Október 26,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem milliárdok kellenének, mégis gondba kerültek

Ezúttal nem vicces – vagy inkább nevetséges – kormányzati intézkedésről szeretnénk beszámolni, hanem egy olyan helyzetről, ami sajnos egyre tarthatatlanabb. Ismételten állami feladatot ellátó intézmény került bajba. Olyan embereken segít a Autista Sérültekért Zalában Alapítvány Boncodföldén, akik súlyos autizmusban szenvednek, ezért ellátásuk elengedhetetlen. Nem milliárdokról lenne szó, mégis 21 évi működést követően sajnos gondba kerültek. Bana Tibor független országgyűlési képviselő a közvéleményhez fordult, azonban az egyetlen járható és elfogadható út az lenne, ha a kormány segítené ki, a fontos feladatot ellátó intézményt. Kérdés, hogy Mészáros és Tiborcz kitömése mellett maradt-e 5 millió forint arra, hogy valódi segítséget nyújtsanak. 

A túlélésért küzd az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány fenntartásában lévő boncodföldi, autistákat ellátó intézmény

Az otthon tartalékait a koronavírus-járvány elleni védekezés emésztette fel, így amennyiben sürgősen nem kap segítséget az intézmény, akkor be kell zárnia kapuit. A súlyos autizmussal küzdő fiatalokat ellátó védőotthonnak már 5 millió forint is a túlélést jelentheti, hiszen szeptemberben már megérkeznek az adó 1%-okból származó, a működést is garantáló pénzösszegek.

A tegnapi napon írásbeli kérdést (https://www.parlament.hu/irom41/11186/11186.pdf) intéztem Kásler Miklós miniszter úrhoz, melyben azzal a kéréssel fordultam felé, hogy a kormány nyújtson egyszeri azonnali támogatást az alapítványnak, hiszen mindössze néhány millió forint jelentheti a szakszerű ellátást és biztonságot az érintett beteg fiataloknak.

Kérem az oldalam követőit is, hogy amennyiben lehetőségük engedi, támogassák az alapítványon keresztül a boncodföldi Autisták Védőotthonát, ezzel nyújtsanak segítő kezet a legelesettebb beteg fiataloknak. https://hu-hu.facebook.com/banatibor/posts/3192935960727718?__tn__=-R

Kiadó: Bana Tibor független országgyűlési képviselő (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!