Június 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem loptak még eleget?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,249,571 forint, még hiányzik 1,750,429 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint kiderült, az 50 százalékos adóalap-kedvezmény helyett 300 százalékos adókedvezménnyel számolhatnak majd a NER-alapítványok. Ezzel még több közpénzre teheti majd rá a kezét a hatalom, ami jó esetben fel kellene, hogy háborítsa az emberek jó részét. De mivel a döntés ellen lényegében senki sem tehet majd semmit, ezért maximum a beletörődés marad a magyar adófizetők részéről. Miközben vállalkozások ezrei mentek tönkre a járvány miatt kialakult gazdasági válságban, addig a NER-közeli vállalkozók alig szenvedték meg ennek hatásait. Ennek oka, hogy a valóban bajba kerülők helyett inkább azokat támogatták állami pénzből, akik egyébként túlélték volna ezt a nehéz időszakot. Ezzel a döntéssel viszont a DK – de véleményem szerint a teljes ellenzék – nem ért egyet, ezért az alábbi közleményt juttatták el az MTI-hez:

A Fidesz-kormány egyre pofátlanabb gesztusokat tesz a csókosoknak – 300 százalékos adókedvezményt kapnának a NER-alapítványok

A kormány a 2022-es adócsomagjában eredetileg 50 százalékos adóalap-kedvezményre tett javaslatot a NER-alapítványokat támogató cégek számára, de egy hirtelen döntéssel inkább rögtön 300 százalékra emelték a kedvezmény mértékét.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz-kormány egyre pofátlanabb gesztusokat tesz a csókosoknak. Miközben kis- és középvállalkozások sora ment tönkre a járvány és a gazdasági válság miatt, az ő érdekükben Orbánék a kisujjukat sem mozdították. Mindeközben a NER-alapítványokat támogató, csókosok kezében lévő cégek elképesztő kedvezményeket kapnak a kormánytól. Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után véget vetünk a mutyivilágnak, és felszámoljuk a NER pókhálóját. (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!