Február 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mire ez a nagy felhajtás, jóemberek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 113,165 forint, még hiányzik 2,886,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóóóóóreggelt! Végre nincs hétfő (na, és?), hanem szombat van, vagyis könnyen lehet,  hogy holnap vasárnap lesz, és az történetesen az a napja lesz a hétnek, amikor ellóghatom a koránkelést, mert valamelyik drága kollégám kötelességtudóan készenlétbe helyezi magát. Addig is dübörögjön a hétvége, remélem a miniszterelnök úrnak lesz ideje kisimítania az agytekervényeit a keddi strasbourgi jelenés előtt. 7 perce lesz arra , hogy megvédje magát és a kormányát és a zenekarát a gaz, migránsokat simogató idegen, idióta zsoldosoktól. Félreértés ne essék: Orbán nem Magyarországot, hanem a saját rongyos köpönyegét és mundérját védi majd abban a 7 percben, és a hosszú napok óta tartó hisztérikus vernyogás ellenére a Sargentini-jelentés továbbra sem a migrációról, hanem a jogállamiság magyarországi helyzetéről szól. Ezt onnan is lehet tudni, hogy már napokkal a szavazás előtt azt sulykolják a hatalom egyik végétől a másik is, hogy ha a jelentés megszavazásra kerül, az csalás lesz.

Ki más tudhatná ezt jobban, mint az alább látható nagyarc, aki a hanyatló EP-ben lógatja a lábát és vagánykodik évek óta? Aki nem elég, hogy hatalmas arccal baromságokat írogat a Facebook-oldalára, utána begyalogol az ATV stúdiójába és fél órán keresztül 0, azaz nulla érv felsorakoztatása mellett kinyilatkoztatott. Álértelmiségi allűrökkel, modoroskodva. Amivel semmi baj nincsen, hiszen ennyire képes, ezzel a nagy eszével lehet az, aki. Ha nem is jut el a hozzá hasonló kapacitással közlekedő, csatakiáltásokkal hergelhető, magukat mindenkinél okosabbnak és magyarabbnak tartó emberek tömegeihez, tisztázzuk: amit a Fidesz és külön Deutsch Ennyike Tamás csalásnak nevez, az az EP szabályzatának egyik paragrafusa, amelyet pillanatnyilag az Európai Parlament jogi szolgálata és az alkotmányügyi szakbizottság értelmez. A paragrafus így szól:

Annak kiszámításához, hogy egy szöveget elfogadott vagy visszautasított a parlament, csak a mellette és ellene szóló szavazatokat vegyék számításba, kivéve ha speciális többséget ír elő az alapszerződés.

A kérdés az, hogy a tartózkodó szavazatok beleszámítanak-e a szavazatszámba – vagyis a 2/3-os többséghez szükséges képviselői létszám részét képezik-e. Ez pedig annak függvénye, hogy erre az esetre speciális többséget kell alkalmazni, avagy sem. Most is csak azt tudom ajánlani, hogy ökölrázás, vinnyogás, a várható eredmény előremagyarázása helyett olvasni kell, értelmezni kell, a büdöstahóság meg mások véleményének hivatalból történő fikázása nem jelenti azt, hogy valaki az igazság birtokában van.

https://www.facebook.com/atv.hu/videos/1881602665266546/?notif_id=1536227982149670&notif_t=live_video_explicit

Tehát még egyszer: a Fidesznek az lenne az érdeke, hogy minél többen elsunnyogják a szavazást, azaz tartózkodjanak, azaz a 2/3-os többséghez szükséges képviselői létszám részét képezzék a tartózkodások is. Nyilván a Fidesz sorsa a néppárti képviselők kezében van, akiknek a szavazataitól függ a Sargentini-jelentés sorsa.

E tekintetben érdemes szót ejteni arról, hogy például Merkelék, vagyis a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) nem ad ajánlást európai parlamenti (EP-) képviselőinek arra, hogy miként szavazzanak. Majdnem dobtam egy hátast a gyönyörűségtől, de aztán a frakció CSU-s tagjainak vezetője kijózanított:

… bárki szabadon megítélheti a Magyarországon zajló folyamatokat, de visszafogottságra van szükség, és annak belátására, hogy Magyarország demokratikus ország, amellyel szemben nem szabad felemelt mutatóujjal fenyegetőzni.

Szóval nem adtak ajánlást, értem. Azt nem tudom, milyen lett volna, ha adnak. Visszafogottan kérdezem, természetesen. Bár nehezemre esik visszafogottságot gyakorolnom, amikor meglátom, meghallom, vagy valahol olvasom, hogy Kövér László kinyitotta a száját. És igen, megtörtént. A visszafideszesített HírTv-ben Szentesi Zöldi László és Gajdics Ottó kiváló mikrofonállványokat izzasztották rommá kényelmetlen, valódi, újságírókhoz méltó kérdésekkel (nem!) a Ház elnökét. A Szijjártó Pétertől Deutsch Tamáson át Kocsis Mátéig visító egérként toporzékoló, hazugságot, lejáratást emlegető bégetőkórus vergődésével öntudatlanul szembehelyezkedve Kövér – sok más mellett, amihez szintén ért – megszakértette a Sargentini-jelentést, amit a Drágán add az életed! filmszéria történetéhez hasonlított:

Lehet, az első rész izgalmas volt még, úgy tűnt van tétje, de a negyedik résznél már a promóciónál unja az ember. (…) Senki se gondolja, hogy a hetes cikkelyből bármi is lesz, talán még beterjesztői sem. (…) Elképedve nézzük a képernyőn keresztül, hogy ennyire hülyék nem lehetnek, akik ott vannak, hogy szemben a kitűzött célokkal, gyakorlatilag az Európai Unió sírját ássák.

