Május 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Milyen konkrét nemzeti érdekeket szolgál Európa-ellenes rezsimek hol hallgatólagos, hol nyílt támogatása?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 699,171 forint, még hiányzik 2,300,829 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most, hogy a Kínai Kommunista Párt saját magához és a kínai szocializmushoz hűséges alattvalókat nevelő világszínvonalú egyetemének épít kampuszt Budapesten a magyar adófizető polgár, és most, hogy Putyin elvtárs rendületlenül munkálkodik azon, hogy egyrészt a saját gyártású hibrid vakcinafegyverével tovább bomlassza Európát, másrészt eltegye láb alól legkomolyabb politikai ellenfelét, rakjunk egymás mellé három random hírt a Fidesz pártállami hírügynökségének (MTI) mai hírfolyamából:

• Angela Merkel német kancellár az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének keddi vitanapján elmondott beszédében „rendkívüli aggodalmát” fejezte ki Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki politikus egészségi állapota miatt. (…) Fontosnak nevezte, hogy az Európa Tanács égisze alatt működő Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) nemrégiben ideiglenes intézkedésként arra szólította fel szerdán Oroszországot, hogy azonnali hatállyal bocsássa szabadon Navalnijt.

Az Európai Unió teljes támogatásáról és szolidaritásáról biztosította Csehországot, amiért cseh diplomáciai lépésekre válaszul Oroszország 16 cseh diplomatát és négy követségi alkalmazottat nyilvánított nemkívánatos személynek – közölte az Európai Unió külügyi szolgálata (EEAS) kedden. Az uniós szolgálat közleménye annak kapcsán készült, hogy a cseh kormány szombaton 18 orosz diplomatát utasított ki az országból, akik a helyi hatóságok szerint az orosz titkosszolgálatoknak dolgoztak. Kiemelték: az Európai Uniót mélységes aggodalommal tölti el Oroszország ismétlődő, veszélyes és rosszindulatú magatartása Európában. Oroszországnak fel kell hagynia minden olyan tevékenységgel, amelyek sértik a nemzetközi elveket és normákat, és veszélyeztetik az európai stabilitást – jelentették ki. Varsó már múlt csütörtökön nemkívánatos személynek minősítette a varsói orosz nagykövetség három munkatársát, a lépést azzal indokolták, hogy az érintettek megsértették a diplomáciai státusz feltételeit, és Lengyelországnak ártó tevékenységet folytattak.

• A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) azt javasolja, hogy legyen nemzeti ünnep, egyben munkaszüneti nap június 19-e, amely napon 1991-ben az utolsó szovjet katona is elhagyta Magyarországot. Fricz Tamás politológus, a CÖF kurátora a civil szervezet keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: június 19-e jelentősége „történelmünk két fénylő napjához”, március 15-éhez és október 23-ához mérhető. „Június 19. olyan nemzeti ünnep lehet, amely nemcsak ideiglenesen kivívott, hanem tartósan megszerzett, máig élő függetlenségünk és szabadságunk szimbóluma lehet” – hangoztatta. Kijelentette: ezt a szuverenitást újra és újra támadás érheti „a legkülönfélébb geopolitikai és globális irányokból”, ezért a védelme „elemi kötelességünk”.

Akkor lenne néhány provokatív kérdés, amit felvetnék:

– Szijjártó Péter, Orbán Viktor és a magyar kormány általános toporzékolási nehéztüzérsége, amely az Európai Unió politikusainak, vezetőinek, publicistáinak, újságíróinak minden kósza kritikájára és bírálatára egy emberként jajdul fel és keresi hörögve az elgurult gyógyszereit, kifejezte már a félreérthetetlen aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy Vlagyimirovics politikusokat, saját polgárait gyilkoltatja le azért, hogy hatalomban maradjon?

– Ha nem fejezte ki, akkor ez azért van, mert Szijjártó, Orbán és a toporzékolási nehéztüzérség szerint normális helyeken simán belefér politikai iszapbirkózásba a politikai ellenfelek börtönbe zárása és kivégzése, vagy azért, mert Szijjártó változatlanul úgy gondolja, az „Európai Unió szavának súlyát nem feltétlen növeli, ha – kis túlzással – minden nap elfogad egy nyilatkozatot valamiről”?

– A magyar kormány milyen formában biztosította Csehországot (és Lengyelországot) a támogatásáról és szolidaritásáról Vlagyimirovics Oroszországának ismétlődő, veszélyes és rosszindulatú európai magatartása kapcsán, tekintettel a V4-ek oly sokat hangoztatott egységére, súlyára és fontosságára?

– A fentiek fényében a CÖF konkrétan mely, a magyar szuverenitást veszélyeztető, és mely geopolitikai és globális irányokból érkező támadásoktól tart, amelyeket június 19-e nemzeti ünneppé nyilvánításával ki lehet védeni?

– A CÖF mikor és milyen formában tiltakozott a Kínai Kommunista Párt és Vlagyimir Putyin Oroszországának uniós és magyarországi befolyásszerzése ellen? És ha nem, miért nem?

– Ha Kína és Oroszország kapcsán a magyar államvezetésnek évek óta mindössze uniós vétókra és sunnyogásra futja, de olyankor sem szólalnak meg, amikor az állítólag legszorosabb közép-kelet-európai szövetségeseik szuverenitása kerül veszélybe, akkor most már kijelenthetjük, hogy az Orbán-kormány Putyin elvtárs és a kínai kommunista elvtársak fizetett uniós lobbistája, vagy ez még mindig aljas rágalom?

– 2021-ben mely magyar nemzeti érdekeket szolgál olyan, Európa-ellenes, Nyugat-ellenes zsarnokok hallgatólagos, avagy nyílt támogatása – akár az EU-val való konfrontáció árán is, akár a magyarok törvényes meglopása árán is -, akik kiiktatják politikai ellenfeleiket, üldözik a kisebbségeket (a keresztény vallási kisebbségeket is beleértve), és úgy általában totalitárius, emberi jogokat lábbal tipró rendszereket tartanak fenn? Miért jó ez Magyarországnak?

– A KGST-bank, Paks 2 vagy a Fudan Egyetem projektek után vajon mi a fenét akar ünnepelni a CÖF azon, hogy 1991-ben az utolsó szovjet katona is elhagyta Magyarországot? Az ajtón kitessékelt, ablakon visszamászott keleti diktatúrát? Legalább ne röhögtetnék magukat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!