November 28,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne tessék semmit megőrizni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,207,742 forint, még hiányzik 1,792,258 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pálinkás – kakaós – jó reggelt, kinek-kinek ízlése és lehetősége szerint.

Nem is tudom, honnan kezdjem. Talán egy kicsit távolabbról. Miközben élő ember nincs, aki meg tudná mondani, hogy milyen következményekkel fog járni a Brexit valójában, az angol királyi család nem engedi kizökkenteni magát a nagyon fontos tennivalóiból. Azt már mindenki tudja – akkor is, ha soha, semennyire nem érdekelte, de a sajtó tájékoztatta -, hogy Harry herceg és Meghan hercegné elcuccolt a családi fészekből. Friss hír, hogy Erzsébet királynő elrendelte, hogy többé nem használhatják a királyi jelzőt. Szerintem tutira beleőrülnek a csalódásba. De tényleg.

Kásler Miklós erőforrás és miniszter tájékoztatta a sajtót arról a nagyszerű hírről, hogy emelkedett a szociális szférában dolgozók fizetése. Összesen 14 százalékkal száguldottak fel a bérek, ebből 8 százalék eleve a minimálbér és a garantált bérminimum emelkedése, a többi a kormány végtelen nagyvonalúsága.

Kásler Miklós megjegyezte: míg a legalacsonyabb illetmény az ágazatban 2019-ben 155 ezer forint volt, idén már közel 177 ezer forint, a legmagasabb pedig 415 ezer forintról 473 ezer forintra emelkedik. (MTI)

Ízlelgessük: 155 ezer forintról közel 177 ezer forintra. Jellemzően ennyi a fizetése egy szociális munkásnak. Tetszünk tudni: ők próbálnak segíteni a legelesettebeken. Nehéz sorsú idős embereken, beteg gyerekeken. Ők azok, akik hajléktalanokat ápolnak, embertelen fizikai és pszichológiai megterhelés mellett. És akkor Kásler Miklós megdöngeti a mellkasát. Talán neki és a kormány összes tagjának, valamint a Parlament melegedőjében ücsörgő minden képviselőnek – mondom: mindenek. Az ellenzékieknek is – kellene megpróbálni megélni és családot eltartani ennyi pénzből.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület üdvözöli, hogy elkészült a módosított Nemzeti alaptanterv (Nat), amely szerintük mérföldköve a megújuló, korszerű magyar oktatásnak. Ó de nagyon örülök ennek! Aki nem tudná, azt felvilágosítom: a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezi minden évben (idén is) Orbán Viktor évértékelő szólóműsorát. Régebben Balog Zoltán emberminiszter volt az elnöke, most meg valami államtitkár. Jóhogy üdvözlik, fura lenne, ha elleneznék.

Megalakult a Kulturális Tanács. A nemzeti, természetesen, mert első a nacionalizmus, második a Fradi. Vagy a franc tudja, ki a második és hol. Ők itt a kulturálisok:

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hát bolonduljak meg, ha nem pont így képzeltem el őket.

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására megtartotta alakuló ülését a Nemzeti Kulturális Tanács Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerdán.

A testületet – melynek tagja a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, valamint 17 úgynevezett kultúrstratégiai intézmény vezetője – az Országgyűlés által tavaly decemberben kihirdetett törvény hívta életre.
    A jogszabály szerint Magyarország felelősséget vállal a nemzeti kultúra megőrzéséért és a nemzeti identitás megerősítéséért, amelynek keretében biztosítja a nemzeti kultúra és a kulturális értékek egyenlő esélyű hozzáférhetőségét és megőrzését a jövő generációi számára.
    A tanács biztosítja a kulturális ágazatok egységes kormányzati stratégiai irányításának szakmai alapjait, javaslatot tesz a kormány részére a kultúra kormányzati stratégiájára, véleményezi és összehangolja a kulturális ágazati fejlesztési terveket. Tevékenységéről évente beszámol a kormánynak.
    A magyarországi kultúrstratégiai intézmények a Nemzeti Színház; a Magyar Állami Operaház; a Budapesti Operettszínház; a Nemzeti Artista- Előadó- és Cirkuszművészeti Központ; a Művészetek Palotája; a Honvéd Együttes; a Petőfi Irodalmi Múzeum; a Magyar Nemzeti Múzeum; a Szépművészeti Múzeum; az Országos Széchényi Könyvtár; a Magyar Nemzeti Levéltár; a Magyarságkutató Intézet; a Hagyományok Háza; a Néprajzi Múzeum, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum; az NMI Művelődési Intézet, valamint a Nemzeti Filmintézet. (MTI)

A víz ver le attól a gondolattól, hogy Demeter Szilárd bármit is megőriz a jövő generációja számára.

Miközben a fideszes kultúrőrök tökig vigyorban örvendeznek valaminek – talán annak a 177 ezer forintnak, amit egy szociális munkás keres -, Novák Katalin őrületes tempóban száguldozik mindenhová és nagy erőkkel harcol. Valamiért, valami ellen, ő tudja. Ha tudja. Száguldás közben arra is telik az erejéből, hogy megint üzenjen az Európai Néppártnak. Mármint hogy Orbán Viktor üzent persze, de Novák Katalin adja át, mint a három oldalas hülyeséggyűjteményt is. Talán neki mélyebb a hangja, vagy én nem tudom. Natehát, a mai fennforgás az, hogyha az EPP nem reagál Orbán követelőzésére, akkor a Fidesz lépni fog. Bizonyám. Hogy hová, honnan, merre, az nem derül ki. Mindenesetre szeretném megkérni minimálnyugdíjból, közmunkából, rokkantellátásból, keresetpótló támogatásból dőzsölő honfitársainkat, hogy lépjenek párat hátra a szakadék pereméről, nehogy pont arra akarjon lépni büszkeségünk az elhízott kocafocisták házi versenyében, és ne legyen egy talpalatnyi hely sem. Köszönöm.

Lenne még mesélnivalóm, de visszafogom magam. Kellemes ébredezést és jó pálinkázást. Vagy kakaózást.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!