyanaz, mint a mai baloldal – „hangos tapsolása mellett”. Ez volt az az időszak, amikor a parlamentben meghozták azokat a döntéseket, amelyekkel végül meg tudták védeni az első rezsicsökkentést, és meg tudták alapozni az újabb rezsicsökkentések végrehajtását. Ehhez az kellett, hogy két és félmillió magyar ember az aláírásával határozottan kiálljon a rezsicsökkentés mellett. „Már a kezdet kezdetén támadták a rezsicsökkentést, és ez azóta is így van; egyetlen rezsicsökkentéssel kapcsolatos intézkedést sem szavaztak meg”.

„Egyedül a Fidesz, és egyedül Orbán Viktor miniszterelnök képes arra, és nekünk van egyedül akaratunk arra, hogy ezt a rezsicsökkentést fenntartsuk”.

Magyarországnak meg kell védenie a magyar családokat, ezért döntött úgy a kormány rögtön az első ülésén, hogy létrehoz egy honvédelmi alapot, és egy, a rezsicsökkentés megvédését szolgáló alapot. Hozzátette: az alapokat azért hozták létre, hogy a magyar családokat megvédhessék azoktól a káros hatásoktól, amelyeket a háború és az elhibázott brüsszeli döntések okoznak.

A családoknál marad az az extraprofit, amelyet egyébként az energiatermelők és a szolgáltatók „zsebre vágnak”. A szomszédban dúló háború rendkívül megviselte a világgazdaságot, különösen az európai gazdaságot.

Oroszország energia-nagyhatalom, és kapcsolata van vele egész Európának. Ezt mintha nem értenék Brüsszelben; már a szankciók hatodik fordulójánál tartunk, amelynek az lenne a lényege, hogy embargót hirdetnek az orosz kőolaj ellen. „Ez elképzelhetetlen, teljesen padlóra küldené a magyar gazdaságot, teljesen lehetetlenné tenné a rezsicsökkentés fenntartását”.

A rezsicsökkentés következtében a kiskereskedelmi mutatók, a gazdaságba invesztált pénz is megnőtt, és megnőtt például az állampapír-vásárlás is, ami segíti a magyar költségvetést. A rezsicsökkentésnek nemcsak szociális dimenziója, hanem nagyon erős gazdaságélénkítő hatása is van; a pénz oda kerül, ahol hasznosul, és nem oda, ahol eltüntetik. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!