December 9,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a focistáknak, hanem a szurkolóknak üzenem: hajrá, srácok! Le a kalappal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 612,502 forint, még hiányzik 2,387,498 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Ha én vagyok reggel, akkor este ki kell tolni a kukát. Én vagyok a kukásember, végre méltó karriert futottam be. Coca-Cola plakátügyben a HIT gyüli jutott fel a csúcsra. Nem az a valami, hogy ők úgy hisznek vallásilag a szeretet erejében, hogy közben fenntartják maguknak a jogot, hogy ne szeressék például a melegeket. Én sem szeretem sem a melegeket, sem a heterókat, sem az alacsony, sem a magas embereket. Hanem embereket kedvelek vagy nem kedvelek aszerint, hogy jó embernek tartom őket, vagy éppen nem.

Na szóval, gyüliék tiltakoznak és még hat kérdést is feltettek az üdítőital gyártójának. Itt van, tessék szépen elolvasni. Érdemes, én például tegnap olvastam, de még ma is felröhögök teljesen váratlanul, amikor eszembe jut. Nincs is szebb annál, mint amikor egy önmagát vallási felkezetként, egyházként vagy a franc nem tudja milyen alapon meghatározó – és nyilván az adómentességtől kezdve egy csomó előnyt élvező – társulat ennyire nyíltan deklarálja, hogy ez tulajdonképpen politikai csoportosulás. Talán pártot kellene alapítani és annak megfelelően adózni és élvezni az Állami Számvevőszék kitüntető figyelmét.

A levélkében ilyen viccességek vannak:

Aki Coca-Colát iszik nyilvánosan, azt a cég a reklámkampányával arra kényszerítette, hogy állást foglaljon a melegjogok mellett.

Ezen mennyit kellett vajon töprengeni? És aki megmutatja eső után a szivárványt a gyerekének, az meg buzit csinál belőle, ha jól értem a gondolatmenetet. Ez a rész a kedvencem:

Miért idegeníti el termékétől azokat a kormánypárti fogyasztókat, akik kedvelik az üdítőitalukat, de nem szeretnének egy platformra kerülni a Coca-Colával pózoló ellenzéki politikusokkal?

Megvan a megoldás! Levelet írok én is! Vagy valaki írja meg. Az a helyzet, hogy az ellenzéki politikusok (és nem csak a politikusok, hanem AZ ellenzék, tehát mi, pármillióan) vizet is iszunk. És eszünk is. Kaját. A fideszeseknek és a mostantól dekraláltan fideszes HIT gyülinek (tényleg! Ez az ellenszolgáltatás azért, mert a Gáspár gyerek kiszállt az üzletből és már nem jelent konkurenciát?) kutya kötelessége hazafiasságból és a párt iránti hűséget kifejezendő, hogy soha többé ne egyenek és ne igyanak semmit, nehogy véletlenül egy platformra kerüljenek velünk.

Végül (aztán befejezem) egy másik kedvenc részem:

A Coca-Cola plakátjaival és melegpárti hitvallásával azt üzeni a magyar társadalomnak, hogy az alaptörvény jogellenes, és változásra van szükség. 

Erre annyit tudok mondani, hogy nyeheheheheheeeeeeee. Amúgy szerintem is jogellenes az alaptákolmány, mivel bármiféle társadalmi konszezus nélkül barkácsolta össze Szájer művész úr, Orbán szája íze szerint. Márpedig az nem az ő kettejük magánügye.

Távolról sem ilyen szórakoztató az, hogy miközben a mindenféle politikai szekták egy üditőital ellen háborúznak, Siófokon valami barom bevágta egy kicsi babakocsiját a szökőkútba, mert a gyerek nekitolta a lábának. Egy másik egysejtű – ez nőnemű volt – halálra kínozta a kutyáját. Az autó után kötötte, szerencsétlen futott, ameddig bírt, akkor is, amikor már hús sem volt a lábán, aztán nem bírta tovább. Ez a szörnyszülött pedig a még élő állatot vontatta, ameddig valakinek meg nem sikerült állítania. A kutyus haldoklott még egy darabig. Az volt a bűne, hogy megszökött. És akkor én csak remélni tudom, hogy őt is meglátogatják a fiúk. Sokan.

 

Alapvetően nem vagyok vérengző alkat, de most ütni tudnám azt az egysejtűt, ameddig el nem fáradok. Őszintén remélem, hogy a bíróság nem egy mesekönyv elolvasására fogja ítélni, hanem három év kőkemény börtönre. Azt hiszem, ez az adható maximum. Szomorúan mondom, de úgy tűnik, azt kell csinálni, amit a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport csinál. Ennek van súlya. Én nem szeretem a focit, soha nem értettem a szurkolók motivációját sem, nem a focistáknak, hanem a szurkolóknak üzenem: hajrá, srácok! Le a kalappal.

Erről, és az előző esetről jut eszembe. Ha szeretnétek, hogy a kutyát vontató sejtszaporulat megbűnhődjön, itt egy petíció. Nem tudom, hogy mennyit nyom a latban, de hátha. Vannak törvények, csak alkalmazni kellene őket. Hátha egy olyan bíróhoz kerül az ügye, aki használja a létező eszközöket.

Vágjunk bele a mai napba, hátha akad valami jó hír is a sok rossz után. Hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!