Október 22,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem hattyúfehér szereplő a jó és a rossz párharcában, hanem a sunyi tolvaj egy  fájdalmasan borzasztó népi színdarabban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,418,039 forint, még hiányzik 1,581,961 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Itt a munka ünnepe, amit munkaszüneti nappal szoktunk ünnepelni. Úgyhogy nem kell kiugrálni az ágyból, elég, ha én ébren vagyok. Tudom, hogy messze van és kit érdekel, de attól még az a helyzet, hogy Venezuelában kitört a botrány. Csak nagyon halkan mondom, főleg egy munkaszüneti nap reggelén, de aki figyeli az eseményeket, az rájöhetett, hogy mi nagyjából azon az úton tipegünk tömegesen, ami Venezuelában oda vezetett, ahová eljutottak. Nem vicceltem egyszer sem, amikor azt mondtam, ez itt egy banánköztársaság, annak is a legalja.

Nade.

Oroszország jelenti a fő fenyegetést a Közép-Európa számára – jelentette ki Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter, hangsúlyozva, hogy lett kollégájával, Edgars Rinkevicsszel egyetétettek ebben keddi varsói tárgyalásaik során. 

    A lengyel diplomácia vezetője a közös sajtóértekezleten elmondta: a lett külügyminiszterrel többek között a keleti politikáról egyeztetett. “Hasonlóan értékeljük a fenyegetéseket, a közép-európai országokra nézve a fő fenyegetés Oroszország, az ország agresszív politikája” – mondta el Czaputowicz.
    Rinkevics a két ország biztonsági együttműködéséről beszélt, megköszönve, hogy a lengyel katonák szolgálatot teljesítenek a 2017-ben Lettországba telepített nemzetközi NATO-zászlóaljban.
     Lettország elkötelezetten  támogatja  az amerikai katonai jelenlét további regionális erősítését célzó, Varsó és Washington között folytatott párbeszédet – nyilatkozott a lett külügyminiszter, úgy ítélve, hogy az erősítés hozzájárul a közép-európai térség biztonságának növeléséhez.
    Mindkét miniszter szót emelt az Európai Unió és a keleti partnerség országai közötti, Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Georgia, Moldova és Ukrajna uniós felzárkóztatását célzó együttműködés megerősítése mellett is. (MTI)

Tetszünk figyelni? Nem a migránsok, nem Soros György, nem a migrációpárti belliberálisok, hanem Putyin. Na, pontosan ezért olyan rohadtul erős a V4-ek, ami az Unió húzómotorja, zászlóshajója és nemtommicsodája. Orbán – ami nem lenne baj, de mi is – rá fog pacsálni a hülyeségeire. A lengyelek még neki sem fogják elnézni, hogy állandóan Putyin seggéből kakukkol kifelé. Én szóltam.

Dömötör Csaba franctudjamilyen államtitkárt mindez nem érdekli, tolja tovább a fideszes választási propagandát:

 A Rákospalotán tartott lakossági fórum előtt újságíróknak nyilatkozva kiemelte: Európa most választhat jövőt magának, és választhat az önfeladás útja, valamint a keresztény értékek védelme, a keresztény alapok megerősítése között. Európának vissza kell térnie azokhoz a gyökerekhez, amelyek a világ legjobb helyévé tették, az alapokhoz, az elmúlt években ugyanis azt látni, mintha elkanyarodott volna ezektől – fejtette ki a parlamenti államtitkár, aki markáns megújulást szorgalmazott az önfeladás helyett. (MTI)

Hogy képtelenek befejezni ezt a keresztényi óbégatást, az valami egészen elképesztő. És mindig csak két opció van ám. Orbán vagy a halál. Orbán vagy a migránshordák. Orbán vagy a teljes megsemmisülés. Valaki igazán szólhatna már neki, hogy Orbán Európában egy megvetett kis senki, aki semmi mást nem tesz, mint tömi a zsebét. Ezt a legtöbben látják, csak a saját debil szavazói nem. Orbán nem a hattyúfehér szereplő a jó és a rossz párharcában, hanem a sunyi tolvaj egy  fájdalmasan borzasztó népi színdarabban.

