Június 5,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem félni

Jó reggelt, jó hétvégét kívánok mindenkinek, aki olvas minket! Azt hallottam az RTL Híradóban – ahol újabban dübörögnek a jobban teljesítés propaganda reklámjai -, hogy Influenzia idén a szokásosnál durvább tüneteket produkálva támadt a lakosságra, kicsitől nagyig. Vigyázzanak a kicsikre és magukra is, Influenzia nem olyan, mint Soros György. Attól tartok, tőle nem tud megvédeni még a miniszterelnök úr sem, aki egyébiránt mindentől is megvéd. Igaz, hogy a 40 fokos lázon kívül a NER is tudja produkálni ugyanazokat a tüneteket: gyengeség, elesettség, de azokat legalább minden áldott nap.

Ha mostanság már a Dunai Mónika nevű úrhölgyet kell kitaszajtani a mikrofon elé elmúltnyócévezni és Kubatov Gáborral kell megtámasztani a sorosmigránsterroristázást, akkor van baj gazdagon. Hol vannak már azok a régi szép idők, amikor Kósa Lajos Németh Szilárddal összekapaszkodva vitték a kormány- és állampárt kommunikációját? Bezzeg régebb minden jobb volt. Jó, nem röhögök. Sírni kéne, de azért sem.

No, akkor kezdjük kávépótló reggeli műsorunkat azzal a drámai hírrel, amelynek előzménye az, hogy Matolcsy Rómeó, az MNB nevű cég fóbiás elnöke megsértődött azon, hogy Bárándy Gergely egykori MSZP-s képviselő a közpénz ellopásával vádolta őt, a környezetét és a családját, ezért Lázár Jánost megszégyenítve futott a bíróságra a jó hírneve megsértése miatt, de sajnos harmadfokon is elbukta a pert. Pechére a Kúria harmadfokú jogerős ítélete is kimondta, hogy semmi ilyesmi nem történt, tehát lehet azt mondani, hogy Vajda Zita hites ura lopja a közpénzt. Az ilyen kicsinyes, vérkorruptnak kinéző alokkal az a helyzet, hogy az indokolatlan önérzetük akkor is megkeseríti az életüket, ha saját vállalkozásukként tekintenek az országra (amúgy Tolcsy bácsi MNB-je a minap egy félmilliárdos Munkácsy-festményt harácsolt össze, mer’ futotta rá). Ezért beszalajtották Matolcsy ügyvédjét a közpénzszolgálati migránstévébe – ez az a hely, ahol ellenzéki képviselőket rugdosnak a földön -, rágja már szájba, miért nem lehet ennek ellenére sem azt mondani, hogy a tolvaj az tolvaj. Idézek az MTI anyagából, mert ilyet még errefelé is ritkán:

Buczkó Péter szerint az ítélet legfeljebb úgy értelmezhető, hogy adott közéleti kiemelt szereplők között, adott szituációban adott szövegkörnyezetben a bíróság nem minősítette jogsértőnek, hanem jogszerűnek minősítette ezt a kifejezést, azonban ez nem jelenti azt, hogy bárki bármikor bármilyen körülmények között használhatná ezt a kifejezést. “Az pedig az eljárás során föl sem merült, hogy Matolcsy György lopott volna vagy bármiféle bűncselekményt követett volna el”.  A Kúria döntése álláspontja szerint megalapozatlan, ezért megfontolják, hogy alkotmányjogi panaszt nyújtanak be és eljárási jogszabálysértésre alapozva kérik az ítélet megsemmisítését.

Ebben a szituációban és ebben a szövegkörnyezetben akkor bátorkodom kijelenteni – bár nem először és nem utoljára vagyok kénytelen, és nem kizárólag ennek az ügynek a kapcsán -, hogy ilyen silány, kártékony, erkölcsileg földszintes emberek még soha nem álltak ennek az országnak az élén. Ahol a hajléktalan nyomorult bűncselekményt követ el, amikor hajléktalankodik, ez az elszabadult unortodox kuruzsló meg, aki a devizahitelesek nyomorán nyerészkedett, akinek az egész famíliája közpénzből élősködik, közben sértődötten kikérheti magának, hogy ő nem is tolvaj, és amit látunk, az kurvára nem is úgy van. Pedig de.

