Március 4,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem valószínű, hogy a stadionépítő, régivágású kereszténydemokratát különösebben meghatja, pedig nagyon nem ártana

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 121,609 forint, még hiányzik 2,878,391 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Verőfényes jó reggelt kívánok, nagy nap ez a mai, drága polgártársak! Ünnepélyes, emelkedett soha vissza nem térő (ööö… ez utóbbiban nem vagyok annyira biztos) pillanat ez az ország életében, midőn megalakul az új parlament az ő összes kellékével: a méltóságteljes istentisztelettől az állampárt összeverbuvált védelmi vonaláig. A tegnap délutáni első élőlánc-kísérletet nem övezte túlságosan nagy érdeklődés, ennélfogva méginkább nevetségesnek tűnik a dupla hatósági zár és a megszokott vernyogás. Ami úgy szól a Fidesz-frakció szerint – tegnap ki is adták a vonatkozó közleményüket -, hogy

vannak, akiknek a méltóságteljes ünneplés helyett a politikai cirkusz és a hisztériakeltés a sokkal fontosabb.

Ámazonban nyugi van, a Fidesz-frakció mindent megtesz azért, hogy az alakuló ülés méltóságát megőrizze, ezért a hagyományok szerint az ülés előtt tartandó ökumenikus istentiszteletet a Parlamentben tartják meg. Kocsis Máté és kétharmados zenekara hozzátette: az ellenzéki pártok a mai napig képtelenek elfogadni a választási vereséget.

Hogy az a magasságos istennyila nem csap már bele ebbe a kurva világba! Nem tűnt fel, hogy az ellenzéki pártok ma vigyorogva átveszik a mandátumukat a Fidesz képviselőivel karöltve? Nem tűnt fel, hogy ők már régesrégen beletörődtek a választási vereségbe, és éppen készülnek beülni négy hosszú évre a tutiba? Azok meg ott kint, például az a kábé 30 ember, aki kint éjszakázott a Kossuth téren és akiket a hatalmas erőkkel felvonuló kordonépítő készenléti rendőrség már vitézül eltávolított a helyszínről most reggel fél hét körül meg kibaszottul civil. Semmi közük a politikai pártokhoz, akik legfeljebb majd hozzácsapódnak a későbbi megmozdulásokhoz, ha és amennyiben nem lesz túl meleg, nem lesz túl hideg, vagy lesznek elegen ahhoz, hogy érdemes legyen. Szóval hagyjuk a véres naplementébe ezt az üres óbégatást!

Ez pont akkora szemenszedett hazugság, mint az, hogy Felcsút befejezetlen sufnijogásza belesírta az igehirdető mikrofonállványba, vagy Havasi Bertalan aurájába, vagy mittudomén már hova: a Kúria beavatkozott a választásba és ellopott egy mandátumot a Fidesztől, és intellektuálisan (!) nem nőtt még fel a feladatához. Az, bazmeg. Hát a jogászokkal vastagon kitömött állampártban nincs egy normális, beszámítható szakember sem, aki szólhatna ennek az erölcsi hulladéknak, hogy ezt talán nem kéne? Semmit a világon nem vettek el a Fidesztől, csak a jogerős, az állampárt által sem megkérdőjelezett jogértelmezést követték. Pont. Azaz bocsánat, nem pont, éppen ez a tragédia ebben. Hogy miután Orbán frontálisan a bíróságot támadja egy az NVI/NVB jogértelmezését érintő kérdésben, sajnos borítékolható, hogy ez csupán az előjátéka az egész bírósági rendszer átalakításának, beleértve a személyi összetételt is. Bár Gulyás egy minapi interjúban tagadta, hogy ilyesmire készülnének, ebből lehet tudni, hogy tuti megcsinálják.

Jut is eszembe: ITT egy érdekes olvasmány, mondhatni élménybeszálmoló a Momentum NVB-delegáltjától, akinek 2018. március 13. és május 8. között volt szerencséje asszisztálni a Patyi Nagyonsajnálomminiszterelnökúr András vezette bizottság bohóckodásához és megtapasztalni azt, hogy a választási csúcsszerv elnökének hatalma hogyan befolyásolja a döntéseket. Feltétlenül érdemes átfutni.

