Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


NATO-csúcs ide vagy oda, ezért kár volt Madridig repülni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó, hát NATO-csúcs ide vagy oda, ezért kár volt Madridig repülnie és Szijjártót is magával hurcolni a doktorminiszterek elnökének. Mármint azért, hogy onnan is elmondja, hogy nem sodródhatunk bele a háborúba. Nem tudom, ki az a marha, aki a háborús bűnök és terrorcselekmények elkövetésétől, civilek lemészárlásától sem visszariadó moszkvai diktátor által Ukrajna ellen indított háború ötödik hónapjában, az Európai Unió vagy a NATO valamely tagországában bele akarna sodródni a háborúba, de őfényessége a már Matolcsyék által is közel 13 százalékosra becsült háborús infláció, a korrupt NER-féle gazdaságpolitika minden felelőssége alól kibújva mantrázza, hogy mimagyarok nem sodródhatunk bele a háborúba. Ami egy orosz-ukrán háború, a NATO pedig egy védelmi szövetség. (Március 4-én még úgy szólt a propaganda, hogy aki azt állítja, hogy majd a NATO megvéd bennünket, az téved.)

Jó, hát ha ez egy orosz-ukrán háború, akkor a fideszes propaganda miért terjeszti a Kreml propagandáját, ha mi ebből az egészből ki akarunk maradni, de ez már semmi ahhoz képest, hogy normális, európai kultúremberek, akik egy NATO-tagország tagjaként éppen a NATO-csúcson vesznek részt, nem arról pofáznak, hogy ők hogy akarnak mindenből kimaradni, hogy minek hogyan tesznek keresztbe, hanem arról, hogy meg kell állítani az embertelen öldöklést, és véget kell vetni annak, hogy egy, a démonaival küzdő gazember az energiával, a gabonával és az atommal zsarolja Európát és a világot. A felcsúti kultúrkörben szocializálódott korrupt hatalommániások ezzel szemben ötödik hónapja úgy óbégatnak, mintha egyébként mindenki más – uniós és NATO-tagországok – alig várná, hogy Európa vérbe fulladjon.

A szomszédunkban háború van. Mi békét akarunk. Ha végre béke lesz, nem fognak értelmetlenül meghalni emberek, megelőzhetjük a globális gazdasági válságot és megszabadulhatunk a háborús inflációtól. (Szijjártó Coelho Péter)

Nem tudom, én még a leggonoszabb brüsszeli bürokratától, de még a leghülyébb nem trumpista amerikai politikustól sem hallottam olyat, hogy a NATO-t és az EU-t bele kell sodorni a háborúba. Ergo Orbán és hűséges pitbullja, valamint egész kormánya ötödik hónapja hősiesen harcol egy nem létező problémával, mert a valódi, jelentős részben általuk okozott gazdasági problémákat megoldani képtelenek.

Orbán Viktor miniszterelnök a NATO-csúcstalálkozó hivatalos kezdete előtt, szerda reggel tárgyalást folytatott Andres Pastranával, a világ kereszténydemokrata, konzervatív pártjait tömörítő CDI elnökével Madridban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen, melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, egyetértettek abban, hogy az ukrajnai háború továbbterjedését meg kell akadályozni, az ukrán embereket támogatni kell, a menekülteket pedig be kell fogadni.

Orbán Viktor a NATO-csúcs kapcsán kifejtette: nem támogatunk egyetlen olyan javaslatot sem, amely belesodorhatja a NATO-t és Magyarországot ebbe a konfliktusba, hiszen ez egy orosz-ukrán háború, a NATO pedig egy védelmi szövetség. (via MTI)

Címlapkép: Orbán a NATO állam- és kormányfői kétnapos madridi csúcstalálkozójának első napján, 2022. június 29-én. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!