Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a tegnapi nap volt a legalja

A nagy meglepődések és rácsodálkozások idejét éljük, pedig nekem például meggyőződésem volt, hogy már semmin nem vagyok képes meglepődni. Tévedtem. Szerintem leszögezhetjük: ez az a nap, amikor Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és a sufnijogászok legnagyobb sztárjogásza (egyidejűleg Hollik István kormányinfós biodíszlet hivatalos felavatásával) nem csupán felért dörzsölt elődje arroganciájának, impertinenciájának és mindenkit lenéző cinizmusának szintjére, de bőven le is körözte Lázár János mindenkori legarcpirítóbb megnyilvánulását.

Nehéz eldönteni, hogy ezt a csúcsteljesítményt a tegnap este Budapesten tüntetők – internetes trollokat megszégyenítő stílusban történő – minősítésével, vagy inkább a Kövér László elszabadult, saját magán uralkodni, civilizáltan kommunikálni képtelen házelnököt és a fideszes parlamenti önkénytöbbséget mentegető falmelléki, felcsúti dilettantizmusban testet öltő sufnijogászkodásával izzadta ki magának, mindenesetre példátlan, méltatlan, elképesztő.

Jegyezzük meg, mert ha a tegnapi napról azt hittük, hogy valaminek a mélypontja, akkor itt a bizonyíték, hogy Orbán és alattvalói mindig képesek még mélyebbre süllyedni:

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter törvénytelennek minősítette a szerda esti budapesti tüntetést, amelyen szavai szerint agresszív politikai aktivisták vettek részt.

A tárcavezető szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján (franc tudja mitől szokásos valami, ami hol kedden van, hol szerdán, hol csütörtökön – szerk.) az ellenzék előző napi parlamenti akciójáról – az elnöki emelvényre vezető lépcsők elfoglalásáról, hangoskodásról – azt mondta: szomorú és példátlan, ami az Országházban történt, az ellenzék egésze tette magát nevetségessé a méltatlan, az alkotmányos rendet veszélyeztető akciójával. A kormánypárti többség azonban megőrizte a saját és a Ház méltóságát, és biztosította a parlament alkotmányos és törvényes működését – hangsúlyozta.

A miniszter kijelentette: komoly, érdemi jogi vita fel sem merülhet az országgyűlési döntések törvényességével – sem a képviselői kártyákkal, sem az ülésvezető elnök helyével – kapcsolatosan.

A parlamenti történéseket követő esti budapesti demonstrációról úgy nyilatkozott: alkotmányos alapjog a gyülekezéshez való jog, de ez békésen és törvényes keretek között gyakorolható. Ami szerdán történt, törvénytelen volt, agresszív politikai aktivisták és szép számmal “Soros György szervezeteinek kitartottjai” vettek részt a tüntetésen, a rendőrökkel szemben erőszakosan léptek fel, ami pedig súlyos bűncselekmény – fejtette ki, hozzátéve, hogy nyílt kereszténygyűlölet világlott ki a megnyilvánulásokból.

A jelenlegi adatok szerint a rendőrség 34 embert tartóztatott le – közölte Gulyás Gergely. (MTI)

Akkor hadd tegyem hozzá, ha már végighallgattam a minden kritikát alulmúló dumáját:

Az a nyílt keresztyéngyűlölet és az a karácsony ünnepével szembeni megvetés és gyűlölet, ami az ő megnyilvánulásaikból kiviláglott, attól Isten óvja Magyarországot. Az ég a fenyő, ég a rendőr, a rendőröknek a lefújása, ezek olyan elfogadhatatlan cselekmények, amihez képest csak köszönetet tudunk mondani a rendőrségnek, hogy arányosan és indokoltan lépett föl, és alkalmazott adott esetben erőszakot is. (…) Öt rendőr sérült meg, nekik innen is jobbulást kívánunk, továbbá mindenkit arra szeretnénk felhívni, hogy legalább arra az országgyűlési határozatra legyen tekintettel, amit Gyurcsány Ferenc őszödi hazugságbeszédének nyilvánosságra kerülését követően az országgyűlés egy ellenszavazattal fogadott el az erőszak ellen a békésségér’… Tehát azután, hogy nyilvánvalóvá vált, hogy a kommunista utódpárt 2006-ban Gyurcsány Ferenc hazugságával nyerte meg a választást, mi azt követően egy nappal az országgyűlésben hajlandóak voltunk ezekkel a levitézlett kormánypárti képviselőkkel közös határozatot elfogadni, amelyben arra hívtuk fel a figyelmet, hogy a gyülekezési jog olyan alkotmányos alapjog, amelyet lehet, adott esetben indokolt is gyakorolni, de ezt békés és törvényes keretek között lehetséges csak. 

Bevallom, még a tegnapi nap után sem láttam jönni, hogy a kereszténygűlöletet, Soros kitartottait és Gyurcsány őszödi beszédét is lesz pofájuk előrángatni annak kapcsán, hogy a saját törvényeiket is újra és újra lehányják, midőn a hatalmuk a tét. Ennek ellenére azt gondolom, az irány, amibe beleálltak, teljesen jó. Ennek a nagyképű, lenéző, címkéző mocskolódásnak, ennek az alattomos, átlátszó jogászkodásnak, és annak, hogy a legmagasabb kormányzati szintről gyalázzák, minősítik és semmibe veszik az utca emberét, csak egyetlen következménye lehet.

Nézetem szerint ezt most igen nagyon túltolták.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS