Augusztus 9,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden színvonal alatti sakálmentalitás

Nem szívesen reklámozom a szellemi pusztulatot ha nem  muszáj (fideszül: morális fölény, és ma amúgy is morális fölény napot tartunk), de miután a politikai korrektséget gyűlölő, az egészséges önkritikát meg hírből sem ismerő, a Fidesz propagandáját visszaöklendező, focihuligánból lett önjelölt betűvetők egyike, az állampárt újabban kedvenc jobboldali újságírója az alábbi produkciót előadta, kénytelen vagyok. Ha nem a saját szememmel látom, biztosan nem hiszem el. De miután ez valóban megtörtént, a szekunder szégyenérzet súlya alatt senyvedek.

Az történik, hogy a jobboldali morális fölénnyel felvértezett, csalódott Jobbik-szimpatizánsból lett ünnepelt fideszes újságíró a pártállam több napos kommunikációs hadviselését jobbról előzve nekiesik az Európai Bizottság Budapesten tartózkodó alelnökének. Élő erkölcsi világítótornyokat csak pontosan szépen idézzünk (a hivatkozást nem áll módomban berakni, mert tiltja a vallásom):

Elkaptuk! Nekiestünk Timmermansnak Budapest utcáján | Videó 

Mi is épp sétálgattunk Budapest utcáin, amikor megpillantottuk. Megpillantottuk és rámentünk a csúcsjelölt “torkára”. A helyszínen megjelent 2-3 tévéstáb köpni-nyelni nem tudott, elloptuk a műsort ismét vadban. (…) Nem fogunk csodálkozni azon, ha most megint a Vadhajtások lesz a téma az EP-ben, illetve most szembesülhetett azzal a csúcsjelölt, hogy Magyarország a magyaroké! És az is marad!

Aki esetleg még nem látta, ímhol a nekiesés, amitől az ember úgy süllyed el szégyenében, mintha nem is lett volna:

Az egy dolog, hogy ma már az igénytelen mocsári trollból is lehet ünnepelt propagandista, ha eléggé sötét és gátlástalan. Sőt, ez már leginkább elvárás a morálisan napos oldalon. Ahhoz viszont mennyire kell önkritikátlan taplónak lenni, hogy valaki ezzel a kezdetleges kocsmai angolsággal, magát a nép újságírójának kiadva belerongyoljon egy európai politikusba (értsd: rámegy a torkára), és rázza az öklét, hogy mi a fasznak jött ide?

Mert lehet valakivel nem egyetérteni, lehet gyűlölni is, a fejére lehet olvasni az aktuális propaganda összes rongyos paneljét, de erre az útszéli, ordenáré stílusra nem hiszem, hogy civilizált helyeken létezik felmentés. Annál is inkább, mert a geci hollandus, akit Orbán évértékelőjében köpködésileg a szájára vett, nem osont el gyáva féregként, ahogy a felcsúti szokott, amikor újságíró-veszélyt érez, nem hányta oda a verőemberei válla fölött áthajolva, hogy féknyúznak nem válaszol, nem röhögte ki a gyalázatos angolsággal hörgő droidot, hanem türelmesen meghallgatta, szóba állt vele, és udvariasan válaszolt is neki. Ezzel szemben a magát újságírónak képzelő utcai harcos a kommentelési lehetőséget is letiltotta a Youtube-ra feltolt szégyenprodukciója alól. Gondolom azért, mert az olyan jobboldali, olyan morálisan fölényes és bátor.

Szóval nem szívesen reklámozom a szellemi pusztulatot, és most is csak azért tettem, mert van egy tanulsága ennek az egésznek: többek között ezért nem leszünk mi soha Európa. Soha a büdös életben. Ezért a színvonal alatti sakálmentalitásért. Ha a fent hörgő egyén magyar, akkor legyen nyugodtan az övé Magyarország, én igazán nem tartok rá igényt. A pofámról mondjuk lesül a bőr, hogy ez látszik belőlünk a világ civilizáltabb felén, de mit tehetek? Ezt. Tudomásul veszem és undorodva elhatárolódom tőle.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!