Augusztus 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem megmondták, hogy nekik a haza az első?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 949,660 forint, még hiányzik 2,050,340 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szépjóreggelt! Üdvözlöm az emberiséget! Igen, kilábaltam majdnem teljesen a kolerából, vagy mi volt ez a dögvész, ami rám telepedett. Mondhatni egészen élőnek érzem magam, úgyhogy jószívvel tudom tanácsolni: vigyázzanak Influenziával, nem olyan jó buli összebútorozni vele. Kedd van, hatalmas nap lesz ez is, amikor nem fog történni semmi. Azért a mi drága Weber urunk mindent is megtesz azért, hogy még annyira se lehessen komolyan venni az ő személyét és csúcsjelöltségét, minte tegnapelőtt. Én nem bánom, csukják be az ajtót, zárják ki a sajtót és kényeztessék egymást politikailag mister Orbánnal, biztos jó lesz. Valakinek biztosan. Lehet, hogy nem pont mi leszünk azok.

Nem mellesleg tényleg rossz nézni ahogy az európai intézmények vezetői, az európai politikusok rohannak az események után, nyilatkozgatnak baromságokat és az atyaúristennek nem értik, hogy ki a másik fél, akit ők győzködni próbálnak. Az például szerintem újabb mérföldkő az Európai Bizottság történetében, hogy Szijjártó ezredszer is elfingja magát az ENSZ migrációs csomagjáról, meg az Európai Bizottság felhatalmazásáról, ami alapján titkos terveket készítenek a migrációról, amelyeket nekünk nincs jogunk tudni, mire az EB már megint az Orbán-kormány hazugságaira kénytelen reagálni:

Az Európai bizottság világos álláspontot képvisel: a megállapodás (az ENSZ migrációs csomagja mármint) jogilag nem kötelező erejű, nem teremt törvényes jogot a migrációra, és nem célja ösztönözni a szabályozatlan migrációt, sőt  éppen  arra irányul, hogy fellépjen ez, valamint az embercsempészet és -kereskedelem ellen. A megállapodás a részt vevő államok számára sem a nemzeti, sem a nemzetközi jog alapján nem teremt semmiféle kötelezettséget. Az egyes országok továbbá szabadon dönthetnek arról, részt kívánnak-e venni a végrehajtásában vagy sem. (MTI)

És ez így megy évek óta, Orbánék tolják az összeesküvés-elméleteket, konteókkal és hazug kinyilatkoztatásokkal rágalmaznak mindenkit, és ennyi idő kellett elteljen ahhoz, hogy egyesek rádöbbenjenek mekkora károkat okoz az, ha egy tagállam állandóan az Európai Unió ellen hergeli a polgárait. Nem belügy, soha nem is volt az.

Egyébként szeretnék szólni az azért támadják Magyarországot, mert bevándorlóországot akarnak csinálni drága szép hazánkból kezdetű öblös hazugsággal operáló, állítólag jobboldali magyar kormánynak, hogy a gonosz Timmermans tegnap Romániában járt, ahol a Politikatudományi és Közigazgatási Egyetem díszdoktori címét vette át, ez alkalomból tartott előadásában pedig arról beszélt: semmilyen előrelépés nem történt Romániában az igazságügy helyzetét megfigyelés alatt tartó legutóbbi országjelentésében megfogalmazott ajánlások teljesítése terén. Az EB baloldali alelnöke arról értekezett, hogy az uniós intézményrendszer három alappillérét – a demokráciát, jogállamiságot és emberi jogokat – nem szabad kijátszani egymás ellen, az EB és a Velencei Bizottság mindig szót emelt az ellen, ha például a végrehajtó hatalom a demokratikus választásokon nyert felhatalmazásra hivatkozva megpróbálta ellenőrzése alá vonni az igazságszolgáltatást.

Az ellensúlyok nélküli demokrácia valójában a többség diktatúrája

– figyelmeztetett az EB első alelnöke, aki szerint ahol sérül a jogállamiság, ott óhatatlanul nő a korrupció, és megkérdőjeleződik az is, mire költik az európai uniós alapokat. (Ismerős? Akkor jó.) Ezzel indokolta az EB azon kezdeményezését, hogy az uniós támogatásokat kössék össze a jogállamiság kérdésével. Erről azért lamentálok itt és most, mert ez külön érdekes: Romániában papíron baloldali kormány van, a nagy román kormánypárt (a romániai Fidesz) pedig Timmermans úrral együtt az EP szocialista frakciójában foglal helyet. Timmermans úr nem azért támadja bírálja Romániát, mert nem akarnak migránsokat befogadni, mint ahogy Magyarországot sem azért támadja bírálja, mert történetesen jobboldali kormánya van neki, aki a szájkarate szintjén keresztbe fekszik a migrációnak, hanem mert mindkét országban rohad a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogokat handabandának minősíti az éppen regnáló populista kormány.

