November 28,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem lesz kihez fordulni, nem lesz senki, akit érdekelni fog a tudós hölgyek és urak nyomora

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,207,742 forint, még hiányzik 1,792,258 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt! Én már ébren vagyok. Nem mintha ez valakit is érdekelne, csak úgy mondom. És nem most ébredtem, hanem órákkal ezelőtt, hogy tudjam nektek szállítani a reggeli ébresztőt frissen, melegen. Bálint kolléga most tartotta alkalmasnak elkapni az influenzát. Elöl-hátul folyik, lázas, agonizál. Lehet teljes erőből sajnálni szegényt.

Azon töprengtem, hogy mennyire jó lenne belekukkantani a jövőbe. Szeretném látni, hogy ez az őrület amiben most élünk, mennyit ér majd száz év múlva egy történelemkönyvben. Mi lesz ennek a vége? Theresa May még tegnap is azt mondta, az is lehet, hogy nem lesz Brexit.

Vajon ez az időszak hogyan kerül be a történelemkönyvekbe? Csak egy lábjegyzet lesz? Hogy Európában mocorgás volt és ennyi? Vagy megér egy fejezetet? Mi lesz abban a tankönyvben? Mi történt, amikor egy reggel Putyin arra ébredt, hogy halott? Mi lesz Oroszországgal? Mi lesz az Egyesült Királysággal? Megerősödik? Megroppan? Összeomlik? Ki sem lépnek? Magyarországgal mi lesz? Orosz gyarmat lesz belőle? Vagy az utolsó percben észbe kapunk mégis? Európa észbe kap? Eltapossa a szélsőjobbos törekvéseket, vagy kitör a háború? Mi lesz száz év múlva? Demokrácia vagy diktatúra? Lesz még valaki, aki megírja azt a törikönyvet? És olyan, aki elolvassa? Jó lenne tudni. Orbán felemelkedik vagy csak a bukott diktátorok között lesz egy megvetett név?

A Magyar Tudományos Akadémia lefeküdt Orbánnak. Jó üzlet volt. Igaz ugyan, hogy elveszítik a kutatóintézeteiket, de megtarthatják a vagyonukat. Hogy mi lesz a kutatás és a tudomány szabadságával? Ki a szart érdekel? Senkit. Ahogy senkit nem fog érdekelni az sem, amikor Orbán úgy dönt, mégis kell neki a vagyon is. Mert kelleni fog. És amikor ez bekövetkezik, nem lesz kihez fordulni, nem lesz senki, akit érdekelni fog a tudós hölgyek és urak nyomora. Én szóltam. Az akadémiai dolgozók nem annyira örülnek az alkunak, ezt közleményben hozták nyilvánosságra.

Nőnap – vagy a franc tudja micsoda – alkalmából Mészáros Lőrinc egy féldisznóval lepte meg az alkalmazottait a Mátrai Erőműben. Mármint mindenki kapott egy félsertést. És az emberek örültek, mert mi már csak ilyen stupid népség vagyunk. Ha joggal elvárhatnánk a normális fizetést – amiből havonta vehetnénk egy fél disznót, de minek – akkor hálásak vagyunk helyette egy féldisznóért. Akár még kezet is csókolunk érte. Háthogyne. Végtére jó üzlet, ha Mészáros Lőrinc egyik cége megveszi Mészáros Lőrinc másik cégétől a disznókat – főleg, ha azok a tenyésztő nyakán maradtak – és főúri gesztust gyakorol a melósok között. A sertéstenyésztő cég jól jár, Lőrinc barát gáláns úriember, a dolgozók örülnek. Mi ezzel a gond? Szinte semmi.

Orbán Viktor annyiranagyondetéllegkurvára jó ember, hogy az elmondhatatlan! Nőnap alkalmából szóba állt az ellenzéki média néhány női újságírójával. A harcias kérdéseiről elhíresült Csuhaj Ildikóval is. Ezt nem én állítom – mármint a harciast – hanem a zorigó. Hánemtom. Ahányszor Lázár János beletörölte a szaros gumicsizmáját Csuhaj Ildikóba (aki ezt mosolyogva tűrte), annyiszor sírt fel egy ruhásszekrényre való gumigerinc a sifonérban.

Hamarosan itt az ideje az EP választásoknak. A Nemzeti Választási Iroda kedden próbálta ki azt az országos kommunikációs rendszert, melyet használni szándékoznak a választáson. A rendszer többször fejreállt a próba során. Én pedig nem tudom, hogy ez most valóban a rendszer teszteléséről szólt, vagy előkészítése volt annak, hogy a választásokon, élesben is le fog állni, ha a szükség úgy hozza és majd lehet visszamutogatni, hogy hiszen már a próba során is voltak technikai problémák, nincs itt semmi látnivaló, lehet oszlásnak indulni.

Balog Zoltán egykori emberminiszter, jelenlegi nemtommicsoda megfejtette a nagy titkot. Szerinte a CDU és külön Manfred Weber tulajdonképpen szereti Orbán Viktort és egyáltalán nem akarja kirugdosni a néppártból. Összesen annyi baja van Webernek és a CDU-nak a felcsúti géniusszal, hogy semennyi. Mert nekik a balliberális médiával van bajuk, azok gyakorolnak nyomást rájuk. Azt meg nem bírják – mármint a nyomást – ezért ott rohadjon meg minden ellenzéki média, ahol van. Ha kirúgják a Fideszt a néppártból vagy ha magától kilép – mert úgyis kibasznák – arról a nem kormánypárti média tehet, senki más. Pöpec.

Azt hiszem, kezdésnek elég lesz ennyi. A folytatás hamarosan, addig is kellemes, lusta szombat reggelt kívánok azoknak, akik velünk tartanak. És azoknak is, akik nem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!