Június 24,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Müller Cecília: ne válogassanak az emberek a vakcinák között!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,367,867 forint, még hiányzik 1,632,133 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Müller Cecília elmondása szerint jelenleg időpontfoglalással a Sinopharm, az AstraZeneca és a Pfizer vakcinájára lehet jelentkezni. Érdekes azonban, hogy az online regisztrációs oldal már hajnalban leállt, miután ismét valami buherált gagyit sikerült létrehoznia a kormánynak. Terheléses támadásról hazudoznak, de vélhetően inkább arról van szó, hogy ismét egy ócska felületet hoztak létre, amely a reggel bejelentett Pfizer oltások miatt megnövekedett látógatószámot már nem bírta elviselni. Az ország több pontján is kígyózó sorok alakultak ki, mivel az emberek többsége jól láthatóan a Pfizer vakcináját szeretné, amelyet az EU is megvizsgált és engedélyeztetett, ellentétben mondjuk a kormány által milliós nagyságrendben megvásárolt Sinopharmmal.

Le kell szögezni minden alkalommal: senki nem állítja, hogy ez a vakcina ne lenne hatékony, de ameddig az EU nem engedélyezteti hivatalosan is, addig érthető, hogy az emberek nem bíznak meg benne annyira. Még akkor sem, ha Müller arra kér mindenkit, hogy ne válogasson.

Fel kellene már fogni végre, hogy bármit is csinál a kormány, a következő hetekben több mint 1 millió Pfizer vakcina fog érkezni, amit kénytelenek lesznek beadni. Ennek eredményeként viszont rajtuk marad majd akár több százezer, ha nem millió kínai oltás, amelyet már egyre kevesebben kérnek. Elég egyszerűen megoldható a probléma: adjanak olyan oltást az embereknek, amelyekben megbíznak, így akár még a nyájimmunitás is elérhetővé válik.

Minden oltóanyag, amelyet a magyar lakosság rendelkezésére bocsátanak, hatásos és biztonságos – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken, bejelentve azt is, hogy módosítanak az AstraZeneca vakcinájának beadási idején.

Müller Cecília hozzátette: sok oltásra váró kérte, hogy három hónapnál korábban szeretné megkapni ennek az oltásnak a második adagját. Ezt most egyénileg lehetővé teszik – mondta -, azonban ezt az igényt az oltópontokon kell jelezni. Az előrehozott oltás beadásához arra van szükség, hogy legyen legalább 10 jelentkező, aki a megbontott ampullából kinyerhető tíz adaggal beoltható, így az oltóanyag nem vész kárba – tette hozzá. Elmondta, hogy jelenleg időpontfoglalással a Sinopharm, az AstraZeneca és a Pfizer vakcinájára lehet jelentkezni.

Közölte azt is, hogy megvizsgálták és megfelelőnek találták az eddig beérkezett 52 800 Janssen-vakcinát, amelyeket az oltóbuszokon használnak majd fel. Az idősotthonok vezetőitől azt kérte, a csütörtökön kihirdetett és életbe lépett határozata szerint tegyék már a hétvégén lehetővé az intézményben lakók látogatását, illetve azt, hogy az otthonok lakói elhagyhassák az intézményt. Ismertette: a péntek reggeli adatok szerint a beoltottak száma 3 913 550, a 4,6 millió regisztrált 78 százaléka. A második oltást 1 880 897-en kapták meg. Közölte azt is, hogy folyamatosan érkeznek a vakcinaszállítmányok, amelyeket a vizsgálatok után azonnal eljuttatnak az oltópontokra és a háziorvosokhoz. Hozzátette: pénteken 324 ezer adag AstraZeneca-vakcina érkezett.

Müller Cecília megerősítette, hogy már a 16-18 éveseket is lehet regisztrálni az oltásra, őket Pfizer-vakcinával oltják majd május 10-től. Kitért arra is, hogy nem ellenjavallt az oltás 3-6 hónapon belül annak sem, aki átesett a fertőzésen. A szakirodalmat említve elmondta: akinél enyhe lefolyású volt a koronavírus-fertőzés, annak szervezetében kevesebb ellenanyag termelődött, akinél súlyosabb állapot lépett fel, annál több, így valószínűleg tovább is védett. Müller Cecília elmondta, kórházban 5937 embert kezelnek a vírus szövődményeivel összefüggésben, közülük 677-en szorulnak lélegeztetőgépre. Mint mondta, ezek a számok arra intenek mindenkit, hogy a járvány még tart, “itt van közöttünk”. A tisztifőorvos arra kérte az oltásra várókat, ne válogassanak a vakcinák között, mert aki válogat, megfertőződhet, és nem tudhatja, milyen kimenetele lesz a betegségnek. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!