Szeptember 26,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem tűnik olyan őszintének ez a gratuláció, Viktor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,530,841 forint, még hiányzik 1,469,159 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán megpróbál úgy tenni, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, és semmi problémája nem lenne azzal, hogy nem Matteo Salvini lett Olaszország új miniszterelnöke. Giuseppe Conte soha nem állt közel sem Orbán Viktorhoz, sem pedig politikájához, most Orbán mégis olyan gratuláló levelet írt, mintha ez a múltban így lett volna.

Semmi másnak nem örült volna jobban Orbán és hívei – ide értve az összes propagandalapot – mint annak, hogy Salvini Olaszország miniszterelnökeként jön ki abból a csatából, amelyet ő maga indított, remélve, hogy képes lehet megszerezni az ehhez szükséges többséget. Ezúttal azonban tévedett, és pofáraesés lett a végeredmény. Ettől függetlenül a miniszterek elnöke gratulált Salvini legyőzőjének, és közös együttműködésre invitálta Giuseppe Contét. Hogy ez mennyiben válhat valósággá, az a közeljövőben kiderül, mindenesetre én nem mernék nagy tételben fogadni arra, hogy Conte szívesen mutatkozik az Európai Unió egyik leghírhedtebb szélsőjobboldali vezetőjével.

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Giuseppe Conte olasz kormányfő ismételt miniszterelnöki megbízatásához – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szombat délelőtt.

“Az Ön személyében olyan vezetőt köszönthetek Olaszország miniszterelnökeként, akiről az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy elkötelezett az országaink közötti kapcsolatok fejlesztése iránt. Bízom abban, hogy az eddigi közös erőfeszítéseinkhez hasonlóan a jövőben is számíthatunk Önre a magyar-olasz együttműködés további gazdagításában és az erős nemzetekből álló, versenyképes Európa megteremtésében” – írta Orbán Viktor. Biztosította olasz kollégáját, hogy a magyar kormány készen áll a közös munka folytatására.

Felelősségteljes munkájához jó egészséget és sok sikert kívánok – zárta gratuláló levelét a miniszterelnök. Olaszországban csütörtökön tette le hivatali esküjét az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a balközép Demokrata Párt (PD) közös kormánya Giuseppe Conte miniszterelnök vezetésével.

Conte 2018 júniusa óta vezette előző kormányát, amely az M5S és a jobboldali Liga koalícióján alapult. A két párt szövetsége azt követően bomlott fel, hogy a Ligát vezető Matteo Salvini az előrehozott választások és a kormányfői tisztség elnyerésének reményében felmondta a kormányzati együttműködést. Salvini döntését hetekig tartó belpolitikai válság követte. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!