Erről jut eszembe a másik díszpéldánya ennek a rothadó bagázsnak, akinél jobban senki nem kerüli a nyilvánosságot: Farkas Flórián, az enyveskezűek védőszentje, akinek a mellső végtagjai alatt milliárdok tűntek el a semmiben, de akinek a sarát Orbán a közösből elsikálta. Nos, a hvg.hu tudni véli, hogy minden cigányok szégyene legfeljebb az EP-választásokig úszhatja meg a számonkérést. Noha már most is megnyirbálták az ő jogköreit, mai napig a látszatra mit sem adva jár be dolgozni a Hold utcai irodájába. Múlt héten is késő lett volna vezetőszáron elvezetni ezt az embert, úgyhogy semennyire nem hiszek abban, hogy a cigányok integrációjának kerékkötőjét bárki el akarná számoltatni.

A helyzet Flóriánon is jóval túlmutató tragikumának érzékeléséhez elég belenézni a Human Rights Watch magyarországi emberi jogokról szóló jelentésébe. Amelyből kiviláglik, hogy bűnözők köpködik a szotyolát a nép fejére, hogy a kétharmados erőszakszervezet saját polgáraira támad. A Finkelstein-Birnbaum páros által pallérozott fideszes maffiózók gyűlöletkampányai nem csak egy-egy választás idejére szólnak, a mindennapok részévé váltak. Menekültek, civil szervezetek, politikai ellenfelek, tökmindegy, dübörög a lejáratás, a karaktergyilok, a mocskolódás a milliárdos médiagólem minden bugyrában. Ebben a jelentésben nyilván nincs benne, de újabban egy 18 éves gimnazistába szállt bele a pöffeszkedő arrogancia kormánya.

Igen, láttam Nagy Blankát beszélni tegnap az ATV-n (akinek kimaradt, kötelező megnézni a műsort). Nagy Blanka egy vidéki munkáscsalád gyereke, aki mögött nem áll milliárdos, lopott közpénzhegy-birodalom, de aki napok óta méltósággal tűri, hogy rugdossák, megalázzák, köszörüljék rajta a ragacsos nyelvüket. És nem fél és vállalja a vegzálást. Nem bánt meg semmit. Még nem néztem körül a szervilizmus és az ősi tehetségtelenségbe csavarodott morális hulladékság médiafertőjében, hogy hol, kik és milyen módon cincálják szét mindazt, amit tegnap elmondott, hogyan pocskondiázzák a személyét, a szavait, de abban biztos vagyok, hogy ha ezt a kislányt is ugyanúgy magára hagyja a magyar társadalom, ahogyan korábban Sándor Máriát például, akkor tényleg megérett a pusztulásra. Akkor soha többé nem pofázzon itt senki arról, hogy milyen szar, és már nem bírjuk és soha nem voltunk még ilyen mélyen. Ha hagyjuk, hogy kivénhedt, megkeseredett, a hatalom birtokában megrészegült emberi roncsok tönkretegyék ezt a fiatalt (akihez hasonló ezrek élnek még ebben az országban), akkor sajnos nem mondhatjuk el, hogy mi mindent megtettünk azért, hogy a Nagy Blankák ne egy ilyen országban éljenek, és hogy az utódaink ne szégyenkezve emlegessék a neveinket évek múltán.

Egy olyan országban, ahol a mindenki pénzéből fenntartott köztévén már a homoszexualitás gyógyításának lehetőségével és fontosságával házalnak, és meg is sértődnek, amikor a még megmaradt emberi jóérzés felháborodik a gusztustalanságon, amit előadtak. Érdekes, hogy arra például még egyszer sem futotta a tehetségükből és a gerincükből, hogy az országot felzabáló tolvajokat próbálják rávezetni keresztény oktatóműsorok formájában arra, hogy micsoda szaralakok ők. Pedig mindannyiunk érdekét szolgálná.

A fideszes kultúrharcosoknak üzenem (legyen miről hörögni), hogy közel 200 magyar író szolidaritását fejezte ki a ma utcára vonulókkal, és a társadalom legkiszolgáltatottjaibb tagjaival, akik jellemzően nem tudnak utcára vonulni, pedig fáj mindenük. Nem tudom, ma országszerte hányan lesznek kint az utcán, de hogy léteznek, az egészen biztos. Aki úgy érzi, hogy már eléggé fáj, az csatlakozzon hozzájuk! Mindenki tegye a dolgát a saját helyén és tegye fel a kérdést magának: még mindig van hova hátrálni? Mi is tesszük a dolgunkat, a lelkiismeretünk szerint, a legjobb tudásunk szerint. Később innen folytatjuk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.