Egy svéd portál beszámolt egy bírósági perről. A per vádlottja egy házaspár, akik rosszul összeállított vegán étrenddel súlyos hiánybetegségeket idéztek elő a kétéves gyereküknél. A kicsi vérszegény és vitaminhiányos állapotban került kórházba, ráadásul az apát kábítószerrel való visszaéléssel is vádolják. A cikk megjegyzi, hogy a helyesen összeállított vegán táplálkozásnak nincsenek hátrányai, a helytelenül összeállított étrend azonban súlyos betegségeket okozhat. A gyereket ellátó orvos azt mondta, ő még nem látott Svédországban alultáplált gyereket.

Ez csak a bevezető volt, most jön a poén. A PestiSrácok című megírta a svéd esetet és Dezse Balázs (a cikket ő jegyzi) egészen érdekes megállapításra jutott. Idézem:

A történet egy remek példája a liberális gondolkozásnak: az állatokat nem szabad kínozni, de ha gyereket éheztetjük és alultápláljuk, miközben kábítószerrel kereskedünk azzal semmi probléma. 

Az agresszív akciók, illetve a más véleményen lévők ellen elkövetett erőszakos cselekmények miatt nagyon úgy fest, hogy lassan a veganizmust is egy lapon üdvözölhetjük a kommunizmussal, a feminizmussal, a marxizmussal és a harcias LMBTQXYZ mozgalommal. 

Sajnos a cikkbe sehogyan nem lehetett belepréselni Soros Györgyöt, ráadásul a szülők bennszülött svédek voltak, tehát a migránskártyát sem sikerült bedobni, de még csak Dobrev Klára sem volt beépíthető a nagyszerű sztoriba. Szerencse, hogy legalább a liberálisok, a nők jogaiért küzdők és a homoszexuálisok viszont igen. Mondtam már, de megismétlem: állati szar lehet propagandistának lenni. Azt nem a svéd portál mondja, hanem én, hogy a krumpli-tészta-krumplistészta étrend éppen olyan hiánybetegséget okoz, mint a helytelenül összeállított vegán étrend. Csak ez utóbbi általában nem önkéntes döntés, hanem pénz kérdése és Magyarországon nem éppen ritka jelenség. Úgyhogy a PS újságírójának igazán kár volt ezért a svéd lapokat böngésznie. Jó, tudom. Nem ő böngészte, vannak remek orosz gyűjtőoldalak kimondottan a propagandagépezet táplálása céljából, bár most ennek a PS cikknek a valószínű eredetét a Breitbarton találtam meg, mivel a svéd SVT egy cikkében sem esik szó harcias vegánokról, a Breitbarton már igen. Ezt egészítette ki a leleményes magyar költő egy kis liberálisok, melegek és feministák elleni gyűlöletkeltéssel. Igazán energiatakrékos módja az újságírásnak.

Végül – hogy valami jó hír is legyen reggelre – Ma egy hónapja indult a Luca ajtaja pályázatunk. Aki lemaradt volna a beharangozóról, az itt tájékozódhat. Áprilisban 11 darab beküldött írásotokat tettük közzé, tehát a 11 pályámű (jó hülyén hangzik és fellengzősen is, de hirtelen nem jut eszembe jobb, még nagyon reggel van) küzül a legtöbb kedvelést elérő írás jut tovább a döntőbe. A külön erre acélra létrehozott alapban ebben a pillanatban 47 364 forint van. Még nyolc hónapig gyűlik a pénz, remélhetőleg szép kis összeg lesz az év végére. Az összegyűlt pénzt a győztes által megjelölt jótékonysági szervezetnek fogjuk elutalni. Úgyhogy hajrá!

Egy kis laza, pihentető muzsika után hamarosan itt vagyunk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!