Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


MSZP: Elfelejtették időben kihirdetni a 2022/23-as tanév rendjét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pintér Sándor – úgy tűnik – épp el van foglalva, hiszen az MSZP-s Kunhalmi Ágnes szerint egyszerűen elfelejtették kihirdetni a 2022-2023-as tanév rendjét, ami igen érdekes, tekintve, hogy már majdnem augusztus van. De hát háború van, nem is beszélve a válságról, ezért másra kell éppen koncentrálni, a diákok, tanárok és szülők tájékoztatása még ráér. Nyilván a Fidesz reagálni fog erre a közleményre és majd szépen kijelenti, hogy ha Gyurcsány lenne hatalmon, akkor már a közoktatás sem létezne, bezzeg Orbán mindent megtett azért, hogy növelje a tanárok megbecsülését, és amúgy is béremeléseket vezetett be. Már nagyon várjuk ezt az egyedi közleményt.

Elfelejtették időben kihirdetni a 2022/23-as tanév rendjét

Elképesztő és felháborító, hogy a magyar közoktatásban hosszú évtizedek óta először, még július végén sincs semmilyen információja a pedagógusoknak és a családoknak az előttünk álló tanév rendjéről.

Ez a késlekedés azért is érthetetlen, mert egy naptár segítségével különösebb hozzáértés nélkül is minden fontosabb dátum, amely a gyermekek, szülők és a pedagógusok munkarendjét és pihenő idejét meghatározza, rövid idő alatt kijelölhető. 2010-ig az a miniszteri rendelet, amely a tanév rendjét meghatározta, a tárgyév május végéig minden körülmények között kihirdetésre került. Sőt, a 2010 utáni években is ügyelt arra az Orbán-kormány, hogy a rendelet időben elkészüljön. Reméljük, a felelősök most nem arra hivatkoznak majd, hogy a háborús helyzet befolyásolja a korábbi jó gyakorlat folytatását.

Az MSZP felszólítja a belügyminisztert, hogy ne késlekedjék tovább: az érintetteknek joguk van időbe megtudni, mikor kezdődik és végződik a tanév, mikor milyen szünetek lesznek, hogy tervezni tudják az iskolákban dolgozók és a családok is a következő évet. Azért is fontos, hogy a szereplők időben tisztában legyenek a tanév rendjével, hiszen fel kell felkészülni az iskolaváltásokra, arra, hogy mikor lesznek a különféle felvételi és érettségi vizsgák.

Ezeknek a dátumoknak a meghatározása a minimum, amivel az oktatásért felelős tárcavezető a tanévre való felkészülést segítheti!

Kunhalmi Ágnes,
a Kulturális bizottság alelnöke (MTI-OS) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!