Február 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindenkit hátba szúrnak, a szemük nem rebben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 397,325 forint, még hiányzik 2,602,675 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, drága emberek a NER magaskultúrájában és azon kívül is! Először is mondok egy szép nagy csütörtököt, abból nem lehet nagy baj, és még obszcén szavak sincsenek benne. Pedig kizárólag obszcén szavak jutottak eszembe tegnap, amikor Palkovics László szivárgó, ragacsos hazugságai megütötték a fülemet.

A kormány nem akarja, hogy az Akadémiáról a kutatóintézetek leválasztásra kerüljenek. Nincs semmiféle olyan szándék, hogy az Akadémia működési módját bárki megváltoztassa. Nem akarja a minisztérium megmondani a kutatóintézeteknek, hogy mivel foglalkozzanak, nem akarja a minisztérium a kutatóintézetek irányítását átvenni, semmi ilyen szándék nincs

– ezt mondta szó szerint a Palkovics nevű végrehajtó még tavaly a Magyar Tudományos Akadémia elnökségének egy találkozón, az MTA kormányzati szopatásának vadhajnalán. Azt is hozzátette, hogy az intézmény autonóm döntése, hogyan menedzseli a jövőben a kutatóintézeteket. És nem, nem és nem. Ők semmibe nem akarnak beleszólni.

Az egy dolog, hogy az e megnyugtató hablattyal homlokegyenest ellenkező tartalmú törvényjavaslatukat, a tudományos közvélemény tiltakozását ívesen, jó magasról leszarva azóta már rezzenéstelen pofával benyújtották a parlament elé – miszerint sok egyéb disznóság mellett kurvára megváltoztatják az Akadémia működési módját, kurvára kiszervezik a kutatóhálózatot az MTA alól, de legalább az új irányító testületben a tagok fele kormány által delegált Bólogatójános lesz, és extrában még kötelezik is az intézményt arra, hogy tulajdonát ingyen használatba adja -, de volt jó vastag bőr a rinocéroszpofájukon, úgyhogy meg is magyarázták. Egyrészt azt hazudták – a hangfelvételen sorakozó, tisztán hallható, bizonyító erejű állítások ellenére -, hogy a kormány álláspontja egy éve lényegében változatlan. Másrészt az innovációs minisztérium kommunikációs főosztályának ügyeletes íródeákja még cifrázott egyet a cifrázhatatlanon:

A hivatkozott mondatok az egyeztetések elején hangzottak el, azóta a hosszú ideje eredménytelenül zajló folyamatok miatt egyes részleteikben mindkét fél elképzelései módosultak.

Jó, végül is írhatták volna azt is, hogy boldog karácsonyt, vagy hogy valaki feltörte Palkovics László beszélésre alkalmas orgánumát, úgyhogy mindezt nem is ő mondta, és mindenkit beperel, aki őt ilyen módon rágalmazza. Nade ennyire penetráns módon hazudni mások nevében, konkrétan az MTA világos, egyértelmű álláspontjáról azt lódítani, hogy az módosult volna, a vérgeciség, az aljasság minősített esete. És akkor is az lenne, ha történetesen egy hasznos, előremutató szándékról lenne szó, nem pedig egy újabb nyilvánvaló romboló, erőszakos, önkényes erődemonstrációról. Ja, hát ja. Hátba szúrnak mindenkit, a szemük nem rebben.

