Január 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem véletlen, hogy a magyar kormány nincs jóban Ferenc pápával

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,164,786 forint, még hiányzik 1,835,214 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Noha tudom, hogy a nemzetikeresztény kormány és annak propagandistái nem tekintik Ferenc pápát az ő pápájuknak, azért megtehetnék néha, hogy vallásos létükre – ők legalábbis ezt állítják – meghallgatják azt, amit mond. Főleg a mostani esetben lenne ez fontos, hiszen a pápa mondnaivalója tökéletesen ráillik a magyar kormányra. Konkrétan egyetlen gondolatra hívnám fel a figyelmet:

Aki fejlettebbnek tartja magát, falakat emel, csak növeli a távolságot az általa selejtnek mondottaktól.

A kormány, vagyis Orbán Viktor persze azt állítja, hogy a falak felhúzásának oka a saját kultúránk és történelmünk megvédése, azonban elég nehéz eltekinteni attól, hogy mégis kikkel szemben „védjük” meg hazánkat. Gyermekes anyák, éhínség, háború, vagy nyomor elől menekülők tízezrei szorultak a Balkánra, amely helyzet a tél közeledtével könyörtelenné fog válni. Ha olyannyira keresztényi lenne a magyar kormány, biztosítaná az élelmet és az ellátást azoknak, akik a határaink mentén kénytelenek várakozni, ehhez képest vannak olyanok, akiket konkrétan éheztetnek. Azzal is nehéz lenne vitatkozni, hogy Orbán selejtnek, alábbvalónak tekinti azokat a – sokszor muszlim vallású – menekülteket, akik a határok mentén várakoznak.

Na de lássuk a pápa mondandójának egészét:

A “ragadozó fejlődési modellben” peremre szoruló szegényeket helyezte a mai egyház szolgálatának középpontjába Ferenc pápa, aki az Amazonas-térség püspöki találkozója vasárnapi zárómiséjén mondott beszédet a Szent Péter-bazilikában.

A katolikus egyházfő szerint az Amazóniáról szóló szinódus a “szegények szavát volt hivatott meghallani, és elgondolkodni életük bizonytalanságán, amelyet ragadozó fejlődési modellek fenyegetnek”. Úgy vélekedett: a világ jelenlegi helyzetében az egyház feladata az, hogy a valóságra másképpen tekintsen, védje a teremtett világot a kizsákmányolástól és meghallgassa a “szegények kiáltását”, amire – a pápa szerint – gyakran az egyházban sem figyelnek, kinevetik vagy elhallgatják, mivel kényelmetlen. Pedig a szegények kiáltásának meghallgatása képviseli “az egyháznak is reményt adó kiáltást” – mondta Ferenc pápa. Megjegyezte, a szegények őrzik és nyitják meg a mennyek kapuit.

Ferenc pápa azokra a népekre emlékeztetett, amelyeket “elmaradottnak, értéktelennek” tartanak, elfoglalják területeiket, kifosztják javaikat, eltörlik kultúrájukat és történelmüket. Aki fejlettebbnek tartja magát, falakat emel, csak növeli a távolságot az általa selejtnek mondottaktól – fűzte hozzá.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!