Február 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minél rosszabb mindenki másnak, az ájtatos műanyagkeresztényeknek annál jobb

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 113,165 forint, még hiányzik 2,886,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát akkor dicsértessék a Jézus Krisztus meg a Negro-sötét nemzeti pusztaság! Végre megpihent az Úr, csak a hülyék anyja várandós folyamatosan. Ez természetesen nem függ össze semmivel, csak Edgar nyomán néha eszembe jut. Ha még ébren nem is vagyok, de magamhoz képest derékszögbe lendültem, úgyhogy gondoltam, elmesélem, mi a helyzet mostanság, mit tartok szóra érdemesnek abból, amihez szerencsénk van, ha akarjuk, ha nem.

Nem vagyok egy kifejezetten szentimentális ember, vagy legalábbis azt gondolom magamról, hogy nem vagyok, de a Miskolchoz tartozó Lyukóvölgyben élő 3-4 ezer, jórészt halmozottan hátrányos helyzetű ember – nyugdíjasok, segélyen lévők, sokgyerekesek, munkanélküliek – egyikének-másikának sorsát bemutató cikktől még nekem is elszorult a torkom. Mert ez a valóság semennyire nem látszik a Karmelita Dunára néző, panorámás puritánságából, és a szabadságharcos, győztes csatakiáltások zajában sem hallatszanak a nyomorúság halálhörgései. Ennek az országnak csak azért nem pusztultak el még teljesen bizonyos részei – például a Miskolchoz tartozó Lyukóvölgy -, mert vannak elhivatott, a szó legnemesebb értelmében vett jó emberek, akik lehajolnak azokhoz, akikhez önérzetes gazemberéknek nem szokásuk. Azokat a szavak, amelyek megint eszembe jutottak rögtön a torkom elszorulása után, most inkább megint nem írom le, hogy vasárnap reggel ne zaklassam fel a mimózalelkeket, akiket rendszerint nem érdekel, az indulatokat kiváltó rögvalóság, de belecsimpaszkodnak az obszcén kifejezésekbe, mert addig sem kell szembenézni semmivel. Jól van az úgy.

Meg a világszívonalú, 2,2 milliárdból épülő kisvárdai termálvizes lórehabilitációs központ is köszöni szépen, jól van. Mert lovas nemzet vagyunk, vagy mi a jóisten! Adjuk meg a módját, merjünk nagyot álmodni!

Mivel sem Közép-Európában, sem az egész kontinensen hasonló adottságokkal bíró létesítmény nem áll rendelkezésre, a lovascentrum számos más, magas lovaskultúrával rendelkező nemzet válogatottjait is hazánkba vonzhatja, hazai és nemzetközi versenyhelyszínként is funkcionálhat

– ezt Cseresnyés Péter, Palkovics innovációs és az MTA-t szétszopató szakminisztériumának államtitkára válaszolta Orbán helyett Vadai Ágnes képviselő kérdésére, amely arra vonatkozott, hogy célból kell a lówellness. Nem tudom, mit nem lehet érteni ezen: kontinentális hiányt pótolnak a létesítménnyel. Az jó, mert 2010-hez képest Magyarországon, nem csak a populáció hanyatlik demográfiailag, de a lovak száma is csökkent (64 800-ról 52 100-ra), szóval jó az irány. A prioritások felismerése nagy erőssége volt mindig is ennek a kormánynak. Ezért terveznek Kisvárdától néhány kilométerre, a semmi közepére, Szabolcsveresmartra luxus-teniszakadémiát is. Mert ha a pénzes emberek igénylik, akkor kell ilyen. Az igaz, hogy mindeközben a 2,2 milliárdos lówellness-központnak és 2,5 milliárdból épült stadionnak helyet adó Kisvárda egyik iskolája a szülőktől kért pénzt,hogy le tudják burkolni az intézmény udvarát, de nyugi: nekik a haza az első!