Persze egy sorosista hollandus ne akarja jobban tudni, és pláne ne ugasson bele abba, hogy hogy itt a Balkánon miféle írott és íratlan szabályok szerint tapossák sárba közönséges korrupt gazemberek a demokráciát és hugyoznak a trambulinról a medencébe, a jogállamiság vízihullájára. Több mint szánalmas, hogy miközben Laosz-féle kommunista féldiktatúrák vezetői előtt terítik le a vörös szőnyeget és az elismerés szuperlatívuszainak hangján áradoznak a nagyszerű barátságról és a stratégiai szintre emelt gazdasági kapcsolatokról, amelyek szorgos népeinket összeköti, teljesen más a hangnem, amikor a toporzékolási teremfocista hanyatló nyugati országok politikusaival egyeztet véletlenül. Mondjuk Stef Blok holland külügyminiszterrel, akinek ilyeneket mondott tegnap: a kölcsönös tiszteletre kell alapozni a magyar-holland együttműködést. Magyarország megadja és elvárja a tiszteletet, és azt, hogy tiszteletben tartsák, az ország jövőjéről csak a magyarok dönthetnek. Mer’ a migránsok, meg az ENSZ csomag, de mi nem hagyjuk. Pláne mert

a magyar szabadságharcos nép, nem fogadna el semmilyen politikai törekvést, amely elvenné a demokratikus jogokat az emberektől.

És igen, vannak, akik még mindig nem értik. Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős biztosa például nem lát logikát az Orbán-kormány működésében. Elég baj az nekünk. Amúgy pávatáncnak hívják, és bármennyire beteg is jóérzésű ember számára, van benne logika. Sajnos.

Miközben Angela Merkel kancellár arról filozófál, hogy Európai Néppárt értékeiről szól a Fidesz EPP-tagsága, Weber úr majd jól elbeszélget Orbánnal az ultimátumról és azután levonják ők ott a Néppártban a konzekvenciát, a Bild tudni véli, hogy a CDU vezetője, Annegret Kramp-Karrenbauer, Manfred Weber, a Néppárt csúcsjelöltje, Sebastian Kurz osztrák kancellár és Marcus Söder a CSU vezetője szeretnének felállítani egy vizsgálóbizottságot az EPP-n belül, amely elemzi a Magyarországon kialakult helyzetet. Ettől a lépéstől a Bild szerint azt is remélik ezek a drága politikusok, hogy elkerülhetik a Fidesz kizárását. Megértettek ezek bármiből bármit? Tisztában vannak azzal, hogy mekkora szarban vannak? A nagy büdös lófaszt.

Közben Pannóniában minden rendben van és kerek és hasítunk és jól élünk és éljen a Párt. Az egészszégügyre nincs pénz, vagy ha van, akkor jobb helyekre is lehet pakolni azokat a csilliárdokat. A Magyar Nemzet tegnap már jól értesültségében azt is beharangozta, hogy jövőre érkezik a 30%-os béremeléssel egybekötött háváj a pedagógusoknak. Ehhez képest kiderült, hogy akárcsak Kásler ezermilliárdos egészségügyi reformcsomagjáról, erről sem döntött a kormány. De duplán választási év van, az a marha, aki ígérgetni sem tud.

Cserébe a vályú körül sürgölődő NER-társaknak bejött az élet. Bár a mezei képviselőtől a különféle tagságot és egyéb kiemelt pozíciót viselő képviselők sem járnak rosszul a saját maguknak megszavazott fizetésemelés nyomán, a Kövér nevű fizetése igazán szép ívet futott be: tavaly júliusig 1,5 millióért robotolt, augusztustól 2,4 milliót vitt haza, idén március 1-től már 2,67 millát kap. Bruttóban, libsik, ne irigykedjetek. Neki a haza az első!

Garancsi Kötélbarát István sem panaszkodhat: 22,5 milliárdért vezeti el a vizet a BMW debreceni földjeiről úgy,  hogy az alvállalkozó is ő. Kurva menő, hogy a német összeszerelőüzemek sok-sok éhes szájat etetnek.

A kormány kedvenc örző-védő-kidobó cége, a közpénz-megbízásokban szügyig álló Valton Security is szárnyal. A sikeres vállalkozás Bessenyei István nevű tulajdonosa – aki egyben annak a Sarka Katának a házastársa, aki a Rogán família Cecília nevű ágával közösen önmegvalósítja a női princípiumát – a svábhegyi Felhő utca egyik telkén, 3000 négyzetméteren épít böszme luxusvityillót. Szökőkút is lesz, büdöslibsik!

És végül, de nem utolsó sorban itt van nekünk a Palkovics nevű csúcsértelmiségi, akiről – Lovász László MTA-dolgozóknak küldött levele alapján – kiderült, hogy konkrétan megzsarolta a tudományosság fellegvárát (ultimátumot adott nekik, mely szerint vagy belemennek a kutatóhálózat leválasztásába, vagy a megkérdezésük nélkül veszik el azt tőlük). Emberünk nem lóg ki a NER sorából sem a geci viselkedésével, sem az életvitelével. Bár van neki egy csaknem 400 négyzetméteres családi háza Kecskeméten, de életvitelszerűen jobban szeret a Várban lakni, a Mátyás-templom tövében. A 24.hu beszámolója szerint Palkovics innovációs nagyarc a 2 milliós fizetéséből havi 32 ezerért bérel egy 63 négyzetméteres ingatlant az önkormányzattól. Nem megmondták, hogy nekik a haza az első? Akkor meg kuss legyen. Szebb napokat mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!