Január 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindeközben a nemzeti agymosás és szellemi nyomorba döntés felelőse

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,840,123 forint, még hiányzik 1,159,877 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány tömegmanipulációs akaratától függetlenül működő egyes sajtóorgánumok természetesen lehozták, az igazán meglepő az, hogy az állampárti hírügynökségnek is kivételesen belefért, ezért szorított egy kis helyet Szijjártó és a Századvég ügyeletesének soros kirohanása mellett annak a nem kicsit gyászok eseménynek, miszerint a kormány által semmibe vett pedagógusok országos, egységes sztrájkra készülnek. Jó, hát az Origó vagy a Magyar Nemzet címlapján nem fogja megtalálni a Rogán propagandája által elkábított gyanútlan felhasználó, akin éppen most tesztelik, hogy hogyan módosítható úgy a tudata, hogy máshogy érzékelje a valóságot, mint ahogyan egy válság idején kellene, de attól még ide leírhatjuk:

Országos, egységes sztrájkot hirdet az oktatás világnapjára, október 5-re a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ)

– erről tájékoztatta az MTI-t a szakszervezet országos választmánya vasárnap.

Közleményükben azt írták: pénteki ülésükön döntöttek a közeljövő akcióiról. A gördülő sztrájk folytatása mellett rendszeresen fognak napokat megnevezni, amikor munkabeszüntetésre hívják az oktatásban dolgozókat.

Október 5-re azt kérik: az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban  dolgozók ezen a napon  ne vegyék fel a munkát. A PDSZ a közszféra és a versenyszféra szakszervezeteit arra kéri, hogy szervezzenek szolidaritási sztrájkot, szolidaritási akciókat erre napra, hogy világos legyen: az oktatatás nemzeti ügy.

A sztrájkot legkésőbb szeptember 27-én szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek és 29-én 16 óráig le kell adni a sztrájkolók várható létszámát és névsorát – tájékoztattak.

Közölték azt is, hogy a Pedagógusok Szakszervezetével közös delegációik felkeresik október elején az Alapvető Jogok Biztosának budapesti, győri, miskolci, pécsi, valamint debreceni, székesfehérvári, és szegedi irodáit, hogy átnyújtsák a hivatalnak az összegyűjtött panaszokat. (via MTI)

Tudom, hogy erre a sokadik elkeseredett, reménytelennek látszó nekifutásra már a többség fel se emeli a fejét, és valamilyen cinikus, előre lesajnáló, szolidaritást minimális mértékben sem tartalmazó, ugyan már, hagyják a dagadt ruhát másra típusú legyintéssel elintézik a dolgot. Mint egy gusztustalan Parragh László. Nem véletlenül. Az állampárt mindent elkövet azért, hogy lesöpörje az asztalról, láthatatlanná, nem létezővé keretezze a pedagógusok elégedetlenségét, a tanáraik mellett kiálló diákok elégedetlenségét, hogy mindenki belefásuljon, megszokja, hogy ezek már megint hőbörögnek, na és akkor mi van?

Hát az van, hogy kevés fontosabb dolog van annál, mint hogy milyen jövője lesz (már ha lesz egyáltalán) egy olyan országnak, ahol a kormány tudatosan arra programozza a társadalmat, hogy minden fontosabb, mint az állandóan panaszkodó pedagógus munkájának megbecsülése. Amely sokkal többet jelent és túlmutat a fizetésen, de feltétlenül ott kezdődik. És ha egy kormány tudatosan leszarja a nemzet napszámosait, akkor nem lesz óvónő, tanítónő, kémia- és matektanár, nem lesz kitől tanulni, nem lesz ki tudást átadjon, versenyképes tudást pláne, az iskola pedig a 21. század nagyobb dicsőségére gyermekmegőrzővé silányul.

Gondoltam, hogy két lesajnálás között elővezetem én is azt az elméletet (a nagyszerű Dragomán György nyomán), amely szerint a (gimnáziumi) tanárok és a parlamenti képviselők bérének aránya elmond valamit arról, hogy mennyire teljhatalmú az adott országban a politikai hatalom. Nos, én nem kimondottan a parlamenti képviselők bérét szeretném idehozni, főleg hogy nagyjából a politikai teljhatalom mértékével is tisztában vagyok, ellenben fel szeretném hívni a figyelmet egy dologra. Miközben a kormány hol a járványra, hol a háborúra, hol a választásra, hol Brüsszelre, hol az ellenzékre, hol a franc tudja milyen mondvacsinált veszélyhelyzetre mutogatva teszi zárójelbe és űz csúfot a pedagógusbéremelés kérdéséből (majd születnek újabb és újabb mocskolódó írások arról, hogy a kutyát sem érdekelt a gyurcsányista PDSZ sztrájkja), Rogán Bűnöző Antal propagandaminiszter, a nemzeti agymosás és szellemi nyomorba döntés felelőse

446 millió forintot keresett tavaly.

Egyéb soha el nem évülő bűnei mellett Rogán feltalálóként is üzemel, azért megy ilyen jól neki. Miután az én értékrendem szerint az is botrányos, hogy egy képviselő nettóban négyszer annyi fizetést kap, mint egy pályakezdő pedagógus, inkább visszafogom magam. Inkább elszámolok négyszáznegyvenhatmillióig. Nagyjából havi 37 millió forint jön ki.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!