Október 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mucsai vagyok, lemegyek a legaljára és még az alá is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 136,312 forint, még hiányzik 2,863,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt. Vagy amilyen jut, esetleg mindenki hazudjon magának olyat, amilyet akar. Valami jó romantikusat. Valami cukrozott taknyot, azon megélünk. Az elég nekünk. Azt szeretjük. Aki nem látta volna, az most pótolhatja:

Tudom, mucsai vagyok, lemegyek a legaljára és még az alá is. A csipkéslelkűek ezt nem bírják, de oda se neki! Azért csak elmondom, mit gondolok én erről. Aki nem viseli jól az ilyesmit, az nézegesse a videót és zokogjon bele a gumicsizmájába.

Gyönyörű összefogás. Megható. Beszarásig megható. Az egészségügyben dolgozók akár puszta kézzel is menjenek neki a vírusnak. Akár minimálbérért is. Az egészségük, de az életük árán is, ki a faszt érdekel? Ha már nincs miből kaját venni, ha halálosan fáradtak, ha elkeseredettek, hallgassák ezt a gyönyörűt. Ez majd erőt ad. Akkor vasalóval fertőtleníthetik a kibaszott egyszer használatos műtősmaszkot és mehetnek életet menteni. Ha szerencséjük van, kapnak a türk maszkokból egy marékkal és ha szerencséjük van, az meg is védi őket és ha mindennél nagyobb szerencséjük van, akkor még nem kapták el a fertőzést. Ha nincs szerencséjük, akkor elkapták. Belefér az éhbérbe.

Akik elveszítették a munkájukat és a jövedelmüket és azok a százezrek, akik ezután fogják elveszíteni és nem tudják, mi lesz holnap, miből etetik a gyereküket, miből fizetik a rezsit, miből törlesztik majd a hitelüket akkor, amikor lejár a moratórium, de nekik még mindig nem lesz jövedelmük, azok is hallgassák ezt a gyönyörűt. Mert egyetlen magyar sincs egyedül.

Már az is valóságos sci-fi volt, hogy népünk atyja délelőtt bejelentette a kijárási korlátozásokat, délutánra kint voltak az óriásplakátok. Aki erre is képes azt mondani, hogy ez teljesen rendben van és éljen az igazmondó kipcsak, az már régebben hülye lehet és folyamatosan romlik az állapota. De ez a videó, ez mindent visz. Csodálatos! Kurvagyönyörű. Majd biztosan megírják a lakájmédiában, hogy a rohadék libsik ebbe is képesek voltak belekötni. Mint mindig. Mert a haza vesztét akarják, sőt, akarjuk. Ez a takony, hatásvadász szar fogja megvédeni a hazát. Tessék mondani, amikor majd ránk jön a fuldoklás,melyik stadionba vonszoljuk el magunkat? Lesz lélegeztető gép ott? Ha igen, a focisták kezelik? Jó lesz, nagyon jó. Olyan összefogós, kurváraromantikus, bőgetős, szívszorongatós. Megrendítő. Mellbevágó. Én vagyok a büdös tahó, amiért az érdekel, hogy mi lesz azokkal, akik nem férnek hozzá közpénzekhez, lopni sem tudnak, a munkájukból éltek mindaddig, ameddig volt munkájuk.

Az megvan, hogy csak az idén – március van! – már 20 milliárd a kórházak adósságállománya? Azoké a kórházaké, melyeket a magyar állam tart fenn, ezért a magyar kormány felelős értük. És akkor még a járvány csak most jön. Lesz, aki meghitelezi a magyar kormánynak mindazokat a gyógyszereket és kórházi eszközöket, melyekre szükség lesz? És arra van válasz, hogy a magyar kormány részt vett-e a közös európai projektben, melyben a tagországok közösen írtak ki közbeszerzést védőfelszerelésre, maszkokra, ruhákra? Mert együtt olcsóbb és jobb feltételekkel lehet hozzájutni. És azt tudjuk, a magyar kormány csatlakozott-e ahhoz az uniós projekthez, melyben az Unió 90 százalékban finanszírozza a lélegeztetőgépeket, a tagországok meg 10 százalékban?

Azt tudjuk vajon, hogy hány orvos esett ki már most is a közvetlen betegellátásból? A gyerekorvosok 40 százaléka 65 év feletti. Látott már valaki beteg gyereket? Olyat, amelyiknek negyven fokos a láza, hány, órák alatt kiszárad? Őt hogyan látja el bárki telefonon? És azt tudjuk, végül hány lélegeztetőgép van és egy gépre hány orvos, szakápoló jut? Vagy kérdezzem inkább úgy, hogy egy orvosra, egy szakápolóra hány gép jut? Hány gép jut most és hány fog jutni a járvány csúcsán? A katonák ki vannak képezve erre? Vagy majd körbeállja a haldoklót néhány fociultra, és eldalolják együtt, hogy ők egy vérből valók? Ferencváros már próbál elébe menni a tragédiának. A kerület 300 millió forintot különített el azok megsegítésére, akik elveszítik a munkájukat. A kormány mi a faszt tesz? Tudunk erről bármit? Vagy az nem tartozik ránk, nekünk legyen elég a kibaszott nagy összetartozás?

Nem kellene esetleg megduplázni az egészségügyben dolgozók fizetését? Vagy az nincs benne a tervekben? Legyen elég a tudat, hogy senki nincs egyedül? Legfeljebb majd az az orvos, az az ápoló lesz egyedül, akinek el kell döntenie, kit tesznek lélegeztetőgépre és ki hal meg. Remélem, majd arról is ír valami nemzeti érzelmű banda egy orrfacsaró nótát. Nem kellene esetleg elmondani az ország népének, hogy a kormány hogyan óhajtja megakadályozni azt, hogy családok maradjanak megélhetés nélkül? Nem kellene minket is beavatni abba, hogy milyen lépéseket tervez a kormány, mire készüljünk, mire számíthatunk? Vagy ez a nóta a válasz? Egymásra számíthatunk? Aztán meddig? Tudom. Ameddig meg nem halunk.

Jó ébredezést. De aki teheti, inkább aludjon vissza. Ha rémeket álmodik, annyira szar az sem lehet, mint a valóság.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!