Október 22,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindennel is rendelkezünk a koronavírus elleni harchoz

Orbán Viktor szerint minden is rendelkezésre áll ahhoz, hogy a koronavírus elleni védekezés eredményes legyen. Van elég eszköz, kórházi ágy és személyzet is. Na most az első kettő valóban igaz lehet, de a személyzet kérdésében nem lennék ennyire biztos. Már csak azért sem, mert több kórház is segítséget kért, mivel nincs elég szakemberük. Ez pedig nem más, mint szakemberhiány. Ez persze nem hangzana olyan jól a rádióban, csak hát közelebb állna a valósághoz. De lássuk, mit mondott még Orbán:

Budapest, 2020. szeptember 26., szombat (MTI) – Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésről a Facebook-oldalára szombat reggel feltöltött videóban.

A miniszterelnök az operatív törzs reggeli ülése után kiemelte: a koronavírus-járvány második hulláma nagy lendülettel megindult Magyarországon is. Emlékeztetett arra, hogy az operatív törzs ülésein rendszeresen áttekintik a kórházi kapacitásokat, vagyis azt, hogy van-e elegendő ágy, eszköz, lélegeztetőgép, orvos és személyzet.

A szombati ülésen azt a tájékoztatást kapta – tette hozzá -, hogy ezek közül minden rendelkezésre áll, és bár vannak “lezsírozott” járványkórház-kapacitások is, ezeknek a megnyitása most még nem szükséges. A betegek száma valószínűleg emelkedni fog, “és valamikor ezeket meg kell nyitnunk, de egyelőre biztonságos mennyiségű tartalékkal rendelkezünk” – mondta Orbán Viktor. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!