Március 31,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Navracsics Tibor úgy tudja, hogy tanulni sohasem késő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,837,291 forint, még hiányzik 1,162,709 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tényleg akkor a legundorítóbb ez a rezsim, amikor az emberarcát mutogatja. Ez azokra az egyes politikusokra is igaz, akiket pont azért tart a főnök, mert emberarcúbbak, mint Rogán Antal két propaganda agymosás között. Az egyik ilyen megtestesült emberarca az állampártnak Navracsics Tibor, akit megaláztak, belerúgtak, kiröhögtek, majd visszahívták szolgálni a rezsimet. Navracsics a főnöke első szavára ugrott, és a negyedik kétharmados Orbán-kormány területfejlesztési minisztereként próbálja inkább kevesebb, mint több sikerrel meggyőzni az európai narkós bürokratákat arról, hogy ez a kormány ezután becsszóra nem fog lopni, küldjék a zsetont. Pláne nem fojtja vérbe az igazságszolgáltatást és a szabad sajtó maradékát, felszabadítja a pártállami befolyás alól a független állami intézményeket és nem tapos rá a nyilvánosság, a társadalom fejére, miközben lobogtatja az összes szakmaiatlan, erkölcstelen, primitív nemzeti álkonzultációt, hogy mi bezzeg nemcsak négyévente kérdezzük meg a zembereket.

Akkor a legundorítóbb ez a rezsim, amikor megpróbál úgy tenni, mintha ez egy normális ország lenne, ahol az országnak van kormánya, nem a kormánynak van egy országa, amit a végtelenségig kizsigerel és ezt a kizsigerelést nemzeti érdeknek nevezi. Gyanítom, hogy nem véletlenül Navracsicsnak adták a szájába (az ő hangja mélyebb, az ő arca emberibb), hogy mostanában úgy tegyen, mintha ez egy normális ország lenne. Ahol miután 12 évig nem tartották fontosnak az éjszakai törvényhozási sunnyogásaik közepette megérdeklődni, hogy az éppen kiszemelt áldozatok érintettek szakmai és érdekképviselete mit szól ahhoz, amire készülnek, most rádöbbentek hirtelen, hogy nem lenne baj megkérdezni azokat, akik értenek valamihez.

Úgyhogy most Navracsics Tibor, aki minden ellenkező szivárgás ellenére ma is azt mondta, a kormánya továbbra is arra számít, hogy decemberben megszülethet a kedvező döntés a helyreállítási tervvel kapcsolatban (igaz, a 2021-2027-es időszak hétéves uniós költségvetésének egy részét ideiglenesen elbukják, mert a korrupcióellenes elvárásoknak rohadtul nem sikerült megfelelni!!!), elkezdett stratégiai megállapodásokat kötni. Hogy úgy tűnjön, itt bárki beleszólhat a törvényalkotásba, itt fontos megkérdezni a hozzáértőket. Miután múlt héten talált 13 felsőoktatási intézményt, ma tizenhét tudományos, egyházi, karitatív, érdekképviseleti és civil szervezettel kötött stratégiai együttműködési megállapodást. Már ezen szervezetek listája is elég érdekes és szemfényvesztést sejtet, de a mellé gyártott halandzsa még annál is ütősebb.

Szóval Navracsics Tibor úgy tudja, hogy tanulni sohasem késő, és ha már a nagy jogalkotási rohamban (ami tizenhárom éve tart!), elfelejtették, hogy ez itt egy ország, akkor most bepótolják. Marha jó. És abszolút hihető is. Gondolom, a háborús veszélyhelyzetet is azért kellett sunyiban meghosszabbítani jövő júniusig, vagyis a rendeleti kormányzást azért nem hajlandóak elengedni most már évek óta, mert ezután majd mindenkinek a véleményét ki akarják kérni. Hogyne. Mert tanulni sohasem késő és mindenkitől lehet. Hányingert keltő cinizmus, miközben ezermilliárdokkal szórakoznak.

A megállapodások aláírása előtt a miniszter arról beszélt: reményei szerint olyan együttműködési keretet létesítenek, ami lehetővé teszi, hogy időről időre, szervezetten és intézményesített módon beszéljenek egymással jogszabálytervezetek tartalmáról, stratégai célokról, „és általában Magyarország állapotáról”. „A területfejlesztés kényelmes és tágas keretet nyújt ehhez, hiszen minden, ami Magyarországon történik, valamilyen területi dimenzióval bír”. 

2010-ben fogadta el az Országgyűlés a jogalkotásról szóló törvényt, ami bevezette az intézményesített társadalmi konzultációt. Ennek lényege az volt, hogy a jogszabályokat kidolgozó szaktárcák rendszeresen kapcsolatot tartsanak azokkal a szervezetekkel, intézményekkel, amelyek azon a területen speciális tudással bírnak. A nagy jogalkotási rohamban ez kicsit feledésbe merült, ezért gondoltuk úgy, hogy most, amikor megalapozhatunk egy szakpolitikát, ismét azokhoz fordulunk, akik sokkal többet tudnak erről a szakpolitikáról, mint mi, akik a gyakorlatban űzik ezt, ott vannak a terepen, találkoznak az emberekkel, szembesülnek a hétköznapi gondjaikkal, vagy adott esetben hivatásszerűen gondolkodnak a megoldásra váró helyzetek megoldásán. Tanulni sohasem késő és mindenkitől lehet.

Navracsics abban bízik, hogy a stratégiai megállapodásokkal olyan sokszereplős, egyenlőségen alapuló kapcsolatrendszer alakul ki, ahol mindenki tud tanulni a másiktól. Ez a magasabb, jobb színvonalú jogszabályokban és a professzionális munkában hálája meg magát.

A miniszter kedden a Baptista Szeretetszolgálat, az Együtt Európáért Alapítvány, az Ister-Granum Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Urbanisztikai Társaság, a Magyar Vöröskereszt, a Megyei Jogú Városok Szövetsége, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Nemzeti Ifjúsági Tanács, a Népfőiskola Alapítvány, a Neumann János Nonprofit Kft., az Ökumenikus Segélyszervezet, a Pons Danubii Európai Területi Együttműködési Csoportosulás és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége képviselőivel írt alá stratégiai partnerségi megállapodást. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!