Január 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem külön-külön kellene jajveszékelni a fotelból, hanem összefogni, utcára vonulni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,840,123 forint, még hiányzik 1,159,877 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Kedd van, meleg és (bár itt reményteljesen borong éppen) a fideszes propagandisták a vesztüket érzik. Eddig sem volt tejbekása, amit összehordtak bárkiről, akiben ellenséget láttak, de most még magasabb sebességre kapcsoltak. Hogy a sértett kisember adta utasításba, mert eldurrant az agya, hogy az Európai Parlamentben nem a tervek szerint mennek a dolgok, vagy ebben már benne van Salvini tánca a repedező jégen, esetleg a kettő együtt, plusz a közelgő önkormányzati választások, azt én nem tudom. Mindenesetre öröm látni azt a nagysebességű vergődést, amit úton-útfélen előadnak.

Most éppen tényfeltáró újságírósat játszanak, holott az a létező legnehezebb szakma, az újságírók legjobbjai alkalmasak csak ilyesmire, propgandistáéknál pedig nemhogy jó, hanem semmiféle újságíró nincsen. Igaz, most a nyolcaska talán változtatni akar ezen, mert újságírókat keresnek. Ideje, bár kötve hiszem, hogy valóban ez az elképzelés, inkább szalagmunkás kell oda.

A PestiSrácokon Jurák Kata megpróbálkozott a dologgal. Igaz, hogy ki is merült annyiban a nyomozás és a tényfeltárás, hogy belebámult a megtámadni szándékozottak közösségi oldalaiba és az ott lelt információkból ügyesen összetákolt egy olyan történetet, ami alátámasztja a prekoncepcióját. Ez nagyon korrekt és rendkívül hatékony dolog, volt már nekünk is szerencsénk hozzá. Egy ilyen oknyomozó műből tudtuk meg, hogy az egyik kolléganőnk zöldbáró valahol, iszonyatos földbirtokok boldog tulajdonosa. Szegény azóta is várja az örökséget, de a cserép muskátli alatt lévő földnél még most sincs több a tulajdonában. Gergő kolléga meg egyenesen egy aranyifjú, aki Spanyolországban nyaralgat és ha nagyon melege van, átugrik Angliába golfozni. Ezt a Facebookról okoskodta ki az oknyomozó, kettő fotó alapján. Lényegében igaz is volt, mert Gergő Sapnyolországban – nem nyaral, hanem ott él – sütteti is, és valóban volt Angliában (dolgozni), ahol egy úgynevezett közösségi – tehát ingyenes – golfpályán talált egy törött ütőt, amivel megörökítődött.

Na, valami hasonló módszerrel oknyomozott Jurák Kata is, hasonlóan remek eredménnyel. Őt a Momentum politikusai izgatták nagyon, tehát az ő közösségi oldalaikat kukucskálta meg. Le is szűrte a tanulságot: ezek nem magyarok. Csak így, lazán. Alighanem külföldi ügynökök és innen már egy lépésre sincs Soros György. Nem magyarok, mert van, aki másik országban született. Magyar szülők magyar gyerekeként, de akkor is. Teljesen korrekt ez a nemzeti hozzáállás, de komolyan. A határon túli magyar, aki talán életében nem járt ebben az országban, adót sem itt fizet, következményeket sem viseli, na, ő bátran belepofázhat, hogy ki legyen itt kormányon és ki menjen az Európai Parlamentbe Magyarországról. Ő magyar. Az nem magyar, aki nem tetszik az önmagát mostanában nemzetinek és patriótának becézgető oldalnak. Az a munkatársam, aki Erdélyben született, de a felnőtt élete jókora részét itt élte le, ő büdös román nemzetiék szemében. Persze, ha rajongana Orbán Viktorért, akkor más lenne. Akkor magyarabb lenne a magyarnál. Így megy ez patriótáéknál. Meg idiótáéknál is így megy.

Márpedig ott most erősen gyűlölik a Momentumot. Is. Mert például a DK-t is. Merthogy nem támogatják a fideszes képviselőket. Hát kérem, szar az élet. Jó lenne megjegyezni patriótáéknak, hogy az ellenzéki képviselő többnyire arról ismerszik meg, hogy nem kormánypárti. Annyira egyébként nem bonyolult a dolog, de úgy tűnik, meghaladja a propagandisták képességeit.

Természetesen a láncolat teszi a dolgát. Origo:

A magukról terjesztett képpel ellentétben a Momentum nem a semmiből robbant be a magyar közéletbe: a Pestisrácok onyomozó írása alapján egy külföldi érdekek által mozgatott szervezet képe rajzolódik ki előttünk.

Ennyit erről.

A pedagógusok háborognak. Mármint ők is, mert a rendőrök felmondanak, a kormányablakokban nincs ember, de nem baj, jól élünk. Tehát a pedagógusok. Alighanem megunták hallgatni a propagandát, hogy mennyivel emelkedett a fizetésük, hála szerető, családbarát és honvédő kormányunknak. Hát úgy általában semennyivel sem emelkedett. Ahogy nézem, nem véletlenül mennek pénztárosnak a szupermarketbe. Itt lehet nézegetni a nagyszerű fizetéseket. Volt már ilyen, ha jól emlékszem az egészségügyi dolgozók és talán a tűzoltók is posztoltak ki hasonló adatokat. Értem és meg is értem az elkeseredettséget. Csak azt nem értem, mit remélnek ettől? Mi fog történni? Mert szerintem semmi. Első lépésben talán el kellene zavarni a francba az alkalmatlan szakszervezeti vezetőket. Aztán pedig nem külön-külön kellene jajveszékelni a fotelból, hanem összefogni, utcára vonulni és fel nem venni addig a munkát, ameddig változás nincs. Persze posztolni is lehet, dühöngünk is sokan, de ez önmagában borzasztóan kevés.

Elég ennyi kezdésnek, minden másról hamarosan.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!