Június 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem tehetnek róla, amiért valahogy mindig úgy alakul, hogy nem tudnak félreállni a milliárdok útjából 

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,249,571 forint, még hiányzik 1,750,429 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok! Ma kedd van, lassan itt a csütörtökön tetőző strandidő, a 16-20 fok már az ígéret szintjén sem gyenge dolog így február végén. Szerintem lehet csatlakozni Róbert kollégához, aki strandolást ígért magának erre a hétre. Kínzó kérdés, hogy hol nyitnak ki a kedvéért egy strandot, de ügyes gyerek, megoldja.

A legfontosabb üzenettel szeretném kezdeni, és jól el is különítem a mondanivalóm további részétől. Luca szeretettel üdvözli a Szalonna közösségét, és köszöni a jókívánságokat. Tegnap megkapta kinyomtatva az összes üzenetet, és közeli barátja felolvasta neki Flóra orvosok és nővérek előtti főhajtásnak szánt írását. Mindent köszön, mindennek tudott örülni, és bár az állapota sajnos érdemben nem javult, mi nagyon szorítunk neki.

És most térjünk rá az egyebekre. Először is állapítsuk meg, hogy az elveihez mindig következetesen ragaszkodó miniszterelnök úr nem tehetett mást, mint hogy aláírja az Arab Liga és az Európai Unió csúcstalálkozóján elfogadott közös nyilatkozatot, amelyben ilyen csacsiságok állnak:

Erőfeszítéseket teszünk a menekültek védelmére és támogatására a nemzetközi emberi jogi törvényeknek megfelelően, elítéljük a gyűlöletre, a rasszizmusra és az intoleranciára való uszítás minden formáját, és megerősítjük az illegális bevándorlás elleni harcot.

Nem nagyon tudom értelmezni sajnos, pedig fontos lenne, hogy értsük. Lehetséges egyidőben az emberi jogokat handabandáknak nevezni és az emberi jogi törvényeket tiszteletben tartani? Lehet erőfeszítéseket tenni a menekültek védelme és támogatása értelmében úgy, hogy embereket éheztetünk a szögesdrót mögé zárva, úgy hogy homogén nemzetállamról prédikálunk, és úgy, hogy egy egész országot és Európát uszító, kirekesztő, intoleráns, rasszista üzenetekkel és összeesküvés-elméletekkel mérgezünk? Ha pedig tegnap huszonnégy uniós állam-, illetve kormányfő aláírta, hogy kötelezi magát az illegális bevándorlás elleni harc megerősítésére, akkor hogyan lehet a nap 24 órájában azzal vádolni mindenkit, hogy ránk akarja küldeni a pusztulatot és bevándorlóországgá akarja tenni Magyarországot? Meddig lehet még ezzel a hazugsággal öblögetve választásokat nyerni? Egyáltalán hogyan lehet Egyiptomból hazarepülni és ugyanonnan folytatni a népbutítást, ezzel az aláírt nyilatkozattal a zsebben?

Másfelől persze az is jogos felvetés, hogy miként lehet egy európai pártnak, több európai pártnak elhatárolódni a magyar kormány plakátokon terjesztett undorító hazugságaitól, ha minden ugyanott folytatódhat, mint eddig? Tegnap éppen a német Kereszténydemokrata Unió (CDU), valamint testvérpártja, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) volt a soros az elhatárolódásban. Elhatárolódnak, elítélik, nem tudják támogatni, mert eközben strukturált párbeszédet folytatnak és óvatosan kerülgetik azt a nagyon egyszerű, eldöntendő kérdőmondatot, miszerint az EPP-nek ki kell-e zárnia tagjai közül a Fideszt a migrációval foglalkozó magyar kormányzati kampány miatt, vagy sem? Ameddig erre nincsen a szövetségeseknek egyenes és megkerülhetetlen válaszuk, addig nincs miről beszélni. A rossz hír az, hogy ha májusig valahogy meg is győzik magukat arról, hogy mégiscsak jobb a Fidesz bent, mint kint, május után már annyi befolyásuk sem lesz a dolgok irányítására, mint eddig. Főleg akkor, ha az előzetes felmérések beigazolódnak, és az euroszkeptikus, szélsőségesen populista formációk megerősődnek. Majd akkor fogják megérteni, hogy ha eddig nem tudták/nem akarták Orbánt jobb belátásra bírni, akkor ezután még annyira se fog menni. Szomorú ez, de szükségszerű. (Mint ahogy abban is van valami egészen szürreális, hogy az Európai Bizottság részletes tájékoztatóban magyarázza a bizonyítványát a fideszes rágalmakkal szemben: nincs is titkos tervük, és semmilyen döntést nem hoznak a magyar kormány tagjai és a magyarok által megválasztott EP-képviselők szavazatai nélkül.)

Korántsem ennyire szomorú Schmidt Mária történelemhamisító történész lubickolása a NER-ben. Rögtön három hír is kapcsolódik őnagysága nevéhez. Egyfelől lemondott a Figyelő nevű orgánum szerkesztőbizottsága, azaz Schmidt Mária, Lánczi Tamás és Berecz Kristóf. Rövid közleményükből kiderül: átadják a lap irányítását az új tulajdonosnak, vagyis a kormánypárti médiaholdingnak (KESMA). Nem nagyon volt kedvem harsányan röhögni, de a mindenféle listázásokban élen járó, valamint a hazugságok helyreigazítása terén is igen jól teljesítő propagandalap szerkesztőbizottsága tényleg ezt írta:

Köszönjük, hogy munkatársaink segítségével ilyen színvonalas és korszerű lapot tudtunk létrehozni. (…) A mi munkánk itt befejeződött. »Jó mulatság, férfimunka volt!«

Színvonalas és korszerű. Hát persze. Nem kétlem, hogy jó mulatság és férfimunka szellemi kútmérgezőként annyi fronton jól teljesíteni a NER-ben. Például havonta nettó 101 millióért, azaz évente több mint 1,2 milliárd forintért bérli az Orbán-kormány a saját kormánybiztosának (igen, ő az, Schmidt Mária) ingatlancégétől a belváros legfrekventáltabb részén található irodaházat, ahová 2021-ig átköltöztették az Agrárminisztériumot – derült ki a szerződésből, amit a hvg.hu birtokába nem kis erőfeszítések árán került szerződésből. A megállapodást a lap szakértőkkel vizsgáltatta át, akik szerint kevés ilyen nagyvonalú konstrukciót látni az ingatlanpiacon. A kormány viszont arra hivatkozik, hogy csak Schmidt Máriáék épülete felelt meg az igényeiknek, mert a tárcának közel kell maradnia a Parlamenthez, és ezt az épületet a rendőrség jobban tudja védeni. Szerintem is így van ez jól. Minden, de abszolút minden így működik, mióta a fülkék zsinórban háromszor ünnepélyesen felrobbantak. A közpénz körül olyan stratégiai alakzatban helyezkednek el a szekértolók, strómanok, haverok, és mindenféle válogatott pereputtyok, hogy csak ők felelnek meg az elvárásoknak, egyszerűen nem tehetnek róla, hogy valahogy mindig úgy alakul, hogy nem tudnak félreállni a milliárdok útjából.

Schmidt Mária igazán hálás lehet, és hálás is, amiért ő sem marad ki semmi jóból, gyártja is futószalagon az ideológiai mérget a propaganda számára. Tegnap történetesen a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából elmondott ünnepi beszédében tett ki magáért. Nem én vagyok az ő munkásságának elsőszámú szakértője, de az a habzó szájú, önkritikátlan kommunistázás, amivel újfent rárontott az Európai Unióra, egészen kivételes. Akinek van gyomra hozzá, ITT elborzadhat.

Mindeközben a való világban: miután néhány nap leforgása alatt előbb a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti központja, majd a veszprémi megyei kórház is kénytelen volt szűkíteni az érsebészeti ellátást, mert a feladathoz már nem tudnak orvost biztosítani, a Népszava kiszámolta, hogy hány érsebész van Magyarországon. Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Érsebészeti és Angiológiai Tagozatának legutóbbi felmérését alapul véve kijelenthető: ahhoz, hogy a hazai betegek mindegyike megkapja szükség esetén ezt a speciális ellátást legalább 180 érsebész szakorvosra lenne szükség. Most a gyakorlatban ennek mintegy a harmada áll rendelkezésre. Miközben legalább 15 ezer érműtétre lenne szükség, jelenleg csak 9500-ra telik az érsebészek munkaidejéből, további több mint 5000 érsebészeti műtétre egyszerűen nincs orvos. Ezzel hozható összefüggésbe, hogy Magyarországon világviszonylatban is nagyon magas az amputációk száma, évente közel 7000 végtag teljes, vagy részleges eltávolítása történik meg. Ez nem probléma, Kásler Miklós éppen tegnap döngette meg a mellét, amiért szerinte rövidültek a várólisták, már csak 28 ezren várnak tervezhető egészségügyi beavatkozásokra, ezzel bekerültünk az európai középmezőnybe, úgyhogy kéretik nem belerondítani a jobban teljesítés milliárdos narratívájába.

Rengeteg mondanivalóm lenne még, de visszafogom magam. Szép napot kívánok mindenkinek, jön a tavasz!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!