Ugorjunk. Miközben az ellenzéki főpolgármester-jelöltek programokról, elképzelésekről beszélnek, vitáznak (tegnap este tartották a június 20-án kezdődő, egy hétig tartó budapesti ellenzéki előválasztás előtti utolsó vitát az Átrium Színházban, az aHang civil szerveződés kezdeményezésére) a Fidesz a Századvég nevű pénzmosodát küldte csatába, hogy megkutassa: Tarlóssal szemben konkrétan elindulni is teljesen felesleges. Legfrissebb felmérésük szerint az őszi önkormányzati választás jelenlegi főpolgármester-jelöltjei közül a kormánypárti Tarlós Istvánra szavaznának a legtöbben. Közleményükben azt írták, a Századvég megvizsgálta a főpolgármesteri tisztségre pályázók népszerűségét. A kutatás eredménye szerint Tarlós Istvánra a válaszadók 50 százaléka voksolna, ami szélesebb körű támogatást jelent, mint a politikai jobboldal jelenlegi fővárosi bázisa. Hát de nem az volt, hogy 53 harmad százalék? Vagyis hogy az ellenzék Budapestet is elveszítette május 26-án? Továbbá nem, a Fidesz nem jobboldali, mellesleg az nem érv Tarlós Fakocka Istvánnal szemben, hogy Kálmán Olga bukott műsorvezető. Tessék szétszedni a programját (van bőven mit), neki legalább van. Karácsonynak, Kerpel-Froniusnak és Puzsérnak is van programja. Tarlósnak mije van? A minősíthetetlen stílusán, valamint Orbán pórázán és zsarolási potenciálján kívül? Jó, akkor ezt megbeszéltük.

Egyéb területeken is nyomulnak a fideszes boszorkánykonyhák. Miközben – a sakálmédiából tudom – az Alapjogokért Központ jósai azon lamentálnak, hogy az Unió jelenlegi formájában fenntarthatatlan (egyetértek, csak nem azért fenntarthatatlan, amiért a NER-cselédek és engedelmes szolgák pártutasítás szerint gondolják) és Weber bizottsági elnöksége teljes abszurditás lenne (fasza lenne összevetni Orbán márciusig hangoztatott Weber-dicséreteivel, aztán felköpni és aláállni), a Századvégbél azt is megkutatta, hogy akár újra elérheti az 5 százalékot a gazdasági növekedés. Amelynek egyik hajtóereje továbbra is a béremelkedésnek köszönhető fogyasztás lesz.

Ez ahhoz képest egészen fasza kilátás, hogy nem fideszes elemzések szerint 2020-ra (ami nem a távoli jövőben, hanem jövőre lesz) már csak Bulgáriában lesznek alacsonyabbak a jövedelmek, mint Magyarországon. Vagyis ne vitassuk el a propagandától, hogy Magyarország jól teljesít, csak hát a többi ország jellemzően még jobban. Ebben az is benne van egyebek mellett, hogy máshol a létminimumon vagy az alatt élők számának visszaszorításán dolgoznak, nem a statisztikák kozmetikázásán és a nyomorúság mérésére alkalmas módszerek megszüntetésén vergődnek. (Zárójel: elborzadásul nézzék meg, hogyan hízlalták fel Rogán 2015-ben alakult propagandaminisztériumát (beleértve a tavaly hozzávágott turizmust), miután azt hazudták róla megalakulásakor, hogy dehogy fog több pénzbe kerülni.) És bár Orbán Viktor gyakran hangoztatott estimeséje szerint Közép-Kelet-Európa az EU gazdasági motorja, zászlóshajója, ez abból szempontból feltétlenül hazugság, hogy a bérfelzárkózás a hanyatló Nyugathoz kurvára nem jön össze annak ellenére sem, hogy a bérek valóban nőttek. Az meg különösen hervasztó, hogy a reálbérek a régióban Magyarországon és Horvátországon kívül 2019-re mindenhol meghaladták a 10 évvel korábbi, 2009-es szintet. Vagyis a régióban csak ebben a két országban maradt figyelemre méltóan lassú a bérfelzárkóztatás a válság rendeződése után. Vagyis beszűkült a munkaerőpiac, a kétségtelen bérfelzárkóztatási tendencia viszont egyáltalán nem a fideszes politikai akaratnak, sokkal inkább a kényszernek köszönhető: konkrétan a munkaerő-elvándorlásból is fakadó munkaerőhiánynak.

