November 26,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem kormányoznak, ők hatalmon vannak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,200,839 forint, még hiányzik 1,799,161 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok! Utoljára. Mármint egy időre biztosan utoljára. Ez nem rossz, hanem jó hír. Jön az őrségváltás, kettévágjuk vele a pünkösdi hosszú hétvégét. Remélem, önök pihennek ilyenkor, mást nem nagyon érdemes csinálni. Mármint lehetne rendszert is váltani például. Ha ehhez nincs kedv, akkor így harminc évvel az elnyomórendszerváltás (köszi, Mirtill, ez örök) után mindjárt beszámolok Schmidt Mária magasröptű irományáról, amellyel hergeli a tábort 16-ára, midőn a szájába rágcsálja, hogy is vót akkor, amikor Orbán Viktor egyedül és félkézzel utat mutatott a szovjet megszállásnak. Ha rá hallgatnak, akkor az úgy vót, hogy gyakorlatilag és tényszerűen Orbán bontotta le a rendszert, se Horn Gyula, se senki más se nem volt jelen. Alakul ez.

Ha már korán keltem, mindjárt rá is térek a kedvenc történelemhamisítómra, a NER milliárdos tartóoszlopára (oppardon, a Terror Háza Múzeum főigazgatójára), csak előbb megérdeklődném, hogy látta esetleg valaki a miniszterelnök urat tegnap a csíksomlyói pünkösdi búcsúban? Gondoltam, hogy ha már a BL-döntők ideje lejárt, legalább a látszatkereszténység kedvéért elhurcolja magát oda, végighallgatja a prédikációt és magába száll. Ráférne. Ja, hogy volt az Eb-selejtező, basszameg, elfelejtettem. Hát tehet róla, hogy a fodball mindig egybeesik az ilyen eseményekkel? Azért az a 3-1 rendben van Azerbajdzsán ellen, más tekintetben nem tudom, hogy most éppen hogyan is állunk Alijev diktátor pajtással.

Az, hogy Áder Neírdalá János főhorgász ott volt és kivételesen volt véleménye is, és teljesen normális véleménye volt, az nem különösebben hat meg. És ennek semmi köze ahhoz a majdnem 31 milliárdos támogatáshoz, amit idén a költségvetés pénzéből nagyvonalúan szétosztogat a kormány az egyházak között. Igazságosan, méltányosan, ahogy kell. A katolikus egyháznak így jutott 18, 2 milliárd, a második helyen jelentősen lemaradva a református egyház hasít 6,3 milliárddal, a többiek osszák be. Iványi Gábornak egy vasat se, ahogy azt illik.

Szerintem egyébként valóban tanulságos volt Pál József Csaba temesvári megyéspüspök igehirdetése. Suvassza be Anikó asszony, legyen olyan kedves a kivasalt Nemzeti Sport lapjai közé, hátha a reggeli kötelező közben vet rá egy pillantást a bakelitkereszténység élő szobra. A püspök úr azt mondta, hogy amiként Svájcot csodálják, úgy a magyar népet is csodálni fogja a világ, ha a nép meghallja védőszentje, a csíksomlyói szűzanya szavát. Svájcot márpedig azért csodálja a világ, mert ott a nép meghallgatta védőszentje Flüei Szent Miklós szavát, és minden háborútól távol maradt. Jó, nem ez a tanulságos rész, hanem:

Induljunk el újra közösen építeni jövőnket, fedezzük fel a legszebbet, a legjobbat egymásban. Erősítsük egymást, hogy együtt is meg tudjunk ajándékozni másokat, más népeket és más nemzeteket is. Szent II. János Pál pápától idézte, hogy a közösség lelkülete az a képesség, hogy a jót lássuk meg a másikban. Úgy vélte: a múlton nem keseregni kell, a múltból tanulni kell. Nem elég, hogy igazunk van, alázattal kell tudnunk elfogadni azt, hogy az igazság egy része a másikban is jelen van. Kell tudjuk megbecsülni, és kell tudnunk segíteni egymásnak, kell tudnunk kiegészíteni egymást. Ha a másik nem úgy gondolkodik, ez még nem jelenti, hogy nem tartozik hozzám, nem jelenti, hogy nem testvérem, hiszen közös mennyei atyánk van. (MTI)

Én nem tudom, hogy ezt a prédikációt a valóság vagy a vágyak szülték, de tök rendben van. Ezért van egy javaslatom. Azzal kellene kezdeni, hogy mindezt elmagyarázzák annak az embernek, aki a fentiekkel ellentétben perverz gyönyörűséggel uszít más népek és nemzetek ellen, aki nem tanul a múltból, hanem átírja ott, ahol nem passzol a megélhetési politizálásába, és megvet mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, ahogy ő. Ezért szerintem mielőtt az egyházak alázatosan elfogadnák a közpénzkegyeit, érdemes volna szembesíteni ezekkel a tényekkel. Akkor majd valóban értelmet nyernek ezek az igen fontos gondolatok. Akkor majd nem lesz háború, mert most olyan tíz éve lassan egyéb sincs. Csak harc, megvédés, támadás, nem hagyjuk, nem engedjük, ide ne jöjjenek, ez a miénk, ne vegyék el, rohadjanak meg.

