Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mráz Ágoston Sámuel a főnökéről: Csupán egy államférfi képes arra, hogy a pőre érdekek mellett az értékeket is képviselje

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tudnak betelni vele. Újra meg újra megforgatják a szájukban, rágcsálják, csócsálják, lenyelik, és óránként a hívek elé öklendezik a gazdi történelmi jelentőségű dallasi beszédének ötvenezer árnyalatát. Napok óta dicshimnuszokat zengedeznek a közpénzből kitartott állampárti szakértők, elemzők, semmihez valamihez és mindenhez is értő beszélő fejek arról, hogy valójában mit is mondott Európa dzsihadista bevándorlás elleni küzdelmének élharcosa (ez azért ütős) az amerikai szélsőjobb cirkuszi rendezvényén. Már vasárnap van, de még mindig nem értek a végére, pedig a félistenük már Horvátországban ad a kifinomult ízlésnek és a jól megérdemelt nyaralásnak.

Kizárólag közszolgálati jelleggel ma az Orbán-hívő Nézőpont Intézet háromnevű vezetőjét érte a megtiszteltetés, hogy a főnöke három nappal ezelőtt elhörgött történelmi beszédének jelentőségéről áradozzon a rezsicsökkentés átvert népének. Megértem. Ha eddig nem volt, hát most mindennél fontosabb a figyelem megosztása, terelése, zsibbasztása. Hátha elfelejtik, hogy a genderideológia, a gyuribácsizás, a jópofának szánt kocsmai csáknorriszozás és parttalan migránsozás, a liberális hegemónia elleni vérgőzös nemzeti szájkarete nem alkalmas kifizetni a hétszeresére dráguló gázszámlát, vagy enni adni a kölköknek a 34 százalékos élelmiszerinfláció háborús inflációban oldódó visszatérített szja hűlt helye fölé hajolva.

Mráz Ágoston Sámuel nem hagyta cserben a kenyéradó gazdáját és ő is szájba rágta, hogy a világ „baráti és Orbán Viktorral ellenséges” része is felfigyelt a miniszterelnök dallasi, a CPAC-konferencián mondott beszédére. Az alábbi gondolatsort olvasva egyrészt arra jutottam, hogy ha nagy leszek, én is Mráz Ágoston Sámuel akarok lenni, és ilyen okosságokért tízmilliókat zsebre vágni (nem!), hogy „bizonyos értelemben egy nemzetnek érdeke lehet bizonyos értékek védelme”. Másrészt az még ennyi idő után is érdekelne, hogy a Liberális Internacionálé egykori, Orbán nevű alelnöke mihez kezd, ha végre esetleg legyőzi a liberális hegemóniát? Az is magyarázatra szorulna, hogy ha a kereszténykonzervatív tolerancia jegyében kiirtották a politikából Trump kollégával a liberálisokat, az miért lesz jó a világnak, de a leginkább az érdekelne, hogy ha egyszer győz (ami eddig még egyszer sem sikerült, ahelyett, hogy fogynának, egyre sokasodnak az ellenségek), akkor mi lesz? Eltakarodik végre, vagy tovább szándékozik mérgezni magával és a nácizmusba hajló megélhetési kényszerképzeteivel már nemcsak a huzatos Kárpát-medence egyre áporodottabb levegőjét, hanem az egész világpolitikáét is?

Azt már nem kérdezem, hogy az igazi államférfi, amilyen Mráz szerint a főnöke, aki volt már minden és mindennek az ellenkezője aszerint, hogy éppen mi volt kifizetődő számára, pontosan milyen értékeket képvisel azon kívül, hogy ma már náciul kell megszólalnia ahhoz, hogy tizenkét évnyi hazudozásáról lehulló rezsicsökkentett lepel maga alá ne temesse? Az olcsó orosz gázról szóló átveréstől a kivágásra ítélt erdőkig mi a nemzeti érdek és érték abból, amit Orbán művel?

Mráz Ágoston Sámuel összegzése szerint a magyar kormányfő beszédének egyik fontos üzenete, hogy sikeres konzervatív politika érdekében a jobboldali politikusok ne a liberálisok elvárásaihoz igazodjanak.

Ugyancsak a dallasi beszéd fő üzenetének nevezte, hogy az amerikai konzervatívok és a nemzetben, családban hívő magyar, valamint európai konzervatívok egyesítsék erejüket a „liberális hegemónia” legyőzése érdekében.

Mráz Ágoston Sámuel elmondta: Orbán Viktor beszédében a migrációt, családpolitikát és a genderideológia elleni küzdelmet, valamint a közbiztonságot és az adópolitikát emelte ki, ezek a témák a választásokon a többség megnyerésére pályázó amerikai konzervatívoknak, a republikánusoknak is tanulságosak lehetnek.

A Nézőpont Intézet vezetője úgy vélte, hogy a magyar miniszterelnök dallasi szavait a „párhuzamok keresése” és az „egyensúly fenntartása” jellemezte.

A stabilitás és az újraválasztási sikerek sorozata bizonyítja azt, hogy Orbán Viktor sikeres és a társadalom többsége által támogatott politikát folytat – mondta, azt is jelezve, hogy csupán egy felelős politikus, egy államférfi képes arra, hogy „a pőre érdekek mellett az értékeket is képviselje“.

„Bizonyos értelemben egy nemzetnek érdeke lehet bizonyos értékek védelme” – fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel. Kijelentette, a migráció elleni küzdelem és a családok védelme Magyarországon „nemzeti érdek és nemzeti érték”, az amerikai konzervatívok pedig erről hasonlóan gondolkodnak.

Arról, hogy Orbán Viktort amerikai látogatása alatt Donald Trump volt amerikai elnök a saját birtokán fogadta, Mráz Ágoston Sámuel azt mondta: a két politikus közötti, az eszmei és politikai gondolkodás síkján lévő szövetség a gyakorlatban is megvalósulni látszik, a találkozó ennek a jelképe volt. Úgy értékelt: ha Donald Trump ismét indul az amerikai elnöki székért, akkor a két politikus közötti kapcsolat „nemcsak egy történelmi értékű barátság, hanem a jövő szövetsége lehet”. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!