Ez azon mérhető le a legjobban, hogy dolgoznak az elvtársak. A KDNP-nek és külön Semjén Zsoltnak is igen jó érzéke van a munkához. A szétszívatott, lezüllesztett magyar oktatásban is volt/van még pár olyan jól működő dolog, amit még Hoffmann Rózsának sem sikerült annak idején szétvernie, de majd most Semjén elintézi. Az úgy van most még, hogy az óvodapedagógusok állapítják meg, mikor iskolaérett egy gyerek, vagyis azt, hogy menjen 6 évesen iskolába, vagy maradjon még egy évet az óvodában. Ezzel a lehetőséggel rengetegen élnek, hiszen miután evidencia, hogy a gyerekek különböző korban válnak képessé az iskolai helytállásra, azt is tudják, hogy az óvodában dolgozó szakemberek pontosan látják, kinek érdemes még várnia és kinek nem. Ezt Semjén holnaptól jobban tudja, úgyhogy benyújtotta rosszemlékű Hoffmann asszonyság korábban elvetélt javaslatát, amivel lényegében a kormány eltörli a rugalmas iskolakezdést: ha egy gyerek betöltötte a 6. életévet, kötelező elmennie iskolába. Tehát ha a szülő vagy a hozzáértő óvodapedagógus nem gondolja, hogy a 6. életévét már betöltött gyerek már iskolaérett, akkor a szakértői bizottsághoz kell fordulnia. Ezek a bizottságok eddig csak a „problémás esetekkel” foglalkoztak (vagyis a még hétévesen sem iskolaérett gyerekekkel), ezután viszont minden kérelmet nekik kell elbírálniuk. Szép munka, Semjén! Nem elég, hogy azon ügyködnek, hogy se a szülőknek, se a tanároknak ne legyen beleszólása az iskolaigazgatók kinevezésébe, a gyerekek érdekei is le vannak szarva. Minél rosszabb nekik, annál jobb ezeknek az ájtatos horogkeresztényeknek. És tényleg, már időben el kell kezdeni a populáció rommá szívatását, a kötelező óvodáztatásnál kezdik: eztán majd közigazgatási perben (!) dőlhet el, hogy valaki otthon maradhat-e még egy évet, vagy mennie kell akkor is, ha még nincs itt az ideje.

Semmi baj. Legalább a babaváró támogatással minden rendben van. Ja nem. A július 1-jétől igényelhető babaváró támogatást – a várakozásokkal ellentétben – nem lehet korábban felvett hitelek előtörlesztésére fordítani. Pedig a felmérések szerint a jogosult kismamák 35-40 százaléka már korábban eladósodott, és a hiteleik előtörlesztése volt az egyik céljuk. Egyébiránt az orbáni szemfényvesztés feltételeinek eleve csak a fiatal házasok mintegy 60 százaléka felelt volna meg, most hogy Varga Mihály közepes képességű könyvelő megküldte a bankoknak ezt az utasítást, ennek a 60%-nak a lehetőségei is korlátozottabbá válnak, vagyis a 10 millió forintos ingyenhitelnek csak legfeljebb egy részét tudják felvenni. Nem részletezem, a NER mézesmadzagjai már csak ilyenek, de tíz éve még mindig van egy elég széles közönség, amelyik rendületlenül zabálja a moslékot, amit eléje hánynak az elvtársak. Hát hajrá!

A lényeg az, hogy a Nézőpont Intézet megkutatta: Tarlós István ellen senkinek semmi esélye nincs, kár is erőlködni. A budapestiek 71 százaléka úgy véli, Tarlós István nyerne, ha most hétvégén tartanák a voksolást. A voksolást nem most hétvégén tartják szerencsére, de a kormányközeli tenyérjósda így is tudja a tutit. Tarlós Istvánra legalább 10 százalékponttal többen szavaznának, mint Karácsony Gergelyre, aki a szavazatok 36 százalékát szerezné meg a jelenlegi polgármester 50 százalékos támogatottsága mellett, míg 48 százalék ellenében Kálmán Olga 38 százalékra számíthatna. Kerpel-Fronius Gábort még ennél is jobban, 54-22 arányban verné a jelenlegi polgármester, mint ahogy Puzsér Róbertet is, 55-18 arányban. Jól van, elvtársak, méricskéljék csak a méricskélnivalót, folyamatosan kell a muníció a melldöngetéshez. Mert mellet döngetni fél egészség.

Úgyhogy itt van például a világszínvonalú magyar egészségügy és Csernobil párhuzama az Index remek kvízében. Azt hiszem, azoknak is érdemes belepillantani, akik nem látták a most futó népszerű sorozatot. Bevallom, én súlyosan felülértékeltem a magyar világszínvonalat, ami ezek szerint még annál is gyászosabb, mint ahogy az én fejemben él.

Nem baj, mert a jobboldali morális fölény az legalább mindig kéznél van és ellensúlyát képezi a valóságnak. Szándékosan nem írtam az MTA kéjbarlangját kioknyomozó állampárti propagandáról, mert mióta Palkovics elvtárs nyilvánosságra került öblös hazugságairól csak annyit bírt mondani Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, hogy alapvető morális problémák vannak az Akadémián, ha egy ilyen hangfelvétel kiszivárgott (vagyis nem az a baj, hogy a miniszter egy hazug görény, hanem hogy erre fény derült és dokumentálható), teljesen lefagytam. De tudták fokozni ezzel a szív alakú ággyal felszerelt, sarokkádas ocsmánykodással, amihez természetesen Lovász Lászlónak semmi köze nincs, de eldöntötték, hogy kicsinálják, úgyhogy kicsinálják. Ennyi. Az Akadémiai Dolgozók Fórumának állásfoglalását mindazonáltal korrektnek érzem, de mást nem tudok ehhez hozzátenni. Nincs alja a gödörnek semmilyen irányból, tudomásul veszem. Viszlát, minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!