És akkor elérkeztünk Schmidt Máriához, aki szervezi nekünk az elnyomórendszerváltás 30. évfordulójára a bulit. Már ácsolgatja ő a gazdájának a hazugságokból az emelvényt, amire majd a nagy eseményen felállítja az életnagyságú szobrát is, remélhetőleg. Annyira gyomorforgató az eseményt reklámozó propagandavideó (ingyenes koncert csilliárdokból, gondolom), hogy semmi kedvem nem volt szóba se hozni, de nem is kellett, mert Schmidt asszony helyrerakta a dolgokat. Olvassák el, érdemes. Amilyen megveszekedett kéjjel gyűlöli ez a nő a Nyugatot, annyira talán még a gazdája sem, pedig többek között abból él.

Elvették a piacainkat és mindenünket, amink volt. Másfél évtizedig előszobáztattak minket, mielőtt beléphettünk az Európai Unióba. Európa egyesüléséről szó sem volt tehát, nekünk idomulnunk kellett hozzájuk, ők semmi módosításra nem voltak hajlandóak.

A szakadék egyre nő Európa nyugati és keleti fele között. Ugyanazokat a termékeket részünkre, keletiek részére gyengébb minőségben, drágábban szállítják, legyen az mosószer vagy élelmiszer. Mondvacsinált ürügyekkel iskoláztatnak és oktatnak ki bennünket. Sohasem kérdeznek, ők ugyanis mindent jobban tudnak, mint mi. Ránk akarják kényszeríteni az értékrendjüket, amelyet mi, most, hogy már megismertük őket, és van elég tudásunk róluk, korántsem találunk annyira vonzónak.

2010-ben Orbán Viktor aratott elsöprő, kétharmados győzelmet, amelyet azóta két egymást követő választáson is megismételt. Azóta folyik a pártállami struktúrák lebontása, amelynek eredményeként 2018-ban a győztes Fidesz–KDNP pártszövetség végre már nemcsak kormányra, de hatalomra is kerülhetett. 

Errefelé sohasem volt könnyű, mindig mindenért meg kellett küzdenünk, és ez állóképessé és ütésállóvá formált minket. A jóléthez és biztonsághoz szokott nyugat-európaiak azonban nem estek át a tűzpróbán, hozzászoktak a kényelemhez, és ezért a múlt helyreállítását várják a jövőtől, vissza akarnak menni a vasfüggönnyel védett világuk felelőtlen dolce vitájához. 

Szar lehet így élni, az biztos. Akár komolyan gondolja, akár megrendelésre óbégat. A soha nem múló frusztrációt ellensúlyozandó naponta bizonygatni és döngetni a mellett, hogy mi jobbak, értékesebbek vagyunk, azok meg rohadjanak meg, ismerjük a fajtájukat, ezek mindig csak kiforgattak minket mindenünkből. És bár Freud mester kimondatott vele egy nagy igazságot is, miszerint nem kormányoznak, hanem hatalmon vannak, azért ez elég vicces. Ja, nem. Hogy a bizonyíthatóan történelmet hamisító Schmidt tényleg képes volt leírni, hogy a punnyadt, elkényelmesedett nyugatiak a múlt helyreállítását várják jövőtől (vesszen Trianon, mi?), az még annál is hervasztóbb, minthogy Szijjártót nyilvánosan hazugnak nevezték Pozsonyban a GLOBSEC-fórumon. Jó, mondjuk az Oxfordi Egyetem egyik jöttment professzora szembesítette a CEU és az MTA ügyével Európa legnagyobb felmosóját, szóval nem ügy. Pedig nagyon is ügy. Mélyen szégyenletes, hogy ez az ország hírneve Európában és a világon. E tekintetben persze teljesen érthető, hogy miért Mianmarral, Azerbajdzsánnal és Kazahsztánnal építik a fényes magyar jövőt.

Meg bukott, köztörvényes, menedékjoggal megkínált ex-miniszterelnökökkel. Mert igaz, hogy nincsenek bölcsődei helyek a 3 év alatti gyerekek 80%-a számára (családok évek, családbarát kormány, családvédelmi akcióterv), igaz, hogy alig van olyan ország az Európai Unióban, ahol az egészségügy a magyarországinál is rosszabb helyzetben van, de az mind nem érdekes. Ez a sztori viszont kegyetlen. Tehát a magyar külügy- és teremfutball minisztérium helyettes államtitkára egy kínai letelepedési kötvényes lakásán randevúzik Nikola Gruevszki macedón bűnözővel, egy nem fideszes sajtóorgánum (444) szomszédságában, ez valóban az év története. Ez van, amikor amatőr, kontraszelektált, dilettáns káderek tobzódnak a keresztapa körül. Aki nem mellesleg vagy két hete ugyanott összefutott a lap újságíróival, és Gruevszkihez hasonlóan egyetlen kérdésükre sem válaszolt. Nade ha minden fasza, akkor miért nem lehet megtudni, mégis mit seftel a magyar külügy egy köztörvényes, bukott miniszterelnökkel? Hmmm? Szerintem fel sem lehet fogni, hogy mekkora disznóságok zajlanak a háttérben. Vagy ha igen, nem most.

Egyelőre búcsúzom, további kellemes hosszú hétvégét mindenkinek! Még jelentkezünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!