Október 2,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne dobják ki! Szeretgessék, simogassák, járjanak a kedvében

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,063,870 forint, még hiányzik 936,130 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hello, tourist! Jó reggelt kívánok! Csütörtök van, vége a nyárnak, vagy valami ilyesmi. Üdvözlöm a kamuprofilok mögül zsörtölődő, levelezőszakon végzett fizetett propagandistákat is, akik trágárság tekintetében ugyan még engem és Edgar kollégát is jobbról előzik, de a mimózalelkük nem bírja a csúnya szókat, érvekre pedig nem futja a bölcs köpködésükből. Nem baj, olvassanak ennek ellenére is, hátha ragad rájuk valami.

Erről Szijjártó Péter diplomáciai szaktekintély jutott eszembe, aki tegnap azt bírta okoskodni Dubrovnik és Genf között félúton, najó ez még Dubrovnikban volt (úú, ezen beszartam): gazdasági érdek, hogy több turista jöjjön Magyarországra. Nyilván ennek megállapításához három és fél felsőfokú teremfocista diploma kell, de még tudta fokozni. Tehát mivel Magyarország bruttó hazai termékének (GDP) előállításából a turizmus egyre nagyobb részt vállal, ezért az országnak az a gazdasági érdeke, hogy az ide irányuló turistaforgalmat folyamatosan növelje. Ezt a növekedést elsősorban azokból az országokból kell elérni, ahonnan a sokat költő turisták érkeznek. Márpedig a kínaiak a legtöbbet költő turisták közé tartoznak a világon – sziporkázta a kiváló csatár a Kína és 16 közép- és kelet-európai ország együttműködése (16+1) turisztikai miniszteri konferenciáján. Mivel Magyarországnak nincs turisztikai minisztere SE, hát őt küldtük elmagyarázni, hogy a spanyol viasz és a meleg víz hogyan viselkedik egymással, ha összeeresztik őket. Mondjuk a kínaiaknak elég könnyű többet költeni mindenki másnál, tekintve hogy a bolygó népességének egyötöde kínai, de mindegy is, én nem tudom, mi lenne velünk enélkül a remek ember nélkül.

Akinek hozzá hasonlóan kiváló munkatársai vannak. Mielőtt rátérnék arra, hogy Orbán Viktor megint győzött, ezúttal Salzburgban, röviden utalnék a Magyar Levente nevű emberre, aki a külügy parlamenti államtitkára, és akinek ugyan nem sikerült válaszolnia egyetlen kérdésre sem, amit Mesterházy Attila a Los Angeles-i Magyar Ház körüli mizéria kapcsán feltett a főnökének, ellenben kvázi beismerte a sörök között: a zsarolás nem áll távol tőlük, de sőt.

A Los Angeles-i Magyar Ház egy politikamentes intézmény volt, azonban a korábbi alelnök ezen változtatott, és a magyar kormány folyamatos, trágár szidalmazásába kezdett. Széles Tamás főkonzul levelében mindössze arra kérte a Magyar Ház vezetőit, tartózkodjanak a politikai véleménynyilvánítás ezen formájától, az ugyanis megnehezíti a sikeres együttműködést.

Vagyis mivel ők soha nem vetemednének arra, hogy elhallgattassák azokat, akikkel nem értenek egyet, a kritikát meg egyenesen szeretik, csak nem viselik el, ezért megzsarolják a bírálóikat, akik aztán beadják a derekukat. Így is kell.

Akkor lendüljünk a lényegre. Olvasom, hogy az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti, előző héten kezdeményezett jogállamisági eljárás lezárultáig semmiképp sem zárja ki soraiból a Fideszt az Európai Néppárt, jelentette ki Joseph Daul pártelnök szerda este a kétnapos informális salzburgi EU-csúcs margóján.

A sajtó nem kényszeríthet Orbán Viktor kidobására. Pártunkban demokrácia és jogállamiság uralkodik, megvannak a szabályaink 