Mielőtt az elvtársak elveszítenék a fonalat, aminek a megtalálására sem szokott lenni általában politikai akarat, ejtsünk egy szót a jövő évi költségvetésről, amelynek tervezetét tegnap mutatta be Varga közepes képességű könyvelő a parlamentben. Azt már eddig is lehetett tudni, hogy 2020 legnagyobb vesztese az oktatás, különösen a felsőoktatás lesz (mondhatni fideszes papírforma), miután nem lesz választási év, a nyugdíjasokat sem kényeztetik már az asztalról lehulló morzsákkal, ezzel szemben valamivel több pénz jut az egyébként világszínvonalú világszínvonalon összeomló egészségügyre, a legnagyobb nyertes pedig a honvédség lesz. Ehhez képest tegnap az is kiderült, hogy a sarokszámokból az látszik, mintha spórolni akarnának egy esetleges válságra. Mondjuk én ezt a szót már régóta képtelen vagyok egy mondatban értelmezni az Orbán-kormánnyal, úgyhogy természetesen nem arra kell gondolni, hogy Rogánon és Mészároson fognak spórolni, hanem.

Sőt, az egyéb szemfényvesztéseken sem fognak spórolni, a kisember meg majd jól lakik a hittel és a keresztény gyökereivel. Aztán vagy rájön előbb-utóbb, hogy egy évtizede átverik, vagy nem jön rá. Mindenesetre az például szerintem a véres cinizmus legsötétebb bugyra (ez is), hogy miközben Magyarországon papíron tüntetik el a szegényeket, alkotmányos fércekkel üldözik a hajléktalanokat, százmilliárdos közpénzpropagandával szaratják be a legkiszolgáltatottabbakat, az etióp egyház hősies munkáját pénzelik – az üldözött keresztények megsegítésére és a migráció megelőzésére hivatkozva!!!! -, miközben az etióp katolikus egyház bíborosának saját bevallása szerint Etiópiában egyáltalán nincs keresztényüldözés. Ez zseniális tényleg.

Talán nem a véletlen műve, hogy a parancsra egyenbégető fideszes propagandamédiában (pedig végigtúrtam az egész napos oldalt) nem volt hírértéke annak, hogy két arab egyetemistát a „migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!” csatakiáltás és szöges bakancsok kíséretében bántalmazott még tavaly két viszkető tenyerű szittyamagyar honpolgár. Most azért lett volna hírértéke a dolognak, mert a Pécsi Járási Ügyészség közösség tagja elleni erőszak miatt emelt vádat ellenük. Ez valahogy nem fért bele a jobboldali morális fölénybe, pedig megérne több lexikonnyi misét, hogy foltokban és nyomokban micsoda fertővé vált ez az ország. Továbbá érdekes volna tudni, hogy ezzel az elszabadult elmebajjal milyen viszonyban áll az, hogy a kormány több mint 10 milliárdot költött tavaly külföldi egyetemistákra. Hmmm? Vagyis hogy miközben a magyar felsőoktatásban több évtizedes mélyponton van a hallgatók száma, és miközben rikácsolva harcol a kormány a migrációval, egyre több külföldi diák tanulmányait finanszírozza közpénzből. Ettől nem hasad ketté a mocskos tudatuk?

Hát nem, de mondok még jobbat. Miután a XIII. kerületi  Németh László Gimnázium évzárója alatt meglopták a diákokat (a cuccaikat gyanútlanul az osztálytermekben hagyták) és a Fővárosi Rendőr-főkapitányság nyomozást indított, az iskola vezetőségét kurvára nem az érdekli, hogy az elkövetők kézre kerüljenek, hanem nyomoznak ők is nagy erőkkel, hogy megtalálják azt, aki kiszivárogtatta a kínos esetet a médiának. Továbbá a diákokat hibáztatják azért, hogy miért nem vitték magukkal a telefonjaikat és egyéb értékeiket az évzáróra. Azt hiszem, megint eggyel közelebb kerültem annak megértéséhez, hogy miért rohad ez az ország. Nem azért mert a legfelsőbb szinteken pöffeszkedők erkölcsi hullák, hanem mert alul is hasonló morálisan leamortizált káderek ügyködnek. Jobb napokat mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!