Július 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nagy tumultus várható a kasszánál

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,631,618 forint, még hiányzik 1,368,382 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már majdnem azt hittem. De aztán megnyugodtam, hogy szó sincs arról, majd mostantól civil szervezeteket úgy támogathassanak magáncégek, hogy azt jóvá lehessen írni az adóbevallásban. Mert akadálya eddig sem volt a dolognak, csak éppen ellentételezés nem volt.

Na de mostantól majd lehet önteni a pénzt nem csak a felcsúti csodacsapatba, hanem a nagyonmodern felsőoktatásba is. Pontosabba a fideszes kacsókban lévő alapítványokba. Biztosan nagy lesz a tumultus, ha már eddig nem volt fontos megoldani ezt az adományozási formát, de hirtelenjében az lett.

Az Országgyűlés elé benyújtott törvénymódosító javaslat azt szolgálja, hogy támogatási szándékuk esetén magáncégek is hozzájárulhassanak a főként felsőoktatási, tehetséggondozási közcélok eléréséhez – tájékoztatta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára az MTI-t hétfőn.

Elmondta, a kormány a közösségi célok hatékonyabb elérése, a sokféle és gyorsan változó közfeladat korszerű ellátása érdekében hozott létre közérdekű vagyonkezelő alapítványokat. Az alapítványok döntő többsége a modellváltó egyetemek fenntartására hivatott, a továbbiak is főként képzési, tehetséggondozási, kutatási és kulturális feladatokat vállalnak át az államtól. Kiemelkedő társadalmi értékteremtő szerepüket már az alaptörvény is elismeri – közölte.
    A most benyújtott módosító javaslat lehetővé teheti, hogy a magáncégek is támogassák a magyar fiatalok jövőjét közérdekű alapítványokon keresztül. A tervezett változtatásokkal, a saját kezdeményezésű vagyonjuttatások akadályainak lebontásával, hatékonyabban ösztönözhetők a felsőoktatás versenyképességét növelő egyetemi-vállalati együttműködések is – hangsúlyozta Schanda Tamás. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!