Március 31,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem túl eredeti ez a valósághajlítás se, de nincs jobb ötletük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,837,291 forint, még hiányzik 1,162,709 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy látszik, Rogán egész éjjel nem aludt, de végül csak kiizzadta a megfelelő három propagandamondatot a főnökének, miután tegnap este a kormány fél óra alatt eltörölte a benzinársapkát. Megelőzendő az esetleges népi felháborodás esetleges elfajulását, amire nem sűrűn volt példa az utóbbi évtizedben, de ha esetleg mégis. A függöny mögül a kormányülésre beesett doktorminiszterelnök ennek megfelelően ledobta a szankciós benzinár bombáját, senki nem mondhatja, hogy hallgat és sunnyog és másokkal próbálja elvitetni a balhét, amihez neki semmi köze. Mert ha tudna róla, biztosan nem engedné. Az alábbi bölcsességet írta ki a belső fogyasztásra szánt Facebook-oldalára a cselédség:

Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk. 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

 

Lássuk be, nem túl combos, nem túl kreatív valósághajlítás ez, de nincs jobb ötlete a doktorminiszterelnök úrnak se, mint visszaöklendezni azt a nyomorúságos szólamot, miszerint a hétfőn hatályba lépett olajembargó – ami alól Magyarország mentességet kapott egyrészt, másrészt amit a magyar kormány is megszavazott – tehet arról, hogy hetek, hónapok óta zavarok léptek fel a magyarországi üzemanyagellátás terén. Mint mindig, mindenhol a történelem során, amikor, ahol a szocialista tervgazdaság eszközeivel küzdöttek a piaci logika és a józan ész ellen.

Ennyire futja, bár simán elég lehet arra, hogy irányba állítsák a rajongótábor agytekervényeit. Amely rajongótábornak – gondolom, ezt is a mai kormányülésen találták ki -, december 15-ig még lehetősége van kitölteni a nemzeti kamukonzultációt, és utólag véleményt mondani a kormány által előzőleg megszavazott, elcseszett brüsszeli szankciókról. A kormányszóvivőné bejelentése szerint ugyanis a hatalmas érdekelődésre való tekintettel meghosszabbítják a SZANKCIÓKRÓL szóló néphülyítést:

Ez a helyzet pillanatnyilag. Már nem tudják úgy kinyitni a szájukat, hogy véletlenül az igazság tőgyét eltalálják a hazugságáradat szarva között. Hogy mi a logikai összefüggés a hétfőn hatályba lépett, Magyarországra nem érvényes olajembargó és a kizárólag Magyarországon tetten érhető üzemanyaghiány között, az mindegy. Hogy Orbánék megszavazták az olajembargót, az is mindegy. Hogy mindenki előre megmondta Matolcsyval bezárólag, hogy kurva sürgősen ki kell vezetni, mert bevezetni se lett volna szabad, az is mindegy. Varázsszó: SZANKCIÓS BENZINÁR. És nemzeti konzultáció a nagy büdös semmiről.

Akit meg a szómágia helyett a valóság érdekel, aki a saját szemének, bőrének és pénztárcájának hisz Rogán propagandájával szemben, az pontosan látja, érzékeli, hogy kinek mit intézett a kormánya. Mimagyaroknak ezt: se rezsicsökkentés, se olcsó benzin, se pedagógusbéremelés, se szociális ellátás, se 22 fok a 18 helyett. Magyarul a szankciós benzinár fedősztori mögül ömlik az ország arcába az állampárt választási hazugságainak, fedezet nélküli pénzszórásának, csillapíthatatlan étvágyának és korrupcióra épülő politikájának minden következménye.

Azt meg már meg se kérdezem, hogy az extraprofit alatt ezúttal mit ért minden jogászok leghíresebb közgazdásza. Akinek valószínűleg az van a fejében, hogy ha valami drága, azon a kereskedő tuti extraprofitot realizál. Megint csak rohadt jó hír, hogy kormányozni legalább tudnak. Az Index pedig tudni véli, hogy azt találták ki, hogy drasztikusan megemelik az olajcégek adóját, és majd lesz lóvé a rezsivédelmi alapba. A sleppnek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!