Január 24,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem az van, hogy bezzeggyurcsányék elvettek, bezzegorbánék meg csak adnak és adnak, ameddig bele nem hülyülnek?

Jó reggelt! A nemzetközi helyzet fokozódik. Főleg Magyarországon. Az önkormányzati választások rohamtempóban közelednek. A Fidesznek Budapest a legfontosabb, és most úgy fest, elbukhatják a fővárost. Lassan kezd kiütközni a kormánypárton az Erdogan-szindróma. Bele sem merek gondolni, mi lesz itt a választások után. Főleg, ha a fővárosban bukik a maffia, netán a nagyobb városokban is.

Karácsony Gergely múlt héten kiszivárgott hangfelvétele súlyos politikai következményekkel járt, jelentősen rontott az ellenzéki főpolgármester-jelölt választási esélyein – állapította meg legfrissebb, szerdán az MTI-hez eljuttatott elemzésében a XXI. Század Intézet. (MTI)

Értem én, hogy Schmidt Mária házilaborja borzasztóan szeretné, ha képes lenne önbeteljesítő jóslatokra, de nem képes. Hiába erőlködik a Fidesz, csak a saját híveiket sikerült meggyőzni, de ők úgyis Tarlósra szavaztak volna, tehát nincsen jelentősége. Ezért eléggé értelmetlen az origós Manyika nénit ezzel fárasztani, szegény napi húsz cikket ír Karácsony őszödi beszédéről. Ráadásul új botrány is van, bevallom, nem igazán figyeltem oda, ki fogta meg kinek a micsodáját. Annyit tudok, hogy Gyurcsány tehet róla.

A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország az Európai Unió (EU) öt legélhetőbb és legversenyképesebb országa közé tartozzon, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Győrben, ahol november 8-10 között rendezik a World Robot Olimpiad (WRO) robotépítési és programozási világverseny döntőjét. (MTI)

Ez már a sokadik határidő, amikor utolérünk valakit. Minden évben be lehet ugyan jelenteni egy újabb dátumot, de attól még egy fikarcnyival sem lesz jobb hely ez az ország.

Tállai Andrásnak hálával tartozom. Mutatom:

Nem csak arról van szó, hogy már maga az ünneplő politikus is szépkorúnak számít lassan, tehát vicces ez a köszöntgetés. Eleve sem értem, miért lenne szép akármelyik életkor csupán csak az évek száma szerint. De nem ezért citáltam ide Tállait, hanem a poszthoz mellékelt vers miatt. Esküszöm, sok borzalmas írást végigszenvedtem már versben is, prózában is, de ez a förmedvény messze a legpocsékabb, amit olvasni volt szerencsétlenségem. Annyira gagyi, hogy megpróbáltam kideríteni, ki írta és miért. Több helyen megosztották (a teljes verset nem fogom ide rakni, mert az véleményem szerint emberiesség elleni bűncselekmény), néhányan elájultak a gyönyörtől, mert mi szép ez. Hát nem szép. Annyira nem, hogy be kellene tiltani, de minimum giccsadót kellene kivetni rá, annyira rémszar. Egy Óbecsei (helyenként Óbecsey, sőt, olyat is találtam, ahol egyszerre mindkettő) István nevű illető követte el. Remélem, soha többé nem tesz ilyet.

Szintén Tállainál láttam (ha már ott jártam) a nagy hálálkodást Mága Zoltán művészúrnak, aki – idézem -:

Mezőkövesden, a Szent László Plébániatemplomban folytatódott Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész 100 templomi jótékonysági koncertsorozata csütörtök este, amely egyben a város 250 éves katolikus templomának ünnepségsorozatának nyitó eseménye is volt.

Mága Zoltán az eseményen bejelentette: félmillió forint összeggel támogatja a városban élő roma és nem roma származású tehetséges iskolás gyermekek tanulmányait!

Egyrészt éppen jókor, miután kiderült, hogy az EMMI viszont (közpénzből, mi másból) 350 millió forinttal támogatta Mága Zoltánt. Így már nem annyira könnyfakasztó a nagyvonalúsága. Hát, ha mind a 100 koncerten eljótékonykodik fél milliót, akkor is marad koncertenként 3 millió, csak állami támogatás. Ezen felül alighanem a koncert közönsége is fizet. Szóval nem hatódom meg, ha nem baj.

Másrészt miért kell adomány a tehetséges gyermekek tanulmányainak támogatásához? Nem arról volt szó, hogy hasít az ország, mint a stuka? Nem az van, hogy bezzeggyurcsányék elvettek, bezzegorbánék meg csak adnak és adnak, ameddig bele nem hülyülnek? Nincsen pénz a kasszában a normális oktatásra? Ennyire rohadtul gazdag ország lennénk, hogy megengedhetünk magunknak ilyen pazarlást?

Nagy levegő, megnyugodtam. Átgondoltam. Összefoglalom. Mága Zoltán kapott a mi adónkból 350 millió forintot, hogy tudjon koncertezni. Ennek az összegnek (vagy a beléptidíjaknak, vagy a koncerten megejtett adománygyűjtésnek) egy töredékéből nagylelkűen adakozik, mi pedig örüljünk nagyon. Nem lett volna célszerűbb a 350 milliót helyből a kiemelkedően tehetséges gyerekek oktatására fordítani esetleg? Ja, nem. Akkor ez nem Magyarország lenne.

Hamarosan jövünk vissza, én most húzok elfelé.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.