December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem fáj az, csak úgy érezzük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az MTI híreiből sajnos kimaradt – később bizonyára pótolják majd – az a jó hírekből álló csokréta, amit a HVG tudósítása szerint szintén a tehetséges könyvelő nyújtott át, bár csak vizuálisan tette, grafikonok formájában. Így mindjárt érthető, hogy nem került be a hírekbe, hiszen az elhangzottakat lehet összefoglalni, az elmutogatottakat nem. Így aztán a 20 százalék fölötti infláció – az élelmiszerek inflációjára ne is gondoljunk, mert szélütést kapunk életünk virágjában – smafu, a költségvetési hiányt 4,9 százalék helyett 6,1 százalékra várják, de Varga megnyugtatta az egybegyűlteket, hogy az csak elszámolási jelenség.

Háugye lényegében ez bármiről elmondható. Az infláció is csak ilyen hülye jelenség, foglalkozni sem érdemes vele igazából, majd el fog múlani magától. Nem? De.

A magyar kormány vállalásai ha teljesülnek, akkor az Európai Unióval folyó viták a helyreállítási alap kérdésében november közepén megoldódnak – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a 60. Közgazdász-vándorgyűlésen pénteken Szegeden.

  Kiemelte, a koronavírus-járvány és a háború okozta gazdasági válságon kívül politikai természetű viták is jelentősen befolyásolják Magyarország gazdasági lépéseit. A pénzügyminiszter ilyen politikai vitának nevezte egyebek közt az uniós forrásokról folyó ügyeket. Ugyanakkor úgy vélekedett, hogy a kormány vállalásaival november közepén a helyreállítási alap kérdésében megoldódnak a viták. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!