Ja, és még valamit erről az ünnepélyes országgyűlési fennforgásról: az több, mint beszédes, hogy az egykoron fiatal demokratákból hogyan vált kivénhedt, szánalmas rettegő banda. Nevetséges, hogy miközben az előző két megnyert választással a zsebükben, rajongói felvonulást és bulikát szerveztek a Kossuth térre (Orbán egyenesen azzal nyomult 2010-ben, hogy visszaadták a népnek a nemzet főterét), most meg azt sem tudják, hány rétegű kordonnal és pontosan mennyi erőt demonstráló hatósági emberrel, munícióval felszerelkezve szigeteljék el magukat a néptől. Mert a nép akkor nép, ha őket élteti, ha történetesen ellenük vonulnak fel, akkor jön a köpködés. Hát ja. Se veszíteni, se nyerni.

Példa arra, hogy se veszíteni: az államnak pártja még mindig nem bírt – és ha eddig nem, ezután pláne nem fog – beletörődni a hódmezővásárhelyi buktába, úgyhogy minden létező, istenverte fronton megpróbálják kicsinálni az időközben lefokozott, megszégyenített Lázár János ellenfelét. Most azt találták ki, hogy Pintért és a Belügyminisztériumot uszítják rá a város vezetőjére, mert nekik a magyar emberek az elsők, ugye: a tárca egymilliárd forintot akar bevasalni Hódmezővásárhelyen, évekkel ezelőtti (a Fidesz uralkodásához köthető!!!) hibás elszámolásokat akarnak leverni ugyanis a városon. Ha és amennyiben nem lelik meg az elsüllyesztett számlákat, akkor egymilliárd forintot kell a városnak fizetnie még ebben a hónapban az amúgy is billegős költségvetéséből. Hát nem gyönyörű? Nem! Legalja, okádék, pitiáner szarrágás.

Najó, akkor beszéljünk valami értelmesebbről is. Az megvan mindenkinek, hogy miközben nem figyeltünk oda, sikerült lekörözni Ausztriát? Jó, mondjuk egyáltalán nem hízelgő, de mégiscsak magyar siker ez is: kétszer annyit költ a a fizetéséből rezsire egy magyar háztartás, mint egy osztrák. Na, ugye? Megy ez nekünk. Vagyis Rezsiszilárd és a kormány hatalmas jótéteménye addig áll a lábán, ameddig nem viszonyítjuk azt a fizetésekhez. Vagyis hiába Magyarországon adják Európa egyik legalacsonyabb árán a gázt és az áramot (csak Belgrádban olcsóbb a gáz, mint Budapesten, az áram pedig Vilniusban, Szófiában és Belgrádban kerül kevesebbe), ha a fizetések is kurva alacsonyak. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal friss adataiból kiderül például, hogy huszonöt megvizsgált város közül Budapest a tizedik legdrágább, itt a háztartás jövedelmének 4,3 százaléka megy el a gáz- és az áramszámla kifizetésére. A legkevesebbet a migránssimogató hanyatló Nyugaton költenek rezsire: Amszterdamban, Londonban, Luxembourgban. Ügyes voltál, Szilus!

Mindezeken túlmenően szerintem a tegnapi nap legfontosabb híre a Magyar Tudományos Akadémia 189. közgyűléséhez köthető, ahol egészen súlyos és komoly kritikák hangzottak el a magyar oktatásügyről. Igen, az áltudományok elleni kiállás mellett (szevasz, Kásler!) a testület állást foglalt többek között arról, hogy továbbra is alulfinanszírozott oktatási rendszer, amivel az EU-s átlagtól is elmaradunk; a növekvő egyenlőtlenségekről, amiket a magyar oktatáspolitika csak felerősít; több konkrét oktatáspolitikai problémáról a szakmai kontroll hiányától az állami tankönyvekig, amik a Fideszhez köthetők. Nem hiszem, hogy a stadionépítő, régi vágású kereszténydemokratát ez különösebben meghatja, pedig nem ártana: ez a legmagasabb szintű dokumentum, a legerősebb jelzés, amit a magyar tudományos élet küldhet a kormánynak az oktatásüggyel kapcsolatban. Az pedig szintén nem elhanyagolható jelzésérték, hogy az MTA közgyűlése 80 százalékos többséggel fogadta el a dokumentumot.

Remélem, nem untattam a nyájas olvasót, nekem ezek voltak a feltétlenül szóra érdemes történések így éhgyomorra, jövünk majd vissza, garantáltan vicces napunk lesz!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!