November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mondják meg Müller Cecíliának, hogy a józan ész hajója már rég elment

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem volt hadrafoghatóbb pártkatona vasárnap reggel, ezért a Rogán-központ előrángatta a NER naftalinjából Müller Cecília operatív országos tisztifőorvost, hogy mindenkit megkérjen arra, hogy vegye fel a harmadik oltást is, mert hát az a helyzet, hogy a koronavírus újabb változatainak a megjelenése miatt a szervezetnek többlet antigénhatásra van szüksége.

Most, hogy vége a járvány veszélyét pártállami érdekekből felülíró egyetemes eucharisztiának, a döglött állat kiállításnak, a békemenetnek, meg az összes tömeges nemzeti dáridózásnak és hacacárénak, és kiderült, hogy Orbán Viktor választási reményeivel ellentétben a vírus nem maradt a birkózószőnyegen, ahova ő egyedül levitte, és hiába nyugtatták magukat meg a népeket, hogy nem lesz negyedik hullám, lett negyedik hullám, a tojáshipózási szaktekintélyt és ájtatos gügyögési parafenomént beszalajtották Orbán közpénszolgálati rádiójába szónokolni. Nem rakom ide a teljes óbégatást (gyurcsányozás legalább nem volt benne), csak a lényeget:

Müller Cecília a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy november 22. és 28. között oltási hetet szerveznek Magyarországon. A már jól ismert kórházi és az újonnan nyitott oltópontokon reggel 7 és 19 óra között – előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is – várják azokat, akik fel szeretnék venni az első, a második vagy a harmadik oltást.

A tisztifőorvos az oltási héttel kapcsolatos várakozásairól úgy fogalmazott:  „nagyon bizakodó vagyok és az is szeretnék maradni”. Hiszen „az emberek már a saját szemükkel és tapasztalataikkal is láthatják”, hogy a védőoltás a legalapvetőbb védelmi eszköz a koronavírus-járvány leküzdésében.

„Bizakodó vagyok, hogy a józan ész felülkerekedik az aggodalmak, a tévhitek és a dezinformációk fölött” – hangsúlyozta. (MTI)

Szerény véleményem szerint egy egész ország jobban járt volna – nem most, már tavaly, a maradjotthon idején és azóta folyamatosan -, ha Müller Cecília karácsonyi recepteket írogat, zoknit stoppol és vasárnaponként elmegy a templomba. Cinikusnak tartom, hogy miután nem ezt tette, most van orcája az emberek józan eszére (értsd: intelligenciájára) apellálni és azt hivatkozási alapként emlegetni. Miközben Müller Cecília tavaly március óta tevékenyen részt vesz az emberek hülyítésében.

Szánalmas dolog a józan ész felülkerekedésében bizakodni és az emberek szemében és tapasztalataiban bízni, miután három járványhullámot már sikerült végigmaszatolni, végigtitkolózni, és ellentmondásos, zavaros kijelentésekkel a társadalmi bizalmatlanságot köbre emelni, és azóta sem változott semmi. Röhejes és dühítő az akciós oltási hétben reménykedni azok után, hogy korábban kormányutasításra fontosabb volt a röszkei szögesdrót tövében vadul migránsozni, vagy parlamenti képviselők járvánnyal kapcsolatos közérdekű adatkéréseit semmibe venni.

Mondják meg Müller Cecíliának, hogy ha maradt benne még bármennyi szakmai önbecsülés, akkor most még mindig nem lenne késő belátnia, hogy a mindenféle katonák és a hatalom talpasainak társaságában előadott több évados bohóckodásán, a sajtó érdemi kérdései közötti szlalomozáson, vagyis a pillanatnyi politikai érdekeknek alárendelt járványkommunikáción bukott el ez az egész. Elment a józan ész hajója, és Müller Cecília a főnökével még köpött is egyet utána.

Miközben nem tartanánk most sem itt, ha tavaly március óta fehérköpenyes szakemberek kommunikáltak volna a néppel, érthetően, egyenesen, világosan és őszintén, ha a sajtó kérdéseit nem kikukázták volna, hanem megválaszolják, és ha nem hiteltelen, önjelölt mindenhez is értő hatalomtechnikusok mantrázták volna, hogy az oltásellenes baloldal rárontott a nemzetre. Ha feleannyi energiát fektettek volna a transzparens kommunikációba, mint amennyit Gyurcsány, Karácsony megállításába és a Brüsszel elleni hadjáratba invesztáltak, akkor most nem lenne 2-3 millió ember, akinek – jobb ötlet híján – a józan eszében kell bízni, mert itt már a piócás ember sem segít. Abban a józan észben, amit  Müller Cecília gazdái egy évtizede módszeresen gyilkolnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!