Január 20,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Most aztán végképp összezavart a drága miniszterelnök úr

Orbán Viktor spontán kampánylátogatást tett Nyírbátorban. Egészen pontosan a Rosenberger Magyarország Kft. gyárában. Ezt onnan lehet tudni, hogy sok szép fotográfia jelent meg erről az MTI-ben. Például ez is:

Orbán Viktor miniszterelnök köszönti a dolgozókat az autóipari alkatrészeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft. nyírbátori üzemében 2018. március 12-én. MTI (Fotó: Czeglédi Zsolt)

Orbán Viktor miniszterelnök köszönti a dolgozókat az autóipari alkatrészeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft. nyírbátori üzemében 2018. március 12-én. MTI (Fotó: Czeglédi Zsolt)

Most aztán végképp összezavart engem a miniszterelnök úr, a kétségbeesés feneketlen szakadékának szélén egyensúlyozok. Nem, nem azzal zavart össze, hogy megint úgy loholt el kampányolni, hogy kizárólag az előre lezsírozott, biztonságos környezetben pofázott, az utcára megint nem mert kimenni, hanem azzal, amiket mondani bírt őzavarossága:

Magyarország olyan családi vállalkozásokat szeretne, mint a németországiak

Magyarország is szeretne olyan családi vállalkozásokat, amelyek hasonló eredményeket és sikereket érnek el, mint a németországiak – mondta Orbán Viktor hétfőn Nyírbátorban, ahol bejelentette az alkatrészgyártó Rosenberger Magyarország Kft. mintegy hatmilliárd forint értékű új beruházását.

A kormányfő hangsúlyozta, a rendszerváltás után a magyar piacgazdaság előtt példaként általában Németország szerepelt, amely egy vesztes világháború után is képes volt megteremteni az új német ipart.

A német családi vállalkozások a német emberek 68 százalékának adnak munkát, és a teljes német gazdasági teljesítménynek mintegy 50 százalékát adják. Ide szeretnénk eljutni mi is.

Olyan gazdaságot szeretnénk, mint a német, a családi vállalkozások adják a jövőben a reményeink szerint majd a teljes magyar gazdasági teljesítmény felét, és azt szeretnénk, ha a magyar embereknek mintegy hatvan-hatvanöt százaléka a magyar tulajdonú gyárakban és üzemekben dolgozhatna. (MTI)

Ha egyszer az volt eddig a duma, hogy egész Európa húzómotorja és gazdasági gőzmozdonya vagyunk, akkor most mire fel kezdtük el irigyelni a németeket?

Ha egyszer eddig az volt a duma, hogy egész Nyugat-Európa hozzánk fog menekülni a (lét)bizonytalanság elől, mert a migránsok már felzabáltak mindent, mit jelent ez a rinya?

Azt jelenti, hogy a magyar családi vállalkozások mégsem érnek el olyan sikereket, amilyeneket németországi társaik? És ha nem, miért nem?

Arról nincsen mondanivalója a miniszterelnök úrnak, hogy nyolc év alatt miért nem sikerült ennek az állapotnak a közelébe se kerülni?d

Nem lehet, hogy ha az elmúlt nyolc évben nem csak a Tiborcz-, Vajna-, Garancsi-, Mészáros- és egyéb famíliáknak és klánoknak az ország tyúkszemére állítása lett volna a cél, ha nem 24 óra alatt zavarnának le kis- és középvállalkozások számára kiírt átláthatatlan közbeszerzéseket, ha nem a holdudvar lopásainak favorizálásán munkálkodtak volna éjt nappallá téve, akkor most nem kellene irigykedni?

Nem lehet, hogy ha a multinacionális cégek verbális köpködése mellett közben nem tömték volna ki őket közpénzzel, előre kifizetve a magyar összeszerelő szalagmunkások több éves bérét nekik, hanem a magyar családi vállalkozásokat hozták volna helyzetbe, akkor most nem kellene választások előtt vágyálmodozni?

Miniszterelnök úr! Szánalmas ez az akaratlan beismerő vallomás. Szánalmas és köpedelem is egyúttal. A hazugságokat és az ipari méretű lopást nem lehet reményekkel kiváltani. Úgyhogy ön inkább ne reménykedjen, hagyja a dagadt ruhát másra! Szerintem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.