– ezt nyilatkozta a néppárti tagállami vezetők egyeztetése előtt a francia politikus. Ez ugye az az informális csúcs, amelytől Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke azt reméli, hogy a migrációs válság megoldásában és az annak politikai célokra való felhasználásában érdekeltek végre konstruktívan állnak a kérdéshez. Nem tudom, mi oka van erre a kirobbanó optimizmusra Tusk úrnak, de majd nemsokára kiderül. Ízlelgessük inkább Daul nyilatkozatát. Én nem is értem, hogy ezt az összefüggést honnan szedi, hogy a sajtó akarja rákényszeríteni, hogy kivágja a szélsőséges, alt-right eszméket aktuálisan a kebelén dédelgető Orbánt a Néppártból. Szerintem nem az a súlyosan kacagtató, hogy milyen határidőt jelölt meg a pártelnök úr a Fidesz kinemrúgása vonatkozásában, hanem hogy láthatóan nem is érti, mi a probléma. A probléma márpedig az, amit Orbán nyíltan képvisel, aminek se a demokráciához, se a jogállamisághoz nincs semmi köze. Mondjuk én a magam részéről azért nem bánom, hogy nem akarnak mindenáron királyt csinálni belőle Európa szélsőséges térfelén, de azt egyáltalán nem hiszem, hogy vágják, mekkora veszélyt jelent rájuk Putyin zsoldosa. Az ő bajuk. Csak sajnos a miénk is.

Azt hiszem, a Fidesznek minden oka megvan rá, hogy úgy viselkedjen, ahogyan ITT írva található. Vagyis arról van szó, hogy a Fideszben nem aggódnak sem az eredmény, sem pedig amiatt, hogy a magyar kormánypártnak távoznia kell az európai pártcsaládból. A Sargentini köpködésére felhúzott legújabb gyűlöletkampány sem arról szól, hogy beszartak volna. Idézek:

– Ha van egy kis gerinc az Európai Néppártban, akkor kizárnak minket – mondta minden irónia nélkül egy, az előző ciklusban még kormányzati szerepet vállalt fideszes képviselő. Azt is megjegyezte ugyanakkor, hogy a „gyengülő Néppárt, erősödő Fidesz” konstellációban nem számít kizárásra. Azok a Fideszes képviselők, akikkel beszéltünk, a kizárás lehetőségét és jelentőségét igyekeztek kisebbíteni, a legtöbben azt mondták, az EPP-nek úgysem érdeke, hogy a jövő évi európai parlamenti választások előtt kiélezze a helyzetet, így a kérdés szerintük napirendre sem kerül májusig. (Népszava)

És valóban, ez tökéletesen egybevág Joseph Daul nyilatkozatával. Attól tartok, minden más felesleges szócséplés.

Miközben a közönséges magyar kisembereket tucatszámra, páros lábbal lakoltatják ki mostanság egy zsibbadt ország szeme láttára (ők így küzdenek a hajléktalanság visszaszorításáért), Zsidai Roy, az Orbán-klán barátja a lakók tiltakozása ellenére két éttermet nyit a Budai Várban. Konkrétan arról van szó, hogy Matolcsy Rómeóék alapítványa, a PADA (Pallas Athéné Domus Animae) a 4 milliárd forintból renovált és átalakított régi budai városházában Zsidai Zoltán Roy üzlethálózatának biztosít két újabb üzlethelyiséget. Az új éttermet és kávézót a napokban meg is nyitották a közönség előtt, pedig a 24.hu információja szerint még érvényes használatbavételi engedély sincs az épületre. A két vendéglátóhely felkerült a cég honlapján a Zsidai-üzletek listájára is. Gratulálunk! A siker, a tehetség mindig utat tör magának.

Pláne egy olyan helyen, ahol minden tizedik magyar szerint bizonyos körülmények között egy diktatúra jobb, mint a demokrácia, ahol a lakosság több mint negyede (27 százaléka) szerint teljesen mindegy, hogy milyen politikai rendszerben élünk. Ezt jegyezzük meg jól, szorosan összefügg azzal, amit Benedikty Béla tegnap elmagyarázott: azért nem mozdul az a kisember, mert nem is tudja, miért kellene. Szenved, de jó így neki. Reggeltől estig, születéstől halálig. E tekintetben nem vigasz, hogy a magyarok fele lassan megértette, hogy a Fideszt választáson nem lehet leváltani. Ha 10% lenne, akkor is sok lenne.

Ma reggel három megrázó olvasmányt ajánlanék. Mindegyik másként ráz meg, az erős gyomor nem hátrány, de talán segít megérteni még egy kicsivel jobban, mennyire borzasztóan reménytelen a helyzet.

  1. Senki nem meri megpiszkálni az egészségügyet, mert félő, hogy összeomlik az egész
  2. Kamuoldalakon, átlátszó hazugságokkal estek neki Orbán Ráhelnek
  3. Azt mondjuk, ti vagytok a kretének

Na, jó. Akkor ne lamentáljak, mint Orbán Viktor a Kossuth rádióban, inkább cselekedjek valami hasznosat. Köszönöm a figyelmet, legyen szép napjuk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!