November 28,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem Orbán feküdt keresztbe az uniós javaslatoknak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,207,742 forint, még hiányzik 1,792,258 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Megmég szépet is. Mindenki jól aludt? Én sem. Semmi baj, ma még csak vasárnap van, a szerencsések pihengethetnek. Akikre tegnap sikerült ráhoznom a frászt azzal, hogy még ma leszek, aztán özönvíz, azoktól elnézést kérek. Közben jelzem, hogy egészen meghatódtam néhány kommenten. Jó érzés tudni, hogy ha űrt nem is, egy aprócska repedést hagynék magam után. Ugyanezzel a lendülettel megnyugtatok mindenkit, aki aggódott: csak egy hétre tűnök el a reggeli kínálatból. Olyannyira, hogy a jelenlegi állás szerint ma én írom a jóéjt puszit, szóval sok is lesz belőlem.

Tegnap is lett egy kedvenc aranyköpetem, mégpedig nem is akárkitől, hanem Nógrádi György migránslátó szakembertől. Azt mondta ő az MTI-nek – vagyis a migránsegynek, de természetesen megjelent hivatalosan is -, hogyaszongya:

Teljesen nyilvánvaló, hogy Törökország a migránsokkal zsarolja az Európai Uniót – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.

A műsorban arról beszéltek, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök pénteken telefonon a 2016-os EU-török migrációs megállapodás felülvizsgálatát kérte Angela Merkel német kancellártól, miután az abban foglaltak szerinte nem működnek.
Nógrádi György elmondta, a megállapodás óta eltelt öt évben az unió nem készült fel a migráció megfékezésére, ráadásul most sem egységesek az európai politikusok a kérdésben. Rá kellett volna jönni, hogy pénzért csak egy ideig lehet a biztonságot megvásárolni; miközben az EU gazdasági nagyhatalom, képtelen megvédeni saját határait.
    Hozzátette, egyre több észak-afrikai ország is azon gondolkodik, hogy anyagi támogatást kér az uniótól cserébe azért, hogy visszatartsa a migránsokat.
    “Úgy gondolom, hogy az EU pénzt fog adni – jó szokása szerint -, ezzel megint időt vásárolunk és túl sok mindent nem csinálunk” – vélte a szakértő. (MTI)

Lassítsunk egy kicsit! Komolyan azt tetszett mondani a migránslátó könyvíró úrnak, hogy Orbán Viktor szívbéli barátja zsarolja az Európai Uniót? És akkor csak kérdem én szelíd szeretettel: akkor nem aggódott Nógrádi mester, amikor Erdogan Orbán Viktor meghívására Budapestre látogatott? Ez volt az a csodás nap, amikor órákra lezárták a fél várost, a szülők nem tudtak elmenni a gyerekeikért, nem volt tömegközlekedés, nem engedték ki az embereket az aluljárókból és hasonló szórakoztató dolgokat talált ki jó kormányunk, TEK-ünk vagy a franc tudja, kicsoda. Akkor volt az a csodás közös sajtótájékoztató is, aminek keretében Erdogán Orbán Viktor mellett állva, Budapest közepéről fenyegette és zsarolta az Európai Uniót. Konkrétan. Aki lemaradt róla, az most pótolhatja.

 

Naszóval. Ők a nagyon nagy cimborák, ugye. Tehát Nógrádi György most azt állítja, Orbán Viktor egyik kedves diktátor barátja zsarolja az Eu-t? Hmmm. Nem lesz ebből baj?

Aztán.

Nógrádi György elmondta, a megállapodás óta eltelt öt évben az unió nem készült fel a migráció megfékezésére, ráadásul most sem egységesek az európai politikusok a kérdésben

Biztosan megint én vagyok a hülye, de nem Orbán feküdt keresztbe az uniós javaslatoknak? Esküszöm, volt valami közlemény is, amit nem szavazott meg fénylő csillagunk. Vagy rosszul emlékszem?

Abban van igazsága Nógrádinak – bár nem ő találta ki -, hogy nem igazán szerencsés erre az útra lépni, nem jó engedni a zsarolásnak. Azonban igen sebesen meg kell találni a megoldást, hogy ne induljanak útra ilyen tömegek, hanem a saját hazájukban élhessenek méltó életet. Hogy mi a működő, jó alternatíva, azt nem én fogom megmondani, de remélhetőleg szakemberek hadai dolgoznak az ügyön. Tartok tőle, hogy nem fog gyorsan menni, addig pedig igen, Erdogan és a hasonló gecik zsarolni fognak, ahol csak tudnak. Ha Orbánnak lenne zsarolási potenciálja, ő sem habozna. Így csak az ország lakóit tudja zsarolni. Ameddig engedjük.

Nini, mit leltem a peticiok.hu-n!

Aki alá akarja írni, keresse meg. Nekem még annyi mondandóm van, hogy a petíció megálmodója alighanem azonos azzal a nénivel, aki csodás verset írt Orbán Viktorról. Hoz. Nek. Nak. Nem másolom be, hátha jogvédett. De itt a link, tessenek elolvasni. Érdemes.

Veszem a kalapomat (ezt boltban kellene, mert nem rendelkezem ilyen ruhadarabbal) és a búcsúmat jövő hétfőig. Pontosabban ma estig. Vagy mittudomén. Hamarosan beszólunk. Kellemes vasárnapot!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!