Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem azt mondták, Varga asszony

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ahányszor megismétlik, annyiszor nem mondanak igazat, pedig tényleg nem olyan bonyolult ez. Ma reggel Varga Judit volt a soros beszélő fej a közpénzrádióban, hogy a legbátrabb magyarok tegnapi bravúrja után, vagyis miután megszavazták – Kövér már előre el is mondta, hogy a parlament meg fogja szavazni -, hogy az uniós bankautomata ne köthesse jogállami feltételekhez a lóvé kiadását, még rátegyen egy lapáttal a gyengébbek kedvéért.

Akkor én is megismétlem, hiába unom már, mint a franc. Ez így a korrupció legfőbb politikájában utazó magyar kormány egyértelmű kiállása a korrupció mellett, a szavakkal való kocsmai zsonglőrködés. Ami azért is fura, mert a kormánytól és külön Varga Judittól is tudjuk, hogy semmi probléma nincs a magyar jogállamisággal, sőt, Gulyás Gergely éppen tegnap mondta (a főnöke előtte már sokszor), hogy valójában a nyugati országokban vannak súlyos problémák a jogállammal. Gondolom, az ellenzéki pártok képviselőit tiltólistára teszik a közmédiában, vegzálják a hajléktalanokat, a miniszterelnöki famíliák minden tagja saját lábra állt, közepesen tehetségtelen gázszerelőkből az ország második legnagyobb munkáltatói lesznek, a független újságírókra ráuszítják a kormánypárti sajtóhiénákat, listázzák a Soros-bérenceket, az ellenzéki önkormányzatokat POLITIKAI, IDEOLÓGIAI alapon szívatják és nyomást gyakorolnak rájuk, POLITIKAI, IDEOLÓGIAI alapon köpködik és hazaárulózzák a baloldaliakat, szitokszóvá teszik a LIBERÁLIS szót, és kitagadják a nemzetből a kormánypárt politikai ellenfeleit. Ezzel szemben nálunk, ugye.

Tehát ha a csúnyák és a gonoszok vizsgálni akarják a jogállamiságot, akkor értelemszerűen nem találnak semmi kivetnivalót, hiszen Magyarország jogállam. Még akkor is, ha Kövér László szerint a fékek és ellensúlyok rendszere baromság. Ráadásul az Európai Parlament már megszavazta, hogy a jogállamisági kritériumok hangsúlyosan jelenjek meg a pénzosztásban, és ebben szinte az összes frakció egyetértett (tudomásom szerint a Fidesz pártcsaládját adó néppárti frakció is), úgyhogy mirefel megy a hiszti?

Senki nem mondta és nem is gondolta, hogy ideológiai és politikai alapon osszák el a pénzeket, ezzel szemben azt mondták, hogy jogállamisági alapon tegyék ezt, kedves Varga asszony. Legyenek bátrak, álljanak elébe! Nem elég ugyanis jogállamisági kérdésekben elkötelezett fiatal demokratának lenni, nem árt annak is látszani. Ez a vagdalkozás pont az ellenkezőjére utal, akárhányszor mondják el ugyanazt.

Nem lehet politikai, ideológiai alapon kényszeríteni uniós tagállamokat a költségvetés és a helyreállítási csomag elfogadására – mondta az igazságügyi miniszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.

Varga Judit felidézte: a napokban eldőlhet, hogy milyen elvek mentén osztják szét az EU többéves pénzügyi keretét és a helyreállítási csomagot. Ezzel kapcsolatban a magyar országgyűlés erős felhatalmazást adott a kormánynak és két elvet szabott meg. Egyrészt a gazdagabb tagállamok ne kapjanak több támogatást, a szétosztás legyen méltányos és kiegyensúlyozott. Másrészt nem lehet semmilyen politikai, ideológiai feltétele, nem lehet ezekkel összekeverni a súlyos gazdasági döntéseket.

Ne próbálják kényszeríteni a tagállamokat, ne gyakoroljanak rájuk a jogállamisági eljárás álcájába bújtatott politikai nyomásgyakorlást – hangsúlyozta a miniszter.

Ezekben az eljárásokban nem várható objektív és kiegyensúlyozott álláspont az európai intézményektől, sokszor csak Magyarországgal és Lengyelországgal szemben fogalmazódnak meg aggodalmak, holott Magyarország számos tagállamot megelőz például az európai igazságügyi eredménytáblán – jelentette ki. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!