Jó, akkor még egyszer megkérdezem: ha csupa IQ-hiányos, súlytalan, inkompetens barmok ülnek az EP-ben, akik szánalmasan és nevetségesen rugóznak az autópályán a forgalommal szembemenő, ám az egyedüli, abszolút igazság tulajdonosaként futó, nagyszerű Orbán-kormányon, ámde semmi esélyük megállítani Európa gőzmotorját, akkor mire ez a nagy felhajtás? Az meg külön dicséretes, hogy olyan embereket köpköd a magyar országgyűlés elnöke, az ellenvéleményeket nem toleráló, saját identitására oly érzékeny alufóliasisakos, két lábon járó paranoia, akiket demokratikusan választottak meg európai polgárok. A Fideszt meg azért nem szabad semmilyen körülmények között bírálni, mert őket (is) állítólag demokratikusan választottak meg. Aha. Mestermunka, Kövér elvtárs!

A napos oldalon most éppen Vekerdy Tamás pszichológus akasztása folyik, akinek volt pofája egy Orbánnak címzett, tegeződő nyílt levélben számon kérni a csuhások legnagyobb ellenségéből az egyház gazdájává avanzsált elvetélt sufnijogász kereszténységét. Azt írja az egyik közpénzfaliújság:

Nyílt levelet írt Vekerdy Tamás Orbán Viktornak, melyet az Élet és Irodalom hozott le. A pszichológus tegeződve, kioktató stílusban szólítja meg a magyar miniszterelnököt, idézi a Biblia tanítását és kétségbe vonja Orbán valódi kereszténységét, melyet a második világháború előtti és alatti zsidógyűlölettel azonosít. Ezzel a Horthy-korszakot is megbélyegzi, majd tovább folytatja a sárdobálást.

Zavarbaejtő, lássuk be! Tehát már itt tartunk. Vekerdy megbélyegzi a Horthy-korszakot. És leírják, basszameg. Tudom, hogy a másokat szektázó gyűlöletszekta nem feltétlenül arról híres, hogy lehetősége van neki önállóan gondolkodni és hasznos információkat befogadni a Schmidt Máriák által még át nem írt történelmi múltból, de ajánlom nagyon sok szeretettel ezt az írást: Horthyt nem lehet mentegetni. Arról szól, hogy a közhiedelemmel és az újra divatos mentegetésekkel ellentétben a kormányzónak nem csupán lehetősége, de számos eszköze is lett volna, hogy a deportálásoknak és a zsidókkal való embertelen bánásmódnak véget vessen. Nem tette. Azt a korszakot nem lehet megbélyegezni, az egy ordas, okádék, szégyenletes korszak volt, szégyellheti magát mindenki, aki ma bégetve ajnározza Horthyt.

Ide kapcsolódik szorosan: végre Mária álma valóra válik, nem hiába rugdosta kitartóan álmának gyilkosát, Lázár Jánost a különbejáratú szennylapjában. Jövőre megnyílik a Sorsok Háza, amely projekt a Schmidt-Lázár szembenállás okán évek óta befagyott. A holokauszt gyermekáldozatainak emléket állító intézménynek a Józsefvárosi pályaudvaron kialakított épülete immár három éve üresen áll – a múzeum koncepciója körül kialakult viták miatt -, Gulyás Gergely azonban bejelentette, hogy a hátralévő alig fél évben a kormány a Köves Slomó vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel és a Schmidt Mária vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvánnyal együttműködve kialakítja, majd átadja az emlékhelyet. Hogy valójában miről szól ez a mizéria, ITT olvasható egy remek írás.

A mindennapi, húsba vágó keservekre már nem jutott időm, de örülök, hogy keményen titkolják az illetékesek – mert ez minden idők legtranszparensebb kormánya -, honnan lett pénz a Honvédkórháznak új berendezésekre, megemelt órabérekre. Az is igaz, hogy engem az sokkal jobban érdekelne, hogy eddig mi a büdös francért nem volt.

Másrészt ERRE végképp nem lelem a szavakat, inkább el is búcsúzom gyorsan, csak előtte röviden: Kőbányán az egyik választókörzetben szeptember 30-án időközi választást tartanak. Az ellenzék jelöltje az egyik parkban több, ordenáré állapotban lévő padot lefestett. Másnap a fideszes önkormányzat szétverte. Ennyi. Megevett a fene itt mindent!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!