Július 21,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem tudják megmondani

Jó reggelt! Azt sem tudom milyen nap van (még mindig jobb helyzetben vagyok, mint a házelnök úr, aki azt sem tudja, fiú-e vagy lány) és még csak viszonyítási alapom sincs, mert Lázár Dohányzásellenes Jánossal ellentétben utódja a kormányinfóban (most akkor lejárt a jól megérdemelt pihenés az elvtiknek, vagy mi van?) képtelen kétszer egymás után ugyanazt a napot eltalálni, amikor kiáll a kamerák elé felmondani a tájékoztatást. Bezzeg régebb minden jobb volt (höhö), akkor lehetett tudni, hogy amikor Lázár élő adásban szórakoztatott egy egész országot, akkor kellett csütörtököt mondani.

Szóval elvileg szerda van, és augusztus 15-e, a katolikusok ezen a napon ünneplik Nagyboldogasszony napját. Találtam erről egy igen fontos és tanulságos olvasmányt, az aktualitásáról már nem is beszélve, ajánlom szeretettel.

Közben már mióta készülök arra, hogy a Szigetről beszámoljak. Nem, egyáltalán nem készülök erre, annál is inkább, mert másoknak ez sokkal jobban megy. Hihetetlenül erőlködnek a szakmunkások, és bár évekkel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna az alábbihoz hasonló, ma már egy Sziget Fesztiválról szóló tudósítás sem képzelhető el migránsozás-terroristázás és Orbán Viktor felmagasztalása nélkül. Ímhol egy példa:

Idén is a legnagyobb turisztikai sláger Budapesten a Sziget Fesztivál, amely idén a „Love Revolution” (a szeretet forradalma) szlogent tűzte zászlajára, fő üzenete pedig az előítéletek, a kirekesztés megszüntetése. Ezen persze senki nem lepődik meg, nyilvánvaló, hogy „erős nemzetállamok”, vagy „kereszténység” szlogennel nem lehetne egy zászló alatt egyesíteni Budapesten a haladó nyugati fiatalokat, akik az árakat tekintve is a Sziget kizárólagos célközönsége. De persze nem sajnáljuk tőlük a jókedvet, leginkább büszkék lehetünk arra, hogy egyre több külföldi érkezik hazánkba, hogy teljesen felszabadultan szórakozhasson, miközben nem kell attól tartania, hogy bárki „Allah akbart” kiáltva felrobbant valamit. Külön érdekesség, hogy a rendkívül nyitott fiatalok Orbán Viktor elviselhetetlenül illiberális államának ellenére is hajlandóak a számukra olcsó italért ideutazni, hogy egy hétig szivárványos zászlók alatt lehessenek azzá, akivé igazán lenni akarnak. Ez volna a diktatúra ugyebár.

Szükséges a kommentár, vagy elég annyi, hogy mivel még nem tiltották be a Szigetet, és ott olcsón lehet piálni a haladó nyugatiaknak, nincs is diktatúra? Pláne, hogy migránsok sem robbantják fel magukat két bebaszás között ott, ahova egyébként se jött soha senki felrobbantani semmit. Ez egyszerűen annyira tökéletes, hogy majdnem megirigyeltem. (Nem!)

Ezzel szemben – ne hallgassuk el – tegnap Londonban egy kretén barom valóban a biztonsági kordonokba hajtott a brit parlamentnél, és bár szerencsére senki nem halt meg, egyértelműen terrorgyanús incidensként kezelik az ügyet. Akik nem a szaros politikai meg- és túlélhetésüket húzták fel a migránsterroristázásra és az ebből fakadó társadalmi hiszterizálásra, azok már elég sokszor elég sok helyen elmondták, hogy ezek az európai támadások szükségszerűen következnek az Iszlám Állam visszaszorulásából (bár az ENSZ jelentése szerint az Iszlám Államnak akár 30 ezer harcosa is életben lehet).

Szintén ne hallgassuk el, hogy hasít a magyar gazdasági növekedés. Az Eurostat közleménye szerint miközben az előző év azonos negyedévéhez képest idén április és június között az Európai Unió összesített nemzeti összterméke 2,2 százalékkal bővült, ami lassulást jelent az előző negyedéves 2,5, a magyar gazdaság (4,4%) a lengyel (5%) mögött a második legnagyobb bővülést produkálta az EU-ban (igaz, hogy az összegzés még nem tartalmazza a Észtország, Görögország, Horvátország, Írország, Luxemburg, Málta és Szlovénia negyedéves növekedési adatát). Lehet döngetni a mellünket végre: a keleti tagállamok gazdasága általánosságban nagyobb növekedést produkált, mint a nyugati tagállamok. A tágabb magyarázatokkal ezúttal adós maradok, de azért óvatosságra intenék mindenkit, aki szerint győztünk, és végre eltemethetjük a Nyugatot.

Hoppá: a kormany.hu és Havasi Bertalan főbeszámoló elfelejtett beszámolni róla, de véletlenül Hernádi kiadatásáról is egyeztetett Orbán a horvát miniszterelnökkel, midőn nyaralás közben összefutottak. A propaganda csak annyit talált érdekesnek közölni mimagyarokkal, hogy

a felek informális megbeszélést folytattak, melynek során áttekintették a két ország közötti aktuális ügyeket.

Nem ártott volna kicsit részletezni azokat a fránya aktuális ügyeket, pláne, hogy a horvát sajtóból úgyis kiszivárgott: a megbeszélésen szóba került a MOL és az INA viszonya, és Hernádi Zsolt kiadatási ügye is. Ami annak fényében különösen nem mindegy, hogy szintén a horvát sajtó számolt be korábban – rendőrségi értesülésekre hivatkozva – arról, hogy a horvát rendőrség újra kérte az Interpoltól, hogy újítsa meg Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója ellen korábban kiadott elfogatóparancsot.

Szintén nem láttam végighullámozni a propagandamédián, pedig több mint érdekes az az interjú, amelyben a lengyel külügyminiszter arról beszél: veszélyes a magyar és az orosz politika egybeesése, és a keleti politikát illetően baromira nincs egyetértés Varsó és Budapest között. E tekintetben nem a magyar nézőpontot fogadja el Varsó, hanem az orosz agresszió fenyegetését érző balti államokét, Grúziáét, Ukrajnáét és Romániáét. Bár persze a migránsozás, brüsszelezés mentén látszólag nagy az egyetértés Magyarország és Lengyelország között, több mint szóra érdemes, hogy ez az állásfoglalás egy kormányhoz közel álló lapban jelent meg, amelynek szerkesztői közismerten jó kapcsolatban vannak a kormánypárt elnökével, Jaroslaw Kaczynskival. Akiről tudjuk, hogy Orbán Viktor nagy barátja az illiberalizmusban. Hát igen.

Ehhez képest már szinte megmosolyogtató, hogy közben Romániában (ez annyira abszurd, hogy tényleg nem tudom, mi a helyes reakció) vizsgálatot indított a kormányzati szócsőként emlegetett Antena 3 tévéadó ellen az Országos Audiovizuális Tanács. A csatorna ugyanis a testület szerint manipulálja nézőit, most éppen azzal, hogy a pénteki kormányellenes tüntetést anarchisták és fizetett provokátorok megmozdulásának titulálja, akiket Soros György fizet. A csatorna augusztus 10-i műsorában arról lamentáltak a meghívottak, hogy a tüntetők tulajdonképpen zsoldosok, a szélsőbaloldali anarchista Antifa-csoportok tagjai és más félkatonai szervezetek képzett provokátorai, akiket az amerikai üzletember pénzel. A műsor egyik vendége azt taglalta, hogy a megvert újságírók megérdemelték a csendőrök erőszakosabb fellépését, egy másik meghívott szerint pedig a zsoldosok Moldova Köztársaságból érkeztek nagy számban, egy nappal a tüntetések előtt. A kijelentéseket semmilyen bizonyítékkal nem támasztották alá. Hát öcsém, nem tudtok ti semmit ott Romániában! Magyarországon három éve reggeltől estig mindenféle bizonyítékok hiányában, közpénzből, kormányprogram gyanánt etetik ezzel az ótvar mocsokkal a népet, és a kutyának nem jutott eszébe vizsgálatot indítani. Dehát ez itt virágzó jogállam, Románia meg egy lepukkant, elmaradott banánköztársaság.

Ez itt egy olyan vicces ország, hogy miután kilenc év alatt fellendítették a stadionépítés nevű üzleti vállalkozásukat, ma nem tudják megmondani, hogy konkrétan hány stadiont sikerült építeni az elmúlt években. Jó, az egy dolog, hogy azt nem tudják megmondani, hány tízmilliárd közpénzt tolnak a debreceni BMW-gyárba (miközben a környék legértékesebb területéről elűzik a gazdákat), de ez… Demeter Márta megkérdezte Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyonért felelős, 5 milliós tárca nélküli minisztertől, hogy mégis hány stadiont és sportlétesítményt építettek az elmúlt években Magyarországon. Az asszonyságnak nem futotta az idejéből, hogy hülyeségekre válaszoljon, ezért állítólagos illetékességéből fakadóan Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának a parlamenti államtitkára válaszolt. Valami egészen lesújtót: az Emmi nem tartja nyilván a számot.

A minisztérium az ön által megadott szempontok alapján nem vezet nyilvántartást a kormány által megvalósított sportlétesítmény-fejlesztésekről, és erre vonatkozó jogszabályi kötelezettsége sincs. 

Hát akkor ki a büdös franc tudja megmondani, és ha Rétvárinak fingja nincs semmiről, akkor mi a fenéért rabolja az időnket? Végül is Orbán is azt hazudta június végén, hogy nem lesz ötmilliós miniszteri fizetés, aztán mégis lett. Akkor nem mindegy, hogy ki mikor mivel kenegeti a fekáliát? Ennél sokkal szebb napot mindenkinek, éljen az átláthatóság, a tisztelet, becsület és